Teemasivu:Jääkiekko

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
muokkaa  

Jääkiekon teemasivu

Wikiprojekti Jääkiekko logo.svg

Jääkiekon teemasivulta löydät valikoitua sisältöä jääkiekkoaiheisista artikkeleista. Jääkiekko on joukkuepeli, jota pelataan jäällä jääkiekkokaukalossa. Pääset selaamaan artikkeleita alla olevasta taulukosta tai Jääkiekko-luokasta. Halutessasi voit auttaa Wikipediaa kirjoittamalla jääkiekkoaiheisen artikkelitoiveen. Voit liittyä myös Wikiprojekti jääkiekkoon! Parannusehdotuksia voit esittää myös keskustelusivulla.

Voit vaihtaa sivun sisältöä (kuva- ja artikkelipoiminnat, knoppitiedot skä päivittää uutisia) tyhjentämällä välimuistin.

muokkaa  

Cscr-featured.svgArtikkelipoimintaSymbol support vote.svg

Vaasan Sport on Hyvä Artikkeli.
Vaasan Sport on vaasalainen jääkiekkoseura. Se pelaa tällä hetkellä Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla eli Mestiksessä.

Sportin jääkiekkojaosto perustettiin vuonna 1962. Historiansa aikana Sport on pelannut yhden kauden Suomen korkeimmalla sarjatasolla SM-liigassa kaudella 1975-76, mutta on sittemmin pelannut pääasiassa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla I-divisioonassa ja Mestiksessä.

Sportin junioritoiminta on alkanut vuonna 1985 jolloin Vaasan Sportin Juniorit ry eli JuniorSport perustettiin. JuniorSport on Vaasan seudun ainoa jääkiekkoon erikoistunut seura. Sportin junioritoiminnan tuloksena on kehittynyt myös NHL-pelaajia kuten esimerkiksi Washington Capitalsin varaus Oskar Osala.

Sportin naisjoukkue on perustettu vuonna 1986 ja se toimii JuniorSportin alaisuudessa. Sportin naiset ovat saavuttaneet jääkiekossa SM-pronssia vuonna 1987.

muokkaa  

Henkilökuva

Jari Kurri

Jari Pekka Kurri (s. 18. toukokuuta 1960 Helsinki) on menestynein suomalainen NHL-jääkiekkoilija ja ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka nostettiin Hockey Hall of Fame -galleriaan vuonna 2001. Kurri on viisinkertainen Stanley Cup -voittaja. Edmonton Oilersissa hän pelasi vuosia kaikkien aikojen jääkiekkoilijana pidetyn Wayne Gretzkyn aisaparina. Nykyisin Kurri työskentelee Suomen jääkiekkomaajoukkueen toimitusjohtajana

Kurrin pelipaikka oli tyypillisesti oikea laitahyökkääjä, mutta etenkin uransa loppuvaiheessa häntä peluutettiin myös keskushyökkääjänä. Kurrin tilastot NHL:n runkosarjassa käsittävät 1251 ottelua, 601 maalia, 797 syöttöä ja 1398 pistettä. Eurooppalaisista pelaajista vain Teppo Numminen on pelannut enemmän NHL-otteluja. Kurri on NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä sijalla 18 ja maalipörssissä sijalla 17. Molemmissa tilastoissa hän on toiseksi paras eurooppalainen pelaaja edellään vain Jaromír Jágr.

muokkaa  

Viikon sitaatti

muokkaa  

Kuvapoiminta

Usa-finnland-wm-2005-20050506033.jpg
Yhdysvaltain jääkiekkomaajoukkue on voittanut MM-kisoissa kaksi kultaa, neljä hopeaa sekä neljä pronssia. USA:lla myös kaksi olympiakultaa vuosilta 1960 sekä 1980
muokkaa  

Tiesitkö, että...

  • ... KalPa on voittanut SM-liigassa hopeaa kaudella 1990-91?
  • ...Mongoliassa on 590 rekisteröityä jääkiekkoilijaa, muttei yhtään jäähallia?
  • ...Ilves on voittanut 16 mestaruutta mutta vain yhden SM-Liigan mestaruuden?
muokkaa  

Artikkelitoiveet