The Chaos Engine

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Chaos Engine
Kehittäjä Bitmap Brothers
Julkaisija Renegade Software
Julkaistu 1993
Lajityyppi Shoot 'em up
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Amiga
Atari ST
Amiga CD32
MS-DOS
RISC OS
Sega Mega Drive
Super Nintendo Entertainment System
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Chaos Engine on Bitmap Brothers -ryhmän tekemä ylhäältä kuvattu ampumapeli, joka julkaistiin alun perin vuonna 1993 Amigalle ja Atari ST:lle. Se käännettiin myöhemmin muutamille muille laitteille. Konsoleilla ja yhdysvalloissa pelin nimi on Soldiers of Fortune.

Grafiikaltaan viktoriaaniseen aikaan sijoittuvassa Steampunk-henkisessä pelissä pitää tuhota Chaos Engine ja hänen elukka-armeijansa. Kaaoskoneen taustalla on Baron Fortesque niminen keksijä, joka on joutunut itse keksintönsä valtaamaksi.

Peli sai Pelit-lehdessä suuret kehut Piiran veljeksiltä. Myöhemmin pelille ilmestyi jatko-osa The Chaos Engine 2, jota pidettiin kuitenkin hätäisesti kyhättynä rahastuksena.

Pelistä on tehty uusintaversio (remake) vuonna 2013.[1]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelihahmoja on kuusi erilaista, ja heillä on erilaiset kyvyt. Esimerkiksi laserpyssyä käyttävä saarnaaja on nopea mutta haavoittuva, ratatyöläinen taas on hidas, mutta kestää enemmän osumia. Muut hahmot ovat ominaisuuksiltaan keskivertoa edustavat palkkasotilas (mercenary), ja rosvo (brigand), ryökäle (thug) taas on järkälemäinen hahmo ja herrasmies (gentleman) on verrattain hintelä. Konsoliversiossa saarnaaja on korvattu tiedemiehellä, jolta on poistettu papinkaulus.

Pelimaailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin jaksot ovat sokkeloisia, ja niissä on sähköpylväitä, "nodeja", jotka pitää aktivoida uusien reittien avautumiseksi. Lisäksi kulta-avaimien avulla voi päästä uusiin paikkoihin. Erilaisia ongelmakohtia ja salareittejä jaksoihin on laitettu runsaasti. Viholliset ovat mutanttimaisia ja useimmiten jonkinlaisia orgaanisen olennon ja mekaanisen koneen risteytymiä. Pelimaailmoja on neljä ja ne koostuvat niin ikään neljästä eri tasosta. Maailmat ovat metsä, työpajat, kartano ja viemärit. Jokaisen jakson jälkeen pääsee kauppaan, josta voi jaksoista keräämillään rahoilla parantaa hahmon ominaisuuksia ja aseita. Jokaisen hahmon perusaseen lisäksi pelissä voi käyttää esimerkiksi erilaisia pommeja. Viimeisen tason lopussa on vastassa Chaos Engine itse.

Pelin alkumusiikki on Joi-nimisen brittiläisen konemusiikkiyhtyeen kappale (säveltäjänä Farook Joi). Pelimusiikki on Richard Josephin tekemää. Joka maailmassa on oma musiikkinsa.

Vaikutteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin kehittäjät ovat ottaneet vaikutteita kirjasta The Difference Engine.[2]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


­