Teemasivu:Videopelit/Uudet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lisää tähän listaan uusimmat teemasivulle lisätyt artikkelit siten, että uusin tulee ylimmäksi ja vanhin arkistoidaan siirtämällä se onlyinclude -tagin ulkopuolelle. Teemasivulle mahtuu noin 5-6 artikkelia kerrallaan. Jos artikkeleita on enemmän, niin arkistoi vanhimmat.


26.8.2010

Mirror's Edge

Mirror's Edge on ensimmäisestä persoonasta eli pelihahmon näkökulmasta kuvattu toimintaseikkailupeli, jonka kehitti ruotsalainen EA Digital Illusions CE (DICE). Electronic Arts julkaisi sen PlayStation 3- ja Xbox 360 -alustoille marraskuussa 2008. Windows-versio ilmestyi seuraavan vuoden tammikuussa.

Mirror's Edgen poikkeaa sekä pelillisesti että graafisesti monista muista ensimmäisen persoonan videopeleistä: pelimaailma on väritetty kirkkaasti, peliruutu on heijastusnäytötön ja pelaajan on mahdollista nähdä pelihahmonsa, Faithin, kehonosia. Lisäksi Faithin liikevalikoima on tavanomaista laajempi, sillä pelimaailmassa voi muun muassa liukua esteiden ali ja juosta seiniä pitkin. Kolmiulotteiseksi tasohyppelyksi kuvailtava peli johdattaa Faithin rakennusten katoille, seiniä pitkin, läpi ilmastointikanavien ja muiden esteiden käyttäen parkourin ja vapaan juoksemisen inspiroimaa mekaniikkaa.
Lue lisää
Symbol support vote.svg

24.8.2010

Red Dead Redemption

Red Dead Redemption on Rockstar San Diegon kehittämä avoimeen pelimaailmaan sijoittuva kolmannen persoonan ammuntapeli, jonka Rockstar Games julkaisi toukokuussa 2010. Kyseessä on Red Dead Revolverin "henkinen seuraaja", joka ilmestyi Xbox 360 - ja PlayStation 3 -pelikonsoleille. Peliä myytiin 8. kesäkuuta 2010 mennessä yli viisi miljoonaa kappaletta.

Red Dead Redemptionin tapahtumat sijoittuvat 1910-luvun villiin länteen, Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalle. Entinen lainsuojaton ja tarinan protagonisti, John Marston saapuu Armadillon kaupunkiin, jossa hallitus pakottaa hänet varhaiseläkkeeltä takaisin töihin. Liittovaltion agentit kiristävät Marstonia etsimään ja neutralisoimaan entisen rikoskumppaninsa Bill Williamsonin uhkaamalla hänen vaimonsa ja lapsensa henkeä.
Lue lisää
Artículo bueno-blue.svg


29.7.2010

Figma

Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys Figma ry eli Finnish Games and Multimedia Association on vuonna 1999 perustettu suomalainen digitaalisten multimediatallenteiden maahantuojien etujärjestö. Yhdistyksen tarkoituksena on ”parantaa tallennetuotannon kulttuuripoliittista asemaa ja oikeudellista suojaa sekä tuotannon, maahantuonnin ja jakelun toimintaedellytyksiä ja kehittää oikeudenhaltijoiden laissa säädettyjen oikeuksien valvontaa”.

Figma julkaisee kahden viikon välein listan myydyimmistä videopeleistä, ylläpitää vuositilastoa Suomen videopelimarkkinoiden koosta sekä järjestää vuosittain pelialan palkintoja jakavan Finnish Game Awards -gaalan.
Lue lisää
Artículo bueno-blue.svg


23.7.2010

Need for Speed: Underground 2
Need for Speed: Underground 2 on vuonna 2004 julkaistu Electronic Artsin ajopeli. Need for Speed: Underground 2 on edeltäjänsä Need for Speed: Undergroundin tapaan laittomiin katukisoihin sekä autojen virittämiseen keskittyvä arcadepeli. Uusi osa toi peliin muun muassa katumaasturit, uusia kisamuotoja sekä lisää viritysosia.
Lue lisää
Symbol support vote.svg


14.7.2010

Alan Wake

Alan Wake on suomalaisen Remedy Entertainmentin kehittämä selviytymiskauhua ja toimintaseikkailua yhdistelevä kolmannen persoonan ammuntapeli, jonka Microsoft Game Studios julkaisi yksinoikeudella Xbox 360:lle 14. toukokuuta 2010.

Alan Wake sijoittuu kuvitteellisen Bright Fallsin pikkukaupunkiin Yhdysvaltain luoteisosassa. Pelin päähahmo Alan Wake kärsii kirjoittamisvaikeuksista, ja saapuu kaupunkiin lomailemaan yhdessä vaimonsa Alicen kanssa. Alicen kadottua Wake joutuu keskelle painajaismaisia tapahtumia, jotka perustuvat kirjaan, jota hän ei muista kirjoittaneensa
Lue lisää
Artículo bueno-blue.svg


7.7.2010

Flower
Jenova Chen
Flower on thatgamecompanyn kehittämä ja Jenova Chenin suunnittelema PlayStation 3 -videopeli, joka julkaistiin 12. helmikuuta 2009 PlayStation Network -verkkopalvelussa. Kyseessä on thatgamecompanyn entisen projektin, flOw'n "henkinen seuraaja", jossa pelaaja kontrolloi tuulta ja ohjaa ilmassa leijuvia terälehtiä.
Lue lisää
Cscr-featured.svg


1.7.2010

Pikachu
ANA Boeing 747-481 (JA8962) in Pokémon livery.jpg
Pikachu (ピカチュウ, Pikachū) on yksi kuvitteellisista Pokémon-lajeista Satoshi Tajirin luomassa Pokémon-tuotesarjassa, joka koostuu videopeleistä, animesta, mangasta, kirjoista, keräilykorteista ja muusta mediasta. Muiden Pokémonien tapaan Pikachu taistelee muita Pokémoneja vastaan otteluissa. Pikachu on keskeisessä roolissa Pokémon-animesarjassa ja on noussut sen ansiosta yhdeksi tunnettuimmista Pokémoneista. Se on myös tuotesarjan virallinen maskotti ja sitä pidetään laajalti suosituimpana Pokémonina. Siitä on tullut yksi japanilaisen populaarikulttuurin ikoneista.
Lue lisää
Artículo bueno-blue.svg

1.6.2010

Counter-Strike: Source
Counter-Strike: Source (tai lyhennettynä CS:S) on Valve Corporationin kehittämä ja vuonna 2004 julkaisema uusittu versio suositusta Counter-Strike -tietokonepelistä. Kyseessä on joukkuepohjainen ensimmäisen persoonan verkkoammuntamoninpeli, joka käyttää Source-pelimoottoria. Sen kehittämisestä vastasi osaksi myös Turtle Rock Studios, joka enimmäkseen entisöi vanhoja pelikenttiä.
Lue lisää
Artículo bueno-blue.svg