Teemasivu:Jääkiekko

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
muokkaa  

Jääkiekon teemasivu

Wikiprojekti Jääkiekko logo.svg

Jääkiekon teemasivulta löydät valikoitua sisältöä jääkiekkoaiheisista artikkeleista. Jääkiekko on joukkuepeli, jota pelataan jäällä jääkiekkokaukalossa. Pääset selaamaan artikkeleita alla olevasta taulukosta tai Jääkiekko-luokasta. Halutessasi voit auttaa Wikipediaa kirjoittamalla jääkiekkoaiheisen artikkelitoiveen. Voit liittyä myös Wikiprojekti jääkiekkoon! Parannusehdotuksia voit esittää myös keskustelusivulla.

Voit vaihtaa sivun sisältöä (kuva- ja artikkelipoiminnat, knoppitiedot skä päivittää uutisia) tyhjentämällä välimuistin.

muokkaa  

Cscr-featured.svgArtikkelipoimintaSymbol support vote.svg

Oulun Kärppien SM-liigakausi 2008–2009 on Hyvä Artikkeli.

Oulun Kärppien SM-liigakausi 2008–2009 oli Oulun Kärppien 21. SM-liigakausi. Runkosarja alkoi 11. syyskuuta kotiottelulla Saimaan Palloa vastaan ja päättyi 5. maaliskuuta Lahdessa vierasotteluun Pelicansia vastaan. Kärpät oli kauden alkaessa hallitseva Suomen mestari ja sijoittui kauden päätteeksi hopealle.

Runkosarjassa Kärpät oli viides, mikä oli joukkueen huonoin sijoitus sitten kauden 2001–2002. Joukkue eteni kuitenkin finaaliin asti voittamalla ensin Jokerit ja välierissä Espoo Bluesin. Finaalissa Kärpät kohtasi JYPin, joka voitti kuitenkin finaalin puhtaasti neljässä ottelussa ja esti Kärppiä voittamasta kolmatta perättäistä mestaruutta. Kauden aikana Kärpät osallistui myös uuteen Jääkiekon mestarien liigaan.

muokkaa  

Henkilökuva

Jari Kurri

Jari Pekka Kurri (s. 18. toukokuuta 1960 Helsinki) on menestynein suomalainen NHL-jääkiekkoilija ja ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka nostettiin Hockey Hall of Fame -galleriaan vuonna 2001. Kurri on viisinkertainen Stanley Cup -voittaja. Edmonton Oilersissa hän pelasi vuosia kaikkien aikojen jääkiekkoilijana pidetyn Wayne Gretzkyn aisaparina. Nykyisin Kurri työskentelee Suomen jääkiekkomaajoukkueen toimitusjohtajana

Kurrin pelipaikka oli tyypillisesti oikea laitahyökkääjä, mutta etenkin uransa loppuvaiheessa häntä peluutettiin myös keskushyökkääjänä. Kurrin tilastot NHL:n runkosarjassa käsittävät 1251 ottelua, 601 maalia, 797 syöttöä ja 1398 pistettä. Eurooppalaisista pelaajista vain Teppo Numminen on pelannut enemmän NHL-otteluja. Kurri on NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä sijalla 18 ja maalipörssissä sijalla 17. Molemmissa tilastoissa hän on toiseksi paras eurooppalainen pelaaja edellään vain Jaromír Jágr.

muokkaa  

Viikon sitaatti

muokkaa  

Kuvapoiminta

Mise en jeu - Fribourg-Langnau Janvier 2010.jpg
Sveitsin National League A:n ottelu Fribourg vastaan Langnau.
muokkaa  

Tiesitkö, että...

  • ... KalPa on voittanut SM-liigassa hopeaa kaudella 1990-91?
  • ...Mongoliassa on 590 rekisteröityä jääkiekkoilijaa, muttei yhtään jäähallia?
  • ...Ilves on voittanut 16 mestaruutta mutta vain yhden SM-Liigan mestaruuden?
muokkaa  

Artikkelitoiveet


Portal.svg Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut