The Amazing Race Asia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The Amazing Race Asia on suositun tosi-tv-sarjan Amazing Racen spin-off-sarja. Amazing Racen "aasialaiseksi pikkuveljeksi" kutsuttu sarja käynnistyi Aasiassa marraskuussa 2006. Sarjaa esitetään Aasiassa AXN Asia -kanavalla. Sarja on saanut hyvän vastaanoton Aasiassa. Sarjan juontajana toimii kiinalais-amerikkalainen näyttelijä Allan Wu[1].

Sarjassa 12 kilpaparia matkustaa eri Aasian maissa voittaakseen 100 000 dollaria. Sarjan kilpailijat tulevat eri Aasian maista ja heidän tulee osata kommunikoida englanniksi. Ainoastaan Lähi-idästä ei hyväksytä kilpailijoita. Myöskään ei-aasialaisia, jotka asuvat jossakin Aasian maassa ei hyväksytä kilpailijoiksi.[2] Ensimmäiseen tuotantokauteen ei hyväksytty kilpailijoita Japanista, mutta myöhemmin toiseen tuotantokauteen japanilaiset saivat osallistua.

1. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1.tuotantokauden kisakartta

Ensimmäisellä tuotantokaudella kilpailijoita oli mukana 10 ja tuotantokauden kuvaaminen kesti ainoastaan 24 päivää. Mukana oli kilpailijoita Sri Lankasta, Hongkongista, Singaporesta, Intiasta, Malesiasta, Indonesiasta, Thaimaasta ja Filippiineiltä. Tuotantokausi käsitti 13 jaksoa. Tuotantokauden aikana parit kävivät eri Aasian maissa, kuten Indonesiassa, Malesiassa, Singaporessa ja Thaimaassa. Kilpailun voittivat malesialaiset työkaverit Zabrina ja Joe Jer.

2. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisella tuotantokaudella kilpailijoita oli myös 10 ja myös japanilaisia hyväksyttiin kilpailijoiksi. Mukana oli kilpailijoita Hongkongista, Indonesiasta, Japanista, Filippiineiltä, Thaimaasta, Malesiasta ja Singaporesta. Tuotantokauden kuvaaminen alkoi kesällä 2007. Tuotantokauden aikana parit kävivät Aasian maiden lisäksi Uudessa-Seelannissa, Saksassa, Unkarissa, Tšekissä ja Etelä-Afrikassa. Kilpailun voittivat singaporelaiset Adrian Yap ja Cholin Low.[3]

3. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannella tuotantokaudella kilpailijoita oli myös 10. Mukana oli kilpailijoita Intiasta, Etelä-Koreasta, Thaimaasta, Malesiasta, Singaporesta, Filippiineiltä ja Hongkongista. Tuotantokauden kuvaaminen alkoi kesällä 2008. Tuotantokauden aikana parit kävivät mm. Intiassa, Thaimaassa, Vietnamissa, Taiwanissa ja Omanissa. Kilpailun voittivat hongkongilaiset Vince ja Sam[4].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 'Amazing Race: Asia' is on showbizandstyle.inq7.net. Viitattu 5.7.2010. (englanniksi)
  2. The Amazing Race: Asia Application Deadline Extended! Asiaprnews.com. Viitattu 5.7.2010. (englanniksi)
  3. Singaporean Gym Buddies Win Amazing Race Asia 2 starmometer.com. Viitattu 5.7.2010. (englanniksi)
  4. Vince and Sam, the Hong Kong Boys: The Official Winners of Amazing Race Asia, Season Three web.archive.org. Viitattu 27.3.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.