Tear Me Down Tonight

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Tear me Down Tonight”
Superchrist
Singlen ”Tear me Down Tonight” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Colorgun
 Julkaistu 5. lokakuuta 2005
 Tuottaja(t) Mikko Lohenoja
 Tyylilaji alternative rock
 Kesto 02.54
 Levy-yhtiö Disco Blanco Recordings
Superchristin muut singlet
The Introduction / Place to Give
2004
”Tear Me Down Tonight”
2005
My Everything
2006

Tear Me Down Tonight (DBRPROMO 002) on suomalaisen rockyhtye Superchristin single, joka julkaistiin Suomessa 5. lokakuuta 2005. Se oli yhtyeen ensimmäisen studioalbumin Colorgunin esittelykappale ja toinen single. "Tear Me Down Tonight", kuten yhtä kappaletta lukuun ottamatta muutkin Colorgunin kappaleet, nauhoitti Barbiewire-studiolla eli yhtyeen silloisella treenikämpällä Helsingin Kaapelitehtaalla yhtyeen laulaja-kitaristi Mikko Lohenoja.

Kappaleen sävellykselle erityistä on, että se perustuu vain yhteen neljän tahdin mittaiseen kitaran ja basson yhdessä soittamaan riffiin, ja säkeistön ja kertosäkeen erottavat toisistaan ainoastaan kappaleen lauluosuudet. Tällainen asetelma on tyypillinen hip hop -musiikissa, mutta epätyypillinen rock-kappaleessa. Kappaleen sovitus on myös askeettinen, sillä rumpukomppi pysyy miltei samana eikä kappaleessa käytetä hi-hatia lukuun ottamatta lainkaan symbaaleja.

Kappale on Superchristin tunnetuimpia kappaleista. Sen musiikkivideo on ainoa MTV-musiikkikanavan päiväsoittoon päässyt yhtyeen kappale. Singlestä tehtiin CD-painos vain promootiokäyttöön.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mikko Lohenoja – laulu, kitara, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja
  • Minttu Muranen – basso, sovittaja
  • Lassi Jokinen – rummut, säveltäjä, sovittaja

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen musiikkivideon on ohjannut ja leikannut yhtyeen laulaja-kitaristi Mikko Lohenoja.

Video kuvattiin17. syyskuuta 2005 Helsingin Kaapelitehtaalla yhtyeen silloisella treenikämpällä jonka seinät oli vuorattu sanomalehdillä. Yhtyeestä otettiin myös Colorgun -albumin kanteen valokuvat samana päivänä heti videon kuvausten jälkeen. Rumpali Lassi Jokisen rumpusetissä ei ole hi-hatin lisäksi lainkaan symbaaleja, sillä kappaleen äänityksissä ei niitä käytetty.

Musiikkivideo kuvattiin puolinopeudella ja muutettiin jälkikäsittelyssä tuplanopeudelle, jolloin soittajien liikkeet näyttävät nopeatempoisilta ja nykiviltä. Videossa on käytetty huomattavan paljon split screen -tekniikkaa. Siinä realistiselta vaikuttavan saman kuvan sisällä voidaan yhdistellä näyttelijöiden eri kuvausottoja keskenään, ja välillä sama soittaja näkyy kahteen kertaan huoneessa.

Myös videon tekemisestä julkaistiin yhtyeen kotisivuilla Colorgun -albumin julkaisun 5-vuotispäivän kunniaksi 2. marraskuuta 2010 lyhyt videokooste.

Singlen kotisivu ja sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen ja tulevan Colorgun -albumin markkinointia varten yhtye hankki oman domain-osoitteen, jossa kappale oli kuultavana ja Kati Vihermäen tekemä sarjakuva kertosäkeen sanoituksista kahden piirroshahmon vuoropuheluna.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.tearmedowntonight.com (Arkistoitu – Internet Archive) Singlen kotisivu

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]