Täysin yksin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Täysin yksin
Tout Seul
Alkuperäisteos
Kirjailija Raymond Domenech
Kieli ranska
Genre proosa
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Täysin yksin on ranskalaisen jalkapallovalmentaja Raymond Domenechin vuonna 2012 julkaistu kirja, joka kertoo Domenechin pitkästä ja vaiherikkaasta ajasta Ranskan jalkapallomaajoukkuen päävalmentajana.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Domenech aloitti Ranskan jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana vuonna 2004, ja johti joukkuetta vaihtelevalla menestyksellä aina vuoteen 2010 asti. Domenechin päävalmentaja-aikaa leimasivat suuri mediakritiikki, riidat maajoukkuepelaajien kanssa, keskustelua herättäneet pelaajavalinnat ja pelaajien kapinointi Domenechia vastaan. Domenechin päävalmentaja-aika päättyi katastrofaalisesti päättyneisiin Etelä-Afrikan MM-kilpailuihin 2010, joissa Ranska putosi alkulohkossa.

Sisältö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjassaan Domenech kertoo ajastaan Ranskan päävalmentajana. Hän kertoo tuntemuksiaan mediaryöpytyksen keskellä ja kertoo mielipiteitä pelaajista, joita valmensi useita vuosia. Kirja keskittyy pääosin vuoden 2010 MM-kilpailuihin ja niiden karsintoihin, mutta kertoo myös muusta Domenechin ajasta maajoukkueen johdossa. Kirjassa kritiikkiä saavat mm. maajoukkuepelaajat Nicolas Anelka, Patrice Evra, William Gallas, Florent Malouda, Franck Ribery sekä Thierry Henry.

Julkaisu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun kirja julkaistiin vuoden 2012 lopussa, se aiheutti suurin mediamylläkän, sillä se sisältää useita uusia paljastuksia maajoukkueen kulissien takaa, MM-kisajoukkueen kapinasta Domenechia vastaan vuoden 2010 kisoissa, tähtipelaajien käyttäytymisestä, sekä riidasta Nicolas Anelkan kanssa. Myös Domenechin avoin kritiikki pelaajia kohtaan kirjassa loi teokselle paljon mediahuomiota. Kirjassa Domenech mm. kutsuu Riberyä ja Henryä erittäin itsekkäiksi ja Anelkaa idiootiksi.