Teemasivu:Elokuva/Artikkelipoiminta/2008-04

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alien - kahdeksas matkustaja on Ridley Scottin ohjaama arvostettu scifi-elokuva vuodelta 1979. Se voitti Oscar-palkinnon parhaista erikoistehosteista.

Genreä uudistanut menestyselokuva on scifin ja psykologisen trillerin sekoitus, ja se on saanut kolme jatko-osaa. Kaikkien elokuvien pääosassa on näytellyt Sigourney Weaver, ja hänet tunnetaankin varmasti parhaiten juuri tästä roolistaan. Elokuvien pohjalta on myös tehty pelejä ja kirjoja. Lisäksi Starcraft-pelin zerg-rotu on saanut paljon vaikutteita alienista. Kerrotaan, että ohjaaja ei kertonut näyttelijöille, missä peto milloinkin lymyili, lisätäkseen näyttelijöiden säikähtelyn aitoutta.

Elokuva kertoo rahtialus Nostromosta, joka vastaanottaa hätäsignaalin vieraalta planeetalta nimeltä LV-426 ja suuntaa sitä kohti. Ryhmä menee etsimään signaalin lähdettä, mutta sillä aikaa aluksen tietokone on analysoinut signaalin olevan varoitus- eikä hätämerkki.

Ryhmä on kuitenkin kohdannut jo vieraan elämänmuodon sen kiinnittyessä erääseen ryhmän jäsenistä. Ryhmällä ei ole muita mahdollisuuksia kuin tuoda vieras eliö mukanaan alukseen pelastaakseen toverinsa. Painajainen on alkanut kun vieras olio purskahtaa ryhmän jäsenen rintakehästä ulos ja piiloutuu.

Samalla kuitenkin muu aluksen henkilökunta vaarantuu ja pian kaikkien henki on vaarassa hyönteismäisen pedon kasvaessa täyteen mittaansa ja alkaessa tappaa miehistöä.