Taru sormusten herrasta -seikkailupeli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Taru sormusten herrasta -seikkailupeli (engl. Lord of the Rings Adventure Game) on Tolkienin kehittämään Keski-Maan fantasiamaailmaan sijoittuva yksinkertainen roolipeli. Pelin on tarkoitettu soveltuvan pelaajien ensimmäiseksi roolipeliksi ja sen säännöt ovat yksinkertaiset.

Peli tuli Suomeen markkinoille vuonna 1992 julkaisijanaan oli Ace Pelit. Alkuperäisversio oli julkaistu edellisenä vuonna. Pelin tekijät ovat Jessica M. Ney ja S. Coleman Charlton. Suomenkielisen laitoksen toimitti Jyrki Tudeer ja suomensi Jaakko Kankaanpää. Pelissä tulee mukana seikkailu "Aamu koittaa". Ohjekirja on 32 sivua pitkä. Pelissä on kaksi tavallista, kuusisivuista noppaa ja pieniä pahvisia pelihahmoja.

Peli on alkuperäiseltä nimeltään Lord of the Rings Adventure Game, eikä sitä pidä sekoittaa Lord of the Rings Roleplaying Game -nimiseen peliin. Nimestään huolimatta kyseessä on kuitenkin roolipeli. Pelin valmiit seikkailut on esitetty tiukasti kertomuksena, joissa pitää käytännössä valita tietyistä etenemisvaihtoehdoista, vaikka pelin säännöt sopivatkin yhtä hyvin myös vapaamuotoisempaan pelaamiseen.

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.