Teemasivu:Rock

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Portal.svg Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut
Fender Stratocaster2.png

Rockin teemasivu

Rock on 1950-luvulla syntynyt populaarimusiikin tyyli, joka jakautuu useisiin alalajeihin. Rock-musiikin keskeisimpiin soittimiin kuuluvat rummut, sähköbasso ja erityisesti sähkökitara. Sana "rock" on lyhennys termistä "rock and roll", joka on rockin ensimmäisen suuntauksen nimi. Rock on muun populaarimusiikin ohessa keskeinen osa länsimaista nuorisokulttuuria.

Application-certificate.svg

Viikon artikkelipoiminta[muokkaa wikitekstiä]

Obraz 131.jpg

Bon Jovi on New Jerseystä kotoisin oleva, vuonna 1983 perustettu rockyhtye. Bon Jovin jäsenet ovat laulaja ja kitaristi Jon Bon Jovi, kitaristi Richie Sambora, rumpali Tico Torres sekä kosketinsoittaja David Bryan. Alkuperäinen basisti Alec John Such erosi/erotettiin yhtyeestä vuonna 1994. Sen jälkeen otetuissa kuvissa näkyy neljän hengen yhtye, vaikka keikoilla bassoa soittaa Hugh McDonald, joka on Jonin pitkäaikainen ystävä. Hän myös soitti bassoa bändin ensimmäisessä hitissä Runawayssa.

John Francis Bongiovi, joka tunnetaan nykyään nimellä Jon Bon Jovi, kokosi Bon Jovin vuonna 1983. Johnin studiomuusikoiden (joihin kuului mm. myöhemmin Skid Rown perustanut Dave Sabo) kanssa levyttämä Runaway nousi uusien artistien kokoelmalevyltä radiohitiksi. John tarvitsi ympärilleen yhtyeen ja alkoi kasata muusikoita sitä varten. Hän sai mukaansa vanhan ystävänsä, kosketinsoittaja David Bryan Rashbaumin, rumpali Hector ”Tico” Torresin ja basisti Alec John Suchin sekä erään keikan jälkeen kitaristi Richie Samboran.


Nuvola apps filetypes.svg

Rock-sitaatteja...[muokkaa wikitekstiä]

"This record should be played loud" (Tätä levyä kuuluu soittaa lujaa)

Rolling Stones -yhtyeen Let It Bleed -levyn kansiteksti.

"LEVYÄ ON SOITETTAVA PIRUN LUJAA, PITÄÄHÄN NAAPURINKIN KUULLA. EI NE SEINÄT SIITÄ HAJOO."

Hurriganesin Rock 'n' Roll All Night Long -levyn kannesta.

"Olla tässä ja nyt"

John Lennonin vastaus kysymykseen rockin tarkoituksesta