The David Letterman Show

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The David Letterman Show
Tyyli Komedia
Keskusteluohjelma
Kestoaika 90/60 min
Luoja(t) David Letterman
Pääosissa David Letterman
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko AlfaTV
Esitetty 23. kesäkuuta 1980 – 24. lokakuuta 1980
Jaksoja 90
Aiheesta muualla
IMDb

The David Letterman Show oli yhdysvaltalainen lyhytaikainen, aamuinen keskusteluohjelma, jota juonsi David Letterman. Ohjelmaa esitettiin Yhdysvalloissa NBC-kanavalla heinäkuusta 1980 lokakuuhun 1980. Ohjelma oli kriitikoiden kehuma ja se voittikin kaksi Emmy-palkintoa, mutta keräsi NBC:n mielestä liian vähän katsojia, joka lopulta johti sarjan lopettamiseen.

Kaikki ensimmäiset 30 sarjan jaksoa olivat 90-minuuttisia, mutta sitä seuraavat 60 viimeistä jaksoa oli leikattu tunnin mittaisiksi.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The David Letterman Show oli juontajansa, koomikko David Lettermanin ensimmäinen oma televisio-ohjelma, noin kahden vuoden kuluttua, vuonna 1982 Lettermanista tuli menestysohjelma Late Night with David Lettermanin juontaja. David Letterman Show oli kriitikoiden kehuma, mutta ohjelman ärtyisä ja piikittelevä huumori ei mennyt läpi aamulla televisiota katsoviin, jotka olivat tottuneet perinteisiin keskusteluohjelmiin, saippuaoopperoihin ja peliohjelmiin.

Alun perin ohjelman tuottajaksi hankittiin peliohjelmien kehittäjä Bob Stewart, hän kuitenkin lähti ohjelman tuotantotiimistä neljä päivää ennen sen ensiesitystä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]