Texas Chainsaw 3D

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Texas Chainsaw 3D
Texas Chainsaw 3D 2013 poster.jpg
Ohjaaja John Luessenhop
Käsikirjoittaja
Tuottaja Carl Mazzocone
Säveltäjä John Frizzell[1]
Kuvaaja Anastas N. Michos
Leikkaaja Randy Bricker
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
Levittäjä Lionsgate
Ensi-ilta 4. tammikuuta 2013
Kesto 92 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Tuotto 47 241 945 dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Texas Chainsaw 3D on vuonna 2013 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen kauhuelokuva, jonka on ohjannut John Luessenhop. Elokuvan pääosissa esiintyvät Alexandra Daddario, Dan Yeager, Trey Songz, Scott Eastwood ja Tania Raymonde. Texas Chainsaw 3D on Texasin moottorisahamurhat -elokuvasarjan seitsemäs osa. Elokuva sijoittuu Texasin moottorisahamurhat -elokuvan jälkeiseen aikaan.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva alkaa kun alkuperäisestä elokuvasta tuttu Sally itkee hysteerisenä ja alkaa kertoa tarinaa siitä, kuinka moottorisahalla ihmisiä murhaava Leatherface on tappanut hänen ystävänsä ja veljensä. Elokuva siirtyy suunnilleen vuorokauden eteenpäin, kun sheriffi Hooper ajaa Sawyereitten talolle ja alkaa vaatia Leatherfacea ulos pidätettäväksi. Kun häntä ollaan tuomassa ulos joukko texasilaisia miehiä saapuu paikalle vaimoineen. He eivät tottele sheriffiä vaan polttavat maatilan ja ampuvat koko Sawyereitten suvun. Tämän jälkeen he ottavat itsestään kuvan jossa he poseeraavat palaneen talon edessä ja juhlivat hulluuden loppumista.

Elokuva siirtyy parikymmentä vuotta eteenpäin, kun Heather Miller työskentelee marketissa ja suunnittelee ystävänsä Nikin kanssa juhlia. Kotiin päästyään Heather saa kuulla olevansa adoptoitu ja kuuluvansa hänelle tuntemattomaan Sawyer-nimiseen sukuun. Hän on perinyt kuolleen isoäitinsä asuinpaikan ja päättää ystäviensä kanssa lähteä kartanolle. Matkalla he poimivat kyytiinsä Darryl-nimisen liftarin. Perille päästyään he saavat avaimen tontin porttiin ja kirjeen, joka heidän pitäisi lukea välittömästi. Heather kuitenkin unohtaa kirjeen, ja kun he huomaavat kuinka hieno talo heillä on käytössään, he päättävät jäädä yöksi.

Kun muut lähtevät hakemaan kaupasta ruokaa ja juomaa, Darryl päättää jäädä kartanolle ja alkaa tutkia kaappeja toivoen löytävänsä jotain arvokasta varastettavaa. Tutkiessaan taloa hän löytää salaoven kellariin, jossa on suuri panssariovi ja lattialla tarjotin. Darryl ei saa ovea auki omin voimin, joten hän päättää lähteä. Silloin ovi aukeaa ja Leatherface ilmestyy oven takaa ja tappaa Darrylin.

Kun muut palaavat ostosreissultaan, he huomaavat Darrylin penkoneen tavaroita ja kadonneen. Illan edetessä he unohtavat asian ja viettävät aikaa kartanolla. Nikki flirttailee Heatherin poikaystävälle Ryanille ja seurueen kuski Kenny laittaa ruokaa. Hän huomaa oudot jäljet lattialla ja näkee niiden loppuvan kirjaimellisesti seinään. Kenny tajuaa salaoven ja laskeutuu portaat alas ja huomaa panssarioven, jonka takaa kuuluu jyskettä. Kenny saa oven auki, mutta ääni lakkaa saman tien. Yhtäkkiä Leatherface ilmestyy varjoista suoraan hänen eteensä ja saa Kennyn kiinni.

Heather alkaa etsiä ystäviään ja löytää yläkerrasta vanhan naisen ruumiin. Hänen isoäitinsä on edelleen talossa, vaikkakin kauan aikaa sitten kuolleena. Heather säikähtää ja yrittää vielä kuumeisemmin löytää ystäviään, mutta keittiössä hän kohtaa Leatherfacen leikkelemästä sormia kulhoon. Heather kauhistuu, kompastuu ja pyörtyy. Hän herää uudelleen talon kellarista, jossa Leatherface pilkkoo ruumiita moottorisahalla ja lihakirveellä. Heather onnistuu karkaamaan pihalla olevalle hautuumaalle ja löytämään avoimen kuopan jossa on tyhjä hauta. Leatherface seuraa Heatheria ja alkaa avaamaan lukittua hauta-arkkua moottorisahalla, kunnes Nikki ja Ryan kuulevat äänet ja kiinnittävät Leatherfacen huomion. Heather ajaa autolla ladon sisään ja noukkii ystävänsä kyytiin. Leatherface kuitenkin saa heidät kiinni ja aiheuttaa auton kaatumisen tappaen samalla Ryanin.

Heather pääsee karkuun ja sheriffi Hooper ymmärtää Leatherfacen selvinneen vuonna 1973 tapahtuneesta palosta. Konstaapeli Marvin (James MacDonald) lähetetään kartanolle ja hän löytää kellarin täynnä ruumiita. Nikki ilmestyy samasta pakastimesta kuin Pam alkuperäisessä elokuvassa ja konstaapeli Marvin ampuu tämän vahingossa. Leatherface saapuu tämän jälkeen kellariin ja tappaa Marvinin. Samaan aikaan Heather pääsee poliisiasemalle kuulusteluihin turvaan. Hänen pöytäänsä tuodaan todistusaineistoa murhista jotka tapahtuivat parikymmentä vuotta sitten. Sillä välin kun pormestari Burt Hartmam keskustelee sheriffi Hooperin kanssa siitä, mitä asialle pitäisi tehdä, Heather lukee todistusaineistosta löytyneen lehtiartikkelin. Se on haastattelu, jossa on Leatherfacen ainoa karkuun päässyt uhri Heatherin lisäksi; Sally Hardesty.

Jatkaessaan todistusaineiston penkomista Heatherille paljastuu, että kylän miehet pormestari Hartman mukaan lukien, ovat vastuussa hänen sukunsa kuolemasta. Hän karkaa asemalta ja piiloutuu pubiin ja tapaa miehen, jolta he saivat kirjeen ja avaimen, Sawyereiden asianajaja Farnsworthin. Fransworth kertoo Heatherille tarinan siitä, kuinka hän tapasi ensi kertaa Leatherfacen. Hän kertoo Leatherfacen oikean nimen olevan Jedidiah ”Jed” Sawyer ja hänen olevan fyysisesti todella hyvin kasvanut, mutta henkisesti täysin jälkeenjäänyt. Samalla Heather saa kuulla Jed Sawyerin olevan hänen serkkunsa. Kun Heather alkaa ihmetellä, miksi hänen oma serkkunsa haluaisi tappaa hänet, Fransworth muistuttaa ettei Leatherface tunnista serkkuaan, koska ei ole nähnyt tätä juuri koskaan. Lisäksi Leatherface menetti koko perheensä Sallyn päästessä karkuun.

Konstaapeli Carl Hartman, Burt Hartmanin poika, ottaa Heatherin kiinni ja vie hänet teurastamolle, jonne hän köyttää tämän Leatherfacelle syötiksi. Leatherface kuitenkin huomaa Heatherin rinnassa olevan merkin, jonka hän tunnistaa Sawyer-suvun symbooliksi ja päästää Heatherin menemään. Pormestari Hartman ja konstaapeli Ollie tulevat sisään ja alkavat pahoinpidellä Leatherfacea. Heather päättää auttaa serkkuaan ja tappaa Ollien. Leatherface tappaa Hartmanin ja sheriffi Hooper katsoo tilannetta vierestä, mutta ei tee mitään koska on Hartmanin omaa syytä että Leatherface on nykyään entistä mielipuolisempi tappaja ja edelleen vapaa.

Leatherface palaa kotiinsa ja Heather seuraa tätä. Viimein Heather muistaa hänelle annetun kirjeen. Se on kirje isoäidiltä, jossa kerrotaan sama tarina kuin Fransworthkin kertoi. Samalla hän huomauttaa kirjeessä, että jos Heather pitää huolta serkustaan, hän saa tältä suojelua. Heather Millerin oikeaksi nimeksi paljastuu Edith Sawyer, ja kun hän tajuaa Jedidiahin olevan tämän viimeinen verisukulainen, päättää hän jäädä asumaan taloon serkkunsa kanssa viimeisenä Sawyerina.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva sai ilmestyessään hyvin ristiriitaisen vastaanoton. Monet arvostelijat sanoivat elokuvasta, että se oli hyvin epäonnistunut yritys, vaikkakin he pitivätkin elokuvan tarinasta. Joidenkin mielestä elokuva oli loistava jatko-osa sarjan alkuperäiselle elokuvalle, sen ollessa hyvin painottunut Hooperin klassikolle. Pääosin elokuva sai normaaleimmin kaksi tai kolme tähteä viidestä.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Alexandra Daddario  Heather Miller  
 Dan Yeager  Leatherface  
 Trey Songz  Ryan  
 Scott Eastwood  Carl  
 Tania Raymonde  Nikki  
 Shaun Sipos  Darryl  
 Keram Malicki-Sánchez  Kenny  
 James MacDonald  Marvin  
 Thom Barry  Hooper  
 Paul Rae  Burt Hartman  
 Richard Riehle  Farnsworth  
 Bill Moseley  Drayton Sawyer  
 David Born  Gavin Miller  
 Sue Rock  Arlene Miller  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. John Frizzell to Score ‘Texas Chainsaw Massacre 3D’ filmmusicreporter.com. 23.5.2012. filmmusicreporter.com. Viitattu 4.7.2013. (englanniksi)
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.