Teemasivu:Rock

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Portal.svg Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut
Fender Stratocaster2.png

Rockin teemasivu

Rock on 1950-luvulla syntynyt populaarimusiikin tyyli, joka jakautuu useisiin alalajeihin. Rock-musiikin keskeisimpiin soittimiin kuuluvat rummut, sähköbasso ja erityisesti sähkökitara. Sana "rock" on lyhennys termistä "rock and roll", joka on rockin ensimmäisen suuntauksen nimi. Rock on muun populaarimusiikin ohessa keskeinen osa länsimaista nuorisokulttuuria.

Application-certificate.svg

Viikon artikkelipoiminta[muokkaa wikitekstiä]

Ace Frehley Houston 1977.jpg

Ace Frehley (s. 27. huhtikuuta 1951, New York, Yhdysvallat), on yhdysvaltalainen kitaristi. Hän oli KISS-yhtyeen ensimmäinen soolokitaristi.

KISSissä Frehleyn lavahahmoksi muodostui "Spaceman" (Avaruusmies). Se kuvasi Frehleyn kiinnostuksen kohteita, sillä hän on kiinnostunut tähtitieteestä ja uskoo ufoihin ja salaliittoteorioihin. Frehley on myös keksinyt savuavan kitaran, efektin, jossa kitaran sisälle asetetut savupommit alkavat savuta samalla kun mikrofoneissa palavat valot. Alive! Worldwide -kiertueella vuonna 1996 ja sitä seuranneilla kiertueilla Frehley ampui lavalla kitarastaan raketteja valorakenteisiin. Moni nykyinen huippukitaristi onkin kertonut juuri Frehleyn olleen heille aikoinaan suurin idoli.


Nuvola apps filetypes.svg

Rock-sitaatteja...[muokkaa wikitekstiä]

"This record should be played loud" (Tätä levyä kuuluu soittaa lujaa)

Rolling Stones -yhtyeen Let It Bleed -levyn kansiteksti.

"LEVYÄ ON SOITETTAVA PIRUN LUJAA, PITÄÄHÄN NAAPURINKIN KUULLA. EI NE SEINÄT SIITÄ HAJOO."

Hurriganesin Rock 'n' Roll All Night Long -levyn kannesta.

"Olla tässä ja nyt"

John Lennonin vastaus kysymykseen rockin tarkoituksesta