Tarina vailla loppua

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tarina vailla loppua
Die unendliche Geschichte
Alkuperäisteos
Kirjailija Michael Ende
Kuvittaja Roswitha Quadflieg
Kieli saksa
Genre fantasia
Julkaistu 1979
Suomennos
Suomentaja Marja Kyrö
Kuvittaja alkuteoksen kuvitus
Kustantaja Otava
Julkaistu 1982
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 463
ISBN 951-1-07042-8
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Tarina vailla loppua (saks. Die unendliche Geschichte) on Michael Enden alun perin vuonna 1979 ilmestynyt nuortenkirja. Kirjassa on erikoista sen typografinen ulkoasu: suomalaisessa painoksessa teksti on painettu osaksi punaisella ja osaksi vihreällä fontilla. Tämän lisäksi jokainen luku alkaa suurella, koko sivun peittävällä anfangilla.

Kirja kertoo kymmenvuotiaasta Bastianista, jolla on vaikeuksia koulussa ja kotona. Eräänä sateisena marraskuun päivänä Bastian varastaa antikvariaatista vanhan kirjan nimeltä Tarina vailla loppua ja piiloutuu koulun ullakolle lukemaan. Huomaamatta hän joutuu mukaan kirjan tapahtumiin, ja satuolentojen kansoittamaan Fantaasiaan, elämänsä seikkailuun.

Kirjan pohjalta on tehty elokuvat Päättymätön tarina (Die Unendliche Geschichte, 1984), Päättymätön tarina II - seuraava luku (The NeverEnding Story II: The Next Chapter, 1990) ja Päättymätön tarina III (The NeverEnding Story III: Escape from Fantasia, 1994).

Kirjan pohjalta on tehty myös animoitu televisiosarja The NeverEnding Story vuonna 1995 ja kanadalainen televisiosarja Päättymättömän tarinan seikkailut vuonna 2001.

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.