Täydenkuun Tanssit

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Täydenkuun Tanssit - festivaali on suomalainen nykytanssitapahtuma. Festivaali järjestetään vuosittain heinä-elokuun vaihteessa Pyhäjärvellä. Ohjelmistossa on sekä kotimaisia kantaesityksiä että suomalaisia ja ulkomaisia nykytanssin menestysteoksia.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Täydenkuun Tanssit -festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran 1992.[1] Festivaali sai alkunsa tanssin kentällä jo pitkään vallinneesta tarpeestalähde? luoda uusia esitystilaisuuksia erityisesti nuorille, vasta ammattiin valmistuneille koreografeille ja tanssijoille. 90-luvulla räjähdysmäisesti kasvanut nykytanssi tarvitsi oman festivaalin, jossa taiteilijoiden mielipiteet otetaan huomioon ja jota kehitetään tanssitaiteen ehdoillalähde?. Tarpeelliseksi koettiin myös aikaansaada sellainen foorumi, joka mahdollistaisi erilaisia kokeiluja sekä loisi mahdollisuuksia keskusteluun ja palautteen antamiseen myös yleisön ja esiintyjien välillälähde?. Festivaali sai synnyinpaikakseen Pyhäjärven kaupungin, joka oli ollut vilkas tanssipitäjä jo yli kaksikymmentä vuottalähde?. Vuodesta 1998 alkaen festivaali hyväksyttiin Finland Festivals´n jäseneksi. Vuonna 1999 Finland Festivals nimitti Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit vuoden festivaaliksi.

Organisaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Festivaalin järjestää Pyhäsalmen Tanssi ry. Taiteellisena johtajana toimii Alpo Aaltokoski ja festivaalijohtajana Erkki Böhme.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.