Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Teknokemian Yhdistys ry)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry (ent. Teknokemian Yhdistys ry) (ruots. Kosmetik- och hygienindustrin rf, engl. the Finnish Cosmetic and Hygiene Industry Association) on kosmetiikka- ja pesuaineteollisuuden elinkeinopoliittinen edunvalvontajärjestö. Yhdistys edustaa alan valmistaja- ja maahantuontiyrityksiä. Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry on Kemianteollisuus ry:n jäsenjärjestö. Yhdistyksen toimisto sijaitsee Helsingissä osoitteessa Eteläranta 10.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kosmetiikka- ja hygieniateollisuuden tehtävä on vaikuttaa alaa koskevaan lainsäädäntöön sekä osallistua siihen liittyvään keskusteluun.

Yhdistyksellä on 57 jäsenyritystä (13.10.2020), joiden yhteinen osuus koko alan myynnistä Suomessa on noin 80 %:a. Ala tekee jatkuvaa kehitystyötä, jotta kuluttajien ja ammattikäyttäjien saatavilla olisi turvallisia ja yhä parempia tuotteita. Alan tuotteisiin kuuluvat kosmetiikka- ja hygieniavalmisteet sekä pesu- ja puhdistusaineet. Lisäksi alan tuotteita ovat muun muassa autojen hoito- ja huoltoaineet sekä kotitalouskäyttöön tarkoitetut torjunta-aineet.

Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtajana 23.4.2020 lähtien on Sari Rosin (Oy Transmeri Ab).

Yhdistyksen toiminta alkoi vuonna 1942, jolloin perustettiin Teknokemiallisten Tehtaiden Yhdistys (myöhemmin Teknokemian Teollisuusyhdistys). 1970-luvulla Teknokemian Teollisuusyhdistys ja maahantuontia edustava Teknokemian yrittäjien liitto yhdistivät toimintansa Teknokemian Yhdistykseksi. Nimi muuttui Kosmetiikka- ja hygieniateollisuus ry:ksi kesällä 2020.

Yhdistyksen jäsenyydet eri järjestöissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]