Teemasivu:Jääkiekko

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
muokkaa  

Jääkiekon teemasivu

Wikiprojekti Jääkiekko logo.svg

Jääkiekon teemasivulta löydät valikoitua sisältöä jääkiekkoaiheisista artikkeleista. Jääkiekko on joukkuepeli, jota pelataan jäällä jääkiekkokaukalossa. Pääset selaamaan artikkeleita alla olevasta taulukosta tai Jääkiekko-luokasta. Halutessasi voit auttaa Wikipediaa kirjoittamalla jääkiekkoaiheisen artikkelitoiveen. Voit liittyä myös Wikiprojekti jääkiekkoon! Parannusehdotuksia voit esittää myös keskustelusivulla.

Voit vaihtaa sivun sisältöä (kuva- ja artikkelipoiminnat, knoppitiedot skä päivittää uutisia) tyhjentämällä välimuistin.

muokkaa  

Cscr-featured.svgArtikkelipoimintaSymbol support vote.svg

Oulun Kärpät on Hyvä artikkeli.
Oulun Kärpät on vuonna 1946 perustettu suomalainen jääkiekkoseura. Kärpät on hallitseva Suomen mestari (2008), ja se on voittanut jo neljä mestaruutta 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä, joten sitä voidaan pitää 2000-luvun menestyneimpänä suomalaisena SM-liigaseurana. Joukkue pelaa kotiottelunsa vuonna 1975 valmistuneessa Raksilan jäähallissa, josta käytetään sponsorin mukaan nimeä Oulun Energia -areena. Kärpät on lisäksi voittanut Suomen mestaruuden 1981, hopeaa vuosina 1987 ja 2003 sekä pronssia 1980, 1984, 1985, 1986 ja 2006. Kärppien juniorityö on kasvattanut monia kuuluisia jääkiekkoilijoita, kuten Reijo Ruotsalaisen, Kari Jalonen sekä Pekka Arbeliuksen. Kärppälaiset ovat myös saaneet useita palkintoja. Nykyisen joukkueen kapteeni on Ilkka Mikkola. Kärppien naiset ovat voittaneet yhteensä 10 SM-mitalia, joista seitsemän on hopeisia ja kolme pronssisia.
muokkaa  

Henkilökuva

Kipper Flamesin maalilla

Miikka Kiprusoff on suomalainen, tunnettu maalivahti, joka on voittanut kaksi Suomen mestaruutta (1995 sekä 1999, molemmat Turun Palloseuran maalilla) sekä NHL:ssä vuonna 2006 Vezina Trophyn ja Jennings Trophyn. Samana vuonna hän esiintyi myös liigan ykköstähdistössä. Kiprusoff on ainoa suomalainen maalivahti joka on saannut tämän kunnian. Kipru pelasi myös Elitserienissä (seurat: AIK IF ja Timrå IK) ennen kuin teki NHL-debyyttinsä vuonna 2000 San Jose Sharksissa. Kiprusoff varattiin NHL:ään vuoden 1995 varaustilaisuudessa kierroksella 5, numerolla 116. Kiprusoffilla on vielä neljä vuotta jäljellä sopimuksesta Flamesin kanssa.

muokkaa  

Viikon sitaatti

muokkaa  

Kuvapoiminta

muokkaa  

Tiesitkö, että...

  • ... KalPa on voittanut SM-liigassa hopeaa kaudella 1990-91?
  • ...Mongoliassa on 590 rekisteröityä jääkiekkoilijaa, muttei yhtään jäähallia?
  • ...Ilves on voittanut 16 mestaruutta mutta vain yhden SM-Liigan mestaruuden?
muokkaa  

Artikkelitoiveet


Portal.svg Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut