Thaimaansuomalainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Thaimaan Suomalainen on suomenkielinen lehti, jota toimitetaan Pattayalla Thaimaassa sekä kesästä 2021 alkaen myös Suomessa. Vakituisia avustajia lehdellä on lisäksi Bangkokissa, Hua Hinissä ja Mae Phimissä. Lehden päätoimittaja on A. Juhana Keronen.

Pandemiavuosina painetuista lehdistä luovuttiin kokonaan ja Thaimaan Suomalaisen sivustolle ilmestyivät myös Hua Hinin, Mae Phimin, Pattayan ja Phuketin paikallissivut. Nettilehden pääsivuilla on valtakunnallisia uutisia Thaimaasta ja lähialueilta. Paikallissivuilla on ao. paikkakuntaa koskevia uutisia sekä ainoastaan paikallisesti toimivien yritysten mainoksia.

Maksullisia sisältöjä Thaimaan Suomalaisessa alettiin julkaista vuonna 2021. Kaikki suomalaisia koskevat matkustus- ja viisumisäädökset sekä valtaosa artikkeleista ovat edelleen maksuttomia, mutta siinä missä maksuttomat artikkelit kertovat lähinnä siitä, mitä Thaimaassa tapahtuu, kertovat maksulliset siitä, miksi niin tapahtuu.

Thaimaan Suomalaisen toimitukseen vuodesta 2005 saakka kertynyttä Thaimaan asioiden tuntemusta on hyödynnetty mm. Helsingin Sanomissa, Radion Novan uutisraporteissa, MTV:n 45 minuuttia -ohjelmissa sekä muissa suomalaismedioissa. Taustatoimitustyötä on tehty mm. Ilta-Sanomille, Yleisradiolle sekä nykyisen Otavamedian julkaisuille.

Maksullisten sisältöjen tilaushinnat ovat 15 €/vuosi ja 2 €/kk. Lehden lukijamäärät ovat pandemiavuosien aikana ja sen jälkeen kasvaneet tuntuvasti. Tämän hetkinen ennätys on maaliskuulta 2023, jolloin nettilehden sivuilla käytiin yli 310.000 kertaa tilaajat mukaan lukien.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.