Teemasivu:Rock

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Portal.svg Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut
Fender Stratocaster2.png

Rockin teemasivu

Rock on 1950-luvulla syntynyt populaarimusiikin tyyli, joka jakautuu useisiin alalajeihin. Rock-musiikin keskeisimpiin soittimiin kuuluvat rummut, sähköbasso ja erityisesti sähkökitara. Sana "rock" on lyhennys termistä "rock and roll", joka on rockin ensimmäisen suuntauksen nimi. Rock on muun populaarimusiikin ohessa keskeinen osa länsimaista nuorisokulttuuria.

Application-certificate.svg

Viikon artikkelipoiminta[muokkaa wikitekstiä]

PMMP Ilosaarirockissa 2007

PMMP on suomalainen pop/rock-yhtye, jonka keulahahmot ovat laulajat Paula Vesala ja Mira Luoti. He tapasivat Popstars-laulukilpailussa vuonna 2002. Mira ja Paula vastaavat myös yhtyeen kappaleiden sanoituksista. PMMP tuli tunnetuksi vuonna 2003 kultaa myyneellä kesähitillään Rusketusraidat, joka oli Suomen myydyin single vuonna 2003. Vuoden 2003 syyskuussa yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Kuulkaas enot!. PMMP sai vuoden 2003 tulokas-Emman.

Yhtyeen käynnistellessä uraansa Luoti ja Vesala kertoivat, että nimi "PMMP" on lyhenne sanoista ”Paulan ja Miran molemmat puolet”. Myöhemmin he ovat todenneet, että nimellä tavoiteltiin samanlaista ulkoasua kuin ruotsalaisella ABBA-yhtyeellä on nimessään.


Nuvola apps filetypes.svg

Rock-sitaatteja...[muokkaa wikitekstiä]

"This record should be played loud" (Tätä levyä kuuluu soittaa lujaa)

Rolling Stones -yhtyeen Let It Bleed -levyn kansiteksti.

"LEVYÄ ON SOITETTAVA PIRUN LUJAA, PITÄÄHÄN NAAPURINKIN KUULLA. EI NE SEINÄT SIITÄ HAJOO."

Hurriganesin Rock 'n' Roll All Night Long -levyn kannesta.

"Olla tässä ja nyt"

John Lennonin vastaus kysymykseen rockin tarkoituksesta