Teemasivu:Jääkiekko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
muokkaa  

Jääkiekon teemasivu

Jääkiekon teemasivulta löydät valikoitua sisältöä jääkiekkoaiheisista artikkeleista. Jääkiekko on joukkuepeli, jota pelataan jäällä jääkiekkokaukalossa. Pääset selaamaan artikkeleita alla olevasta taulukosta tai Jääkiekko-luokasta. Halutessasi voit auttaa Wikipediaa kirjoittamalla jääkiekkoaiheisen artikkelitoiveen. Voit liittyä myös Wikiprojekti jääkiekkoon! Parannusehdotuksia voit esittää myös keskustelusivulla.

Voit vaihtaa sivun sisältöä (kuva- ja artikkelipoiminnat, knoppitiedot skä päivittää uutisia) tyhjentämällä välimuistin.

muokkaa  

Artikkelipoiminta

Luettelo vähintään viisi maalia yhdessä NHL-ottelussa tehneistä pelaajista on Suositeltu Luettelo.
Luettelo vähintään viisi maalia yhdessä NHL-ottelussa tehneistä pelaajista on Suositeltu Luettelo.
Luettelo vähintään viisi maalia yhdessä NHL-ottelussa tehneistä pelaajista on koonnut kaikki viisi maalia yhdessä NHL ottelussa tehneet pelaajat. Vain 43 pelaajaa on onnistunut tässä. Kaikkiaan viisi maalia on saman pelaajan nimiin mennyt NHL-ottelussa 59 kertaa

Wayne Gretzky ja Mario Lemieux tekivät viisi maalia ottelussa neljästi, ja viidellä muullakin pelaajalla on viiden maalin otteluita enemmän kuin yksi. Mario Lemieux on ainoa pelaaja, joka on tehnyt viisi maalia viidellä eri tavalla pelin aikana. Hän teki 31. joulukuuta 1988 maalin tasakentällisillä, ylivoimamaalin, alivoimamaalin, rangaistuslaukausmaalin ja vielä maalin tyhjään maaliin.

muokkaa  

Henkilökuva

Jari Kurri

Jari Pekka Kurri (s. 18. toukokuuta 1960 Helsinki) on menestynein suomalainen NHL-jääkiekkoilija ja ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka nostettiin Hockey Hall of Fame -galleriaan vuonna 2001. Kurri on viisinkertainen Stanley Cup -voittaja. Edmonton Oilersissa hän pelasi vuosia kaikkien aikojen jääkiekkoilijana pidetyn Wayne Gretzkyn aisaparina. Nykyisin Kurri työskentelee Suomen jääkiekkomaajoukkueen toimitusjohtajana

Kurrin pelipaikka oli tyypillisesti oikea laitahyökkääjä, mutta etenkin uransa loppuvaiheessa häntä peluutettiin myös keskushyökkääjänä. Kurrin tilastot NHL:n runkosarjassa käsittävät 1251 ottelua, 601 maalia, 797 syöttöä ja 1398 pistettä. Eurooppalaisista pelaajista vain Teppo Numminen on pelannut enemmän NHL-otteluja. Kurri on NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä sijalla 18 ja maalipörssissä sijalla 17. Molemmissa tilastoissa hän on toiseksi paras eurooppalainen pelaaja edellään vain Jaromír Jágr.

muokkaa  

Viikon sitaatti

muokkaa  

Kuvapoiminta

HV-71:n kannattajia.
muokkaa  

Tiesitkö, että...

  • ... KalPa on voittanut SM-liigassa hopeaa kaudella 1990–1991?
  • ...Mongoliassa on 590 rekisteröityä jääkiekkoilijaa, muttei yhtään jäähallia?
  • ...Ilves on voittanut 16 mestaruutta mutta vain yhden SM-Liigan mestaruuden?
muokkaa  

Artikkelitoiveet