Temari

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Temari

Temari (Naruto).jpg

Ensiesiintyminen Mangan kappale 34
Animen jakso 20
Ääninäyttelijät Romi Paku Japanin lippu, Tara Platt Yhdysvaltain lippu
Henkilötiedot
Ikä Osa I: 15-16
Osa II: 18
Syntymäpäivä 23. elokuuta
Veriryhmä O
Pituus 159,3 cm
Paino 44,9 kg
Liittoumat
Taso Jonin
Liittouma Sunagakure
Ryhmäsidokset -
Edelliset ryhmäsidokset Ryhmä Baki (Baki, Temari, Kankuro, Gaara)

Temari (jap. テマリ, Temari) on fiktiivinen henkilö anime- ja mangasarja Narutossa.

Temarin elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Temari on Neljännen Kazekagen vanhin lapsi ja ainoa tytär. Hän on samassa ryhmässä veljiensä Kankuron ja Gaaran kanssa. Temari kantaa selässään suurta rautaista viuhkaa, jota käyttää voimakkaana aseena hyökäten vastustajansa kimppuun tuulta käyttäen. Hän on myös älykäs ja hyvä analysoija, vaikkei kuitenkaan samaa tasoa kuin Shikamaru.

Chunin-kokeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kahdessa ensimmäisessä Chunin-kokeen vaiheessa Temari ei näyttänyt taitojaan, mutta kolmannen vaiheen karsinnoissa hän taisteli Tentenia vastaan. Taistelunsa aikana Tenten heitti huimia määriä aseita Temaria päin, mutta tämä pyyhkäisi ne helposti tieltään. Hän lopetti taistelun vangiten Tentenin pyörremyrskyn sisään ja pudottaen tämän viuhkansa päälle. Kun hänet julistettiin voittajaksi, Temari heitti Tentenin asekasaa päin, mutta Rock Lee ehti pelastaa hänet törmäykseltä.

Virallisissa taisteluissa Temari päätyi taistelemaan Shikamarua vastaan. Shikamaru näytti aluksi kokeilevan epätoivoisesti taktiikoita toisensa jälkeen epäonnistuen, mutta hänen tarkoituksenaan olikin saada vastustajansa oikeaan kohtaan hyökätäkseen varjollaan tämän takaa. Saatuaan Temarin vartalon hallintaansa, Shikamaru kuitenkin luovutti, koska ei enää jaksanut taistella eikä halunnut lyödä naista.

Chunin-kokeiden loputtua ääni- ja hiekkaninjojen hyökätessä Konohaan, Temari ja Kankuro aikoivat viedä Gaaran turvaan parantumaan saamistaan vaurioista taistelussa Sasuke Uchihaa vastaan. Sasuke alkoi kuitenkin jahdata heitä ja Temari jäi taistelemaan saadakseen muille aikaa Gaaran parantumiseen. Temari ei kuitenkaan kyennyt vastustamaan Sasukea kauan uupuneena taistelustaan Shikamarua vastaan.

Temari todisti hieman myöhemmin muotoaan muuttaneen Gaaran taistelua Naruto Uzumakia vastaan yllättyen siitä, että joku kykeni voittamaan Gaaran tässä muodossaan. Naruto kutsui taisteluun Gamabuntan, mikä ylitti huimasti Geninin tason.

Sasuken palautus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Sasuke oli päättänyt liittyä Orochimaruun, Konoha lähetti Shikamaru johtaman ryhmän hänen peräänsä. He kuitenkin joutuivat taistelemaan äänininjoja vastaan ja ryhmä hajosi. Shikamaru päätyi taistelemaan Tayuyaa vastaan, joka oli kuitenkin ylivoimainen vastus käyttäessään toisen tason kirousmerkkiään.

Kun tilanne oli pahimmillaan, Temari saapui pelastamaan Shikamarun lyöden Tayuyan tuulellaan kauemmaksi. Tayuya piiloutui sitten puiden suojaan, mutta Temari käytti liikettään kaataen kaikki puut hänen läheltään ja tappaen sitten Tayuyan. Taistelun jälkeen Shikamaru ajatteli Temarin olevan jopa omaa äitiään pelottavampi.