Teemasivu:Israel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


muokkaa  

Israelin teemasivu

Flag of Israel.svg
Israel on noin seitsemän miljoonan asukkaan valtio Jordanjoen ja Välimeren välisellä kaistaleella. Viralliset kielet ovat heprea ja arabia. Asukkaista 78 prosenttia on juutalaisia, 17 prosenttia arabeja, loput druuseja ja muita vähemmistöjä. Israelin arabit ovat uskonnoltaan enimmäkseen sunnimuslimeja tai kristittyjä. Israelin naapurimaita ovat arabivaltiot Egypti, Saudi-Arabia, Jordania, Syyria ja Libanon. Israelin pinta-ala on 20 700 km², mihin on laskettu mukaan Israelin miehittämät Golanin kukkulat mutta ei Itä-Jerusalemia tai Länsirantaa ja Gazan kaistaa.

Voit vaihtaa sivun sisältöä tyhjentämällä välimuistin.

muokkaa  

Artikkelipoiminta

29.8.2010

Tel Megiddon kukkula
Tel megido.JPG

Tel Megiddo (hepr. ‏מגידו‎) on kukkula Israelissa nykyisen Megiddon lähellä. Paikka on tunnettu teologisista, historiallisista ja maantieteellisistä syistä.

Tel Megiddo sijaitsee hedelmällisen Jisreelin tasangon laidalla, ja se oli 3000-luvulta eaa. 600-luvulle eaa. Kanaaninmaan voimakkaimpia kaupunkeja. Megiddo hallitsi Via Marista, joka oli merkittävin tie Egyptistä, Syyriaan, Anatoliaan ja Mesopotamiaan. Monia suuria taisteluita on käyty aivan kaupungin läheisyydessä ja Raamatun mukaan se liittyy viimeiseen Harmageddonin taisteluun.
Lue lisää
Symbol support vote.svg
muokkaa  

Artikkelitoiveet