Syntiset sisaret

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Syntiset sisaret on brittiläinen televisiosarja, jota näytettiin Englannissa vuosina 2004–2006 Channel 4 -kanavalla.[1] Sarja kertoo neljästä sairaanhoitajasta, jotka työskentelevät St. Margaretsin sairaalassa. Heitä kiinnostaa enemmän hauskanpito ja lääkäreiden ärsyttäminen kuin potilaiden hoitaminen. Suomessa sarjaa on esitetty 2006 alkaen MTV3- ja Sub TV -kanavilla.[2]

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Louise Delamere - Lia Costoya
 • Kaye Wragg - Katherine 'Kate' Oakley
 • Sunetra Sarker - Anji Mittel
 • Jo Joyner - Beverly 'Beth' Nicholls
 • Francis Magee - Mr. Leslie McManus
 • Derek Riddell - Dr. Jamie Patterson
 • James Frost - Callum
 • Charlotte Leach - Emma
 • Lynn Ferguson - Stella

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakso 1: Hairahdus Ensimmäisessä jaksossa Katen yhden illan juttu saa ikävän käänteen. Beth antaa pienen läksytyksen näsäviisaalle lääkärille.

Jakso 2: Kyltymätön Anji iskee silmänsä upeaan psykologiin ja potee myös samalla kauheita tunnontuskiaan seksihurjasteluistaan ennen hänen avioliittoaan. Lia saa riesakseen vastuuttoman ja ärsyttävän hoitajan. Kate harkitsee työpaikan vaihtoa.

Jakso 3: Kriisi Lialle on luvassa harmaita hiuksia niin yksityis- kuin työelämän kriisien takia. Kate joutuu vihanhallintakurssille. Beth joutuu vastakkain Jamien kanssa.

Jakso 4: Unelmien prinssi Beth iskee silmänsä rikkaaseen mieheen, mutta pian asiat menevät taas huonosti, kun osastolle tuodaan potilaaksi hänen oma tätinsä. Katella on identiteettipulmia.

Jakso 5: Silmätikku Anji on lähdössä jatkokoulutukseen mutta tekee vikatikin puuttumalla uuden lääkärin simputukseen. Beth ja Jamie taas tekevät kiintoisan diagnoosin osaston vakiopotilaasta.

Jakso 6: Rohkea rokan syö Lia rohkaisee sähläilevää Callumia kohtalokkain seurauksin. Bethin rikas miesystävä Paul nimitetään sairaalaan johtajaksi. Anji metsästää diskosta kunnon saaliin, kun Kate yrittää päästä eroon ärsyttävästä ihailijasta.

Jakso 7: Irti kaavoista Uusia hoitotapoja kannattava hollantilaislääkäri saa hieman väärän kuvan harvinaisen riehakkaasti bilettävästä Katesta. Beth ja Paul pääsevät vihdoinkin hommiin. Jamie joutuu liemeen suuren suunsa takia.

Jakso 8: Elimellisiä epäluuloja Naimisiinmeno lähestyessä Anji aloittaa hirvittävän loppukirin ja yrittää samalla valmentaa Callumista hieman ronskimpaa. Seksiä välttelevä sulhanen herättää kuitenkin ihan uudenlaisia epäilyjä. Kate skitsoilee, kun intiimisuhde Jamien kanssa tiivistyy seurusteluksi.

Jakso 9: Takaisin satulaan Lia yrittää lopettaa kuihtunutta seksielämäänsä ja lähtee treffeille potilaan pojan kanssa. Uusi ja ärsyttävä ohjeistus luo kiusallisia tilanteita osastolla.

Jakso 10: Vaativa valinta Hoitsukvartetti panee koulutuspäivänä hulinaksi estääkseen uuden osastonhoitajan valinnan. Callum palaa kuvioihin, ja Anji kohentaa hänen säälittäviä vokottelutaitojaan. Huhumylly ajaa Bethin ja Paulin vaikeaan valintatilanteeseen joka saa Bethin hämmennykseen..

Jakso 11: Spagaatteja tanssilattialla Anji ja Daisy kilpailevat Callumin huomiosta. Beth vaarantaa työpaikkansa auttaakseen päihdeongelmaista exäänsä. Kate puolestaan yrittää opettaa Clarea talon tavoille. Sarja alkaa toisella tuotantokaudella.

Jakso 12: Unelma paremmasta elämästä Osaston työolosuhteisiin lopullisesti kyllästynyt Lia osallistuu kirjoituskilpailuun. Itsensä ristiinnaulinnut miespotilas innostuu Bethistä. Kate ja Clare ovat sotimassa.

Jakso 13: Sairaalabakteerin jäljillä Osastolla jahdataan sairaalabakteerin levittäjää. Anji etsii tosi rakkautta mutta sortuu jälleen kerran yhdenillan juttuun. Lia ja Jamie yrittävät solmia niin sanotun rauhan hoitajien ja lääkärien välille.

Jakso 14: Puuttuva PEF-mittari Kate joutuu ikävään välikäteen suostuttuaan treffeille potilaan kanssa. Beth palauttaa pyrkyrimäisen Jamien maan pinnalle. Lia yrittää opettaa tyttärelleen vastuuta, mutta seuraukset ovat erittäin oudot.

Jakso 15: Mainoskasvo Sairaalassa kuvataan rekrytointikampanjaa, jonka pääosaan etsitään hyvän sairaanhoitajan muotokuvaa. Beth saa nuoren ihailijan. Callum vähättelee Liaa, mitä Lia ei hyväksy.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. No Angels: No Angels Channel 4. Viitattu 3.1.2019. (englanniksi)
 2. Valkotakkiset naiset vauhdissa Kokemäenjokilaakson uutiset. 19.5.2006. Viitattu 3.1.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]