Tatuointikone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nykyaikainen tatuointikone.

Tatuointikone on sähkön avulla toimiva väline, jolla tehdään tatuointeja. Koneita on useita erilaisia, ja ne koostuvat monista osista, joita ovat esimerkiksi runko, käämit, kontaktiruuvi, jouset yms. Lisäksi tarvitaan tuubi, joka koostuu kolmesta osasta, gripistä, tipistä ja backstemistä. Grippi on osa, josta pidetään tatuoidessa kiinni. Tippi on kärki, josta neula tulee ulos.

Tatuoinnin teossa käytetään kahta erityyppistä konetta: "liner" ja "shader".

Liner on kone, jossa käytetään ns. linjaneuloja, joilla tehdään esim. ääriviivoja (tatuoinnin rajat). Linjaneuloja on erilaisia, ja neulojen lukumäärä vaihtelee sen mukaan, kuinka paksua viivaa halutaan tehdä.

Shader-koneessa voidaan käyttää useita eri neuloja, kuten round shader -, magnum- ja flat-neuloja, joilla tatuoija tekee tatuointiin väritykset ja varjostukset. Koneeseen on saatavissa neuloihin sopivia tippejä, joita on myös useita erilaisia. Eri neuloille on kokoaan vastaava tippi.

Instrumenttien, joilla tatuointi tehdään, täytyy olla täysin steriilejä (tuubi, neulat) ennen kuin tatuoimisen voi aloittaa, sillä jos neulat, tipit tai muut tarvikkeet ovat epäpuhtaita, se on sekä tatuoitavalle että tatuoijalle suuri hygieniariski. Neulat tulevat aina steriileissä yksittäispakkauksissa. Tatuointikoneet maksavat yleensä 200-500 euroa per kone. Koneen lisäksi tatuointia varten tarvitaan paljon muitakin välineitä, mm. tipit, gripit (jotka voidaan ostaa myös kertakäyttöisinä tai yhteen sovitettuna grippi/tippi), neulat, poljin, virtalähde, musteet, kumihanskat, vaseliinia, saippuaa ja paljon muita tarvikkeita. Useimmat tatuoijat käyttävät nitriili- tai luonnon latexhanskoja.

On myös olemassa UV-musteita, jotka hohtavat neonväreissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]