Kauna 2

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta The Grudge 2)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kauna 2
The Grudge 2
Ohjaaja Takashi Shimizu
Käsikirjoittaja Stephen Susco
Tuottaja Roy Lee
Sam Raimi
Robert Tapert
Säveltäjä Christopher Young
Kuvaaja Katsumi Yanagishima
Leikkaaja Jeff Betancourt
Pukusuunnittelija Kristin M. Burke
Pääosat Sarah Michelle Gellar
Amber Tamblyn
Arielle Kebbel
Teresa Palmer
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Sony Pictures Entertainment
Levittäjä Columbia Pictures
Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 13. lokakuuta 2006
Suomi 3. marraskuuta 2006
Kesto 95 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti, japani
Seuraaja Grudge 3
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Kauna 2 (engl. The Grudge 2) on vuonna 2006 ensi-iltansa saanut Takashi Shimizun ohjaama kauhuelokuva. Elokuva on jatko-osa vuoden 2004 Kaunalle, joka perustuu japanilaiseen Ju-On: The Grudge -elokuvaan. Elokuvan pääosissa esiintyvät Sarah Michelle Gellar ja Amber Tamblyn.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Karenin polttamasta Kayakon talosta kiertää huhu elävistä kuolleista. Koululaiset Vanessa ja Miyuki päättävät kiusata uutta koulutoveriaan Allisonia johtamalla tämän Kayakon taloon ja sulkemalla kaappiin, josta pääsee ullakolle. Kun Allison huutaa ja itkee, Vanessa ja Miyuki aikovat avata kaapin ja ottaa pelokkaasta Allisonista valokuvan, mutta ovi ei aukea. Kayako ryömii kohti Allisonia ullakolta, jolloin Allison panikoituu, riuhtoo oven auki ja pakenee.

Karenin äiti huolestuu kuullessaan tyttärensä olevan sairas ja lähettää tämän siskon Aubreyn hakemaan Karenin sairaalasta. Karen väittää Aubreylle, että hänen polttamassaan talossa on jotain todella pelottavaa, mutta kukaan ei usko häntä. Aubrey tapaa Eason-nimisen toimittajan, joka on kiinnostunut Kayakon riivaamasta talosta. Kayako ilmestyy Karenin luokse sairaalaan ja pudottaa tämän katolta. Aubrey ja Eason näkevät, kun Karen putoaa kadulle. Eason näkee Kayakon Karenin päällä, mutta Aubrey ei, sillä tämä ei ole käynyt ”murhatalossa”. Aubrey päättää saada selville kaiken talosta, ja ottaa Easonin avukseen.

Allison, Vanessa ja Miyuki käyvät koulukuraattorilla, koska Allison on kertonut kuraattorille tapahtumista. Kayako ja Toshio pelottelevat tyttöjä. Tyttöjen pukuhuoneen suihkukopissa Vanessa näkee outoja mustia hiuksia ja pukutilassa Kayakon. Miyuki taas on poikaystävänsä kanssa hotellihuoneessa, jonne Kayako ilmestyy tappamaan Miyukin. Poikaystävä ei huomaa mitään ja sanoo kaikille Miyukin vain kadonneen. Kayako tappaa myös Vanessan. Allison muuttaa pelon vallassa pois.

Aubrey ja Eason selvittävät Kayakon menneisyyttä tämän äitiä apuna käyttäen. Eason ja Kayakon äiti kuolevat. Aubrey menee Kayakon taloon ja huutaa tälle. Kayako näyttää hänelle Karenin joka menee yläkertaan etsimään jo kuollutta Dougia. Kayako laittaa Aubreyn kuolemaan samalla tavalla kuin hän itse, miehensä käsiin.

Allisonin uudessa asuinympäristössä asuu utelias poika, joka ihmettelee oudosti käyttäytyvää valkohuppuista naapuriaan. Kayako vainoaa yhä Allisonia. Eräänä yönä poika kuulee outoja ääniä naapurista ja menee käytävälle ja kohtaa Allisonin, jota hän yrittää rauhoitella. Allisonin hupusta ilmestyvät Kayakon kädet, jotka imaisevat tytön tyhjyyteen.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Amber Tamblyn  Aubrey Davis  
 Edison Chen  Eason  
 Sarah Michelle Gellar  Karen Davis  
 Arielle Kebbel  Allison  
 Teresa Palmer  Vanessa  
 Misako Uno  Miyuki  
 Ryo Ishibashi  Nakagawa  
 Matthew Knight  Jake  
 Jennifer Beals  Trish  
 Eve Gordon  Prinicpal Dale  
 Shaun Sipos  Michael  
 Takako Fuji  Kayako Saeki  
 Paul Jarrett  John Flemingared  
 Jenna Dewan   Sally