Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta TähtiAreena)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pirkkahalli (A-halli)

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (engl. Tampere Exhibition and Sports Center, TESC) on vuonna 1985 avattu, nykyisin viisi hallia käsittävä monitoimikeskus, joka sijaitsee Tampereella Härmälän kaupunginosassa entisen Härmälän lentokentän alueella ja Pirkkalan rajan tuntumassa. Messu- ja Urheilukeskus toimii yleisurheilun ja jalkapallon harjoittelu- ja kilpailuareenana sekä messujen, kokousten ja konserttien pitopaikkana. Keskuksessa harjoittelevat mm. SPL:n Tampereen piirin seurat ja Tampereen Pyrintö ry. Tampereen kaupunki omistaa hallin osakkeista noin 65 prosenttia ja Tampereen Messut loput.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Oy perustettiin vuonna 2005. Sen omistavat Tampereen kaupunki ja Tampereen Messut Oy. Messuohjelmistossa on 20 messutapahtumaa sekä ammattilaisille että suurelle yleisölle. TESCin tilaisuuksissa käy vuosittain lähes miljoona ihmistä.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus on myös yleisurheilun, jalkapallon, futsalin ja salibandyn harjoittelu- ja kilpailukeskus. TESCissä on muun muassa 300-metrinen, kuusiratainen juoksurata ja täysimittainen jalkapallokenttä. Suurimman hallin katsomoon mahtuu 1 500 henkeä.

Messu- ja Urheilukeskuksen hallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • A-halli eli Pirkkahalli on vuonna 1985 valmistunut jalkapallon sekä yleisurheilun juoksu- ja hyppylajien harjoittelupaikka. Kentän keskiosassa on tekonurmi, jota kiertää 6-ratainen, 300 metriä pitkä juoksurata. A-hallin katsomoon mahtuu 1 500 henkilöä.[1]
  • B-halli on vuonna 1927 valmistunut yleisurheilun heittolajien ja voimistelun harjoitteluhalli.[1]
  • C-halli on vuonna 1998 valmistunut jalkapallon harjoitushalli, jossa on täysimittainen tekonurmikenttä.[1]
  • D-halli on vuonna 2006 valmistunut futsalin ja salibandyn harjoitussali.[1]
  • E-halli eli TähtiAreena on vuonna 2013 valmistunut halli, jossa on pidetään messuja, konsertteja ja yritystapahtumia. Halliin mahtuu 3 100 hengen konserttiyleisö.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d [1] TESC
  2. Kaisa Järvelä: Jättikonsertit saivat oman kodin. Aamulehti, 12.9.2013, s. B18.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]