Teppo Salakka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Teppo Salakka (s. 1959) on sipoolainen muusikko. Hänen soittimiaan ovat klarinetit (etenkin suuremmat), saksofonit, piano ja kosketinsoittimet, tuuba, kitara, harmonikka, sähköbasso.[1]

Salakka on puhallinmusiikin lehtori Vantaan musiikkiopistossa, jossa hän klarinetinsoiton opetuksen lisäksi johtaa B-puhallinorkesteria "Iloiset Buhaltajat". Musiikkiopistotyöhön kuuluu lisäksi Youth All Stars Band'in johtaminen, sinfoniaorkesteriperiodien kouluttajana ja kapellimestarina toimiminen sekä Tempo-orkesteritoiminnan pianistina toimiminen.

Teppo Salakka on mieskuorojen Keravan Mieslaulajat ja Runebergskören (Porvoo) sekä lauluyhtyeiden Tixie Jive ja Bulevardin Taxi johtaja. Hän on ollut myös Mieskuoroliiton musiikkilautakunnan jäsen[1] sekä taiteellinen johtaja 2009–2012. Grani Big Band -orkesteria Salakka johti 2011–2014.[2] Kilven Kuoroa Salakka johti vuosina 1987–2000.lähde?

Salakka on säveltäjä ja sovittaja. Hänen säveltämiään ovat muun muassa Eelis Artellin runoihin perustuvat juomalaulut "Dionysos" ja "Hiprakassa" mieskuorolle, sekä sarja "Kolme karjalaista kansanrunoa karhusta" sekakuorolle. Hänen sovituksiaan on julkaistu irtonuotteina ja kokoelmissa, ja niitä ovat levyttäneet eri kuorot ja yhtyeet, muun muassa Grani Big Band levyllään "Jump For Joy". Teppo Salakka on saanut sävellyskilpailuvoittoja ja palkintosijoja kotimaisissa kilpailuissa.[3]

Hän toimii muusikkona eri kokoonpanoissa (juhla- ja viihdeorkesteri Amoroso, tanssiyhtye Feelings, GBB4), eri solistien ja muusikkojen kera (mm. Ira Kaspi, Eliina Mäkiranta) ja free lance -pohjalta tarpeen mukaan. Teppo on perustajajäsen Suomen ensimmäisessä vakituisessa bassoklarinettikvartetissa "Paperiliitin". Lisäksi toiminut teatterikapellimestarina (Svenska Teatern'in "La cage aux folles" -produktion toinen kapellimestari-puhallinmuusikko 2009–2011), sijaisena eri orkestereissa (Niinisalo, Vaasa, Sinfonia Lahti) ja teatterimuusikkona muun muassa Lahdessa. Yhtyemuusikkouran Teppo aloitti lahtelaisessa progressiivista rockia soittaneessa "Haikara" -yhtyeessä.

Levytyksiä kuoronjohtajana, yhtyemuusikkona, pianistina, säveltäjänä ja sovittajana. Merkittävin levytys on cd "Fragmented Visions", maailman ensimmäinen klassinen kontra-alttoklarinetin kokonaislevytys (2017). USA:ssa arviointimenestyksen saanut cd sisältää pohjoismaisia sooloteoksia sekä pianosäestyksellisiä teoksia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Mieskuoro Sirkat sirkat.fi. Viitattu 31.8.2009.
  2. Suomen mieskuoroliitto
  3. Vantaan laulu (Laulunjohtajat kautta aikojen) vantaanlaulu.fi. Viitattu 31.8.2009.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.