Teemasivu:Rock

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Portal.svg Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut
Fender Stratocaster2.png

Rockin teemasivu

Rock on 1950-luvulla syntynyt populaarimusiikin tyyli, joka jakautuu useisiin alalajeihin. Rock-musiikin keskeisimpiin soittimiin kuuluvat rummut, sähköbasso ja erityisesti sähkökitara. Sana "rock" on lyhennys termistä "rock and roll", joka on rockin ensimmäisen suuntauksen nimi. Rock on muun populaarimusiikin ohessa keskeinen osa länsimaista nuorisokulttuuria.

Application-certificate.svg

Viikon artikkelipoiminta[muokkaa wikitekstiä]

Stratovarius on suomalainen power metal -yhtye. Tuomo Lassila, John Vihervä ja Staffan Stråhlman perustivat Stratovariuksen vuonna 1984. Yhtye tunnettiin alun perin nimellä Black Water, mutta nimi ei kuitenkaan noussut suuren kansan tietoisuuteen. Yhtyeen alkuajan musiikillinen tyyli poikkesi hyvin paljon siitä, miten se vuonna 1985 Staffan Stråhlmanin korvanneen kitaristi Timo Tolkin vaikutuksesta muuttui. Samalla yhtye muutti nimensä Stratovariukseksi (yhdistelmä kitaramalli Stratocasterin ja legendaarisen viulumerkki Stradivariuksen nimistä).

Kitaransoiton ohella Timo Tolkki lauloi yhtyeen kolmella ensimmäisellä levyllä. 1980-luvulla yhtyeen basisti vaihtui muutamaan otteeseen, Jyrki Lentonen korvasi John Vihervän vuonna 1984, ja vuodesta 1989 vuoteen 1992 Timo Tolkki soitti myös levyjen bassoraidat.


Nuvola apps filetypes.svg

Rock-sitaatteja...[muokkaa wikitekstiä]

"This record should be played loud" (Tätä levyä kuuluu soittaa lujaa)

Rolling Stones -yhtyeen Let It Bleed -levyn kansiteksti.

"LEVYÄ ON SOITETTAVA PIRUN LUJAA, PITÄÄHÄN NAAPURINKIN KUULLA. EI NE SEINÄT SIITÄ HAJOO."

Hurriganesin Rock 'n' Roll All Night Long -levyn kannesta.

"Olla tässä ja nyt"

John Lennonin vastaus kysymykseen rockin tarkoituksesta