Ted Sator

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ted Sator

Ted Sator (s. 18. marraskuuta 1949 New Hartford, New York, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen jääkiekkovalmentaja.

Satorin pelaajaura ei ollut kovinkaan pitkä. Hän pelasi kaksi kautta NCAA-yliopistosarjan Bowling Greenin joukkueessa. Vuonna 1973 Satorin pelaajaura päättyi Eastern Hockey League -sarjan Long Island Ducks -joukkueessa.

Sator nousi NHL-valmentajaksi vuonna 1983 Philadelphia Flyersissa. Kaudeksi 1985–1986 Satorista tehtiin New York Rangersin päävalmentaja toimittuaan edelliskautena Mike Keenanin apulaisena. Loistavasti sujunut kausi nosti odotuksia jatkosta, mutta kauden 1986–1987 surkea aloitus johti Satorin potkuihin. Seuraavana vuonna Buffalo Sabres palkkasi Satorin. Tämä luotsasi Buffalon kahdesti pudotuspeleihin, joissa kuitenkin joukkue putosi ensimmäisellä kierroksella. Sator vapautettiin tehtävistään vuonna 1989.

Buffalon potkujen jälkeen Sator toimi apulaisvalmentajana Boston Bruinsissa, St. Louis Bluesissa, Hartford Whalersissa ja Vancouver Canucksissa. Vuodet 1997–2002 hän valmensi ECHL-joukkue New Orleans Brassia.

Sator on valmentanut myös Elitserienissä ja SM-liigassa, jossa toimi kahden kauden ajan Bluesin luotsina. Tämän jälkeen hän on valmentanut Slovenian maajoukkuetta ja viimeksi Itävallan pääsarjassa pelaavaa unkarilaisjoukkuetta Alba Volán Székesfehérvária.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Ted Sator
Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.