Teemasivu:Jääkiekko

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
muokkaa  

Jääkiekon teemasivu

Wikiprojekti Jääkiekko logo.svg

Jääkiekon teemasivulta löydät valikoitua sisältöä jääkiekkoaiheisista artikkeleista. Jääkiekko on joukkuepeli, jota pelataan jäällä jääkiekkokaukalossa. Pääset selaamaan artikkeleita alla olevasta taulukosta tai Jääkiekko-luokasta. Halutessasi voit auttaa Wikipediaa kirjoittamalla jääkiekkoaiheisen artikkelitoiveen. Voit liittyä myös Wikiprojekti jääkiekkoon! Parannusehdotuksia voit esittää myös keskustelusivulla.

Voit vaihtaa sivun sisältöä (kuva- ja artikkelipoiminnat, knoppitiedot skä päivittää uutisia) tyhjentämällä välimuistin.

muokkaa  

Cscr-featured.svgArtikkelipoimintaSymbol support vote.svg

Ojanen Janne Tappara 2008 1.jpg
Luettelo SM-liigassa eniten tehopisteitä runkosarjassa tehneistä pelaajista on Suositeltu Luettelo. Luettelo SM-liigassa eniten tehopisteitä runkosarjassa tehneistä pelaajista luetteloon on koottu jääkiekon SM-liigan 100 eniten yksittäisellä runkosarjakaudella tehopisteitä tehnyttä pelaajaa. Yhden kauden piste-ennätys on kaudella 1986–1987 Oulun Kärppiä edustaneen Kari Jalosen 93 tehopistettä. Runkosarjan pistepörssin voittaja saa Veli-Pekka Ketola -palkinnon, joka on nimetty luettelossa kolmesti esiintyvän Veli-Pekka Ketolan mukaan. Nykyisen nimen palkinto sai 1995.

Vain kolme pelaaja on voittanut runkosarjan pistepörssin pääsemättä luetteloon. Paras ulkomaalainen on tšekkiläinen Jan Čaloun, joka on luettelossa kahdesti. Luettelon sadas on yhdysvaltalainen Brett Harkins, joka teki kaudella 2003–2004 58 pistettä.

muokkaa  

Henkilökuva

Kipper Flamesin maalilla

Miikka Kiprusoff on suomalainen, tunnettu maalivahti, joka on voittanut kaksi Suomen mestaruutta (1995 sekä 1999, molemmat Turun Palloseuran maalilla) sekä NHL:ssä vuonna 2006 Vezina Trophyn ja Jennings Trophyn. Samana vuonna hän esiintyi myös liigan ykköstähdistössä. Kiprusoff on ainoa suomalainen maalivahti joka on saannut tämän kunnian. Kipru pelasi myös Elitserienissä (seurat: AIK IF ja Timrå IK) ennen kuin teki NHL-debyyttinsä vuonna 2000 San Jose Sharksissa. Kiprusoff varattiin NHL:ään vuoden 1995 varaustilaisuudessa kierroksella 5, numerolla 116. Kiprusoffilla on vielä neljä vuotta jäljellä sopimuksesta Flamesin kanssa.

muokkaa  

Viikon sitaatti

muokkaa  

Kuvapoiminta

Blues-Kärpät playoff.jpg
Aloituksen voittaminen on ottelussa hyvin tärkeää. Hyökkäyspään aloituksen voittamisesta voi seurata maali hyvinkin nopeasti. Kuva SM-liigan pudotuspeliottelusta KärpätBlues keväällä 2006.
muokkaa  

Tiesitkö, että...

  • ... KalPa on voittanut SM-liigassa hopeaa kaudella 1990-91?
  • ...Mongoliassa on 590 rekisteröityä jääkiekkoilijaa, muttei yhtään jäähallia?
  • ...Ilves on voittanut 16 mestaruutta mutta vain yhden SM-Liigan mestaruuden?
muokkaa  

Artikkelitoiveet


Portal.svg Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut