Syberia II

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Syberia II
Kehittäjä Microïds
Julkaisija XS Games
Jakelija Steam, GOG.com, Nintendo eShop, PlayStation Now, Google Play, App Store ja PlayStation Store
Suunnittelija Benoît Sokal
Säveltäjä Inon Zur
Pelisarja Syberia
Pelimoottori Virtools
Julkaistu 2004
Lajityyppi seikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 12Virheellinen PEGI-arvo
Alusta Windows, PlayStation 2, Xbox, älypuhelin
Jakelumuoto CD-ROM, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Syberia II on Microïdsin kehittämä ja XS Gamesin julkaisema seikkailupeli. Peli julkaistiin vuonna 2004 Windowsille, PlayStation 2:lle, Xboxille ja älypuhelimelle. Peli on jatkoa kaksi vuotta aiemmin julkaistulle Syberialle. Pelisarjaan on sittemmin julkaistu kaksi osaa lisää: Syberia III vuonna 2017[1] ja Syberia: The World Before vuonna 2022.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kate Walkerin, Hans Voralbergin ja Oscar-robotin matka mammuttien löytämiseksi jatkuu. Romansburgin kaupungissa Kate täyttää höyryveturin uusilla hiilillä. Hans kuitenkin sairastuu ja tarvitsee hoitoa. Läheisestä luostarista Kate löytää muistikirjan, jonka avulla hän kehittää yrttiperäisen lääkkeen ja parantaa Hansin. Ennen lähtöä kaupungista Katea pyydetään korjaamaan ravintolassa olevat mekaaniset hevoset. Samalla Ivan- ja Igor-nimiset miehet varastavat junan, kaappaavat Oscarin sekä Hansin ja lähtevät kohti Syberiaa tarkoituksenaan löytää mammutteja ja käyttää niitä taloudellisesti hyödyksi. Kate seuraa varkaita resiinan kaltaisella kulkuneuvolla, jota pitää liikkeessä ”youkiksi” kutsuttu hylkeen ja karhun risteytys.

Kate on saamassa varkaita kiinni, mutta juna ylittää sillan ja sorruttaa sen, jättäen Katen toiselle puolelle. Kate ylittää joen, selviytyy kohtaamisesta karhun kanssa ja kohtaa aikaisemmin Komkolzgradissa tapaamansa Boriksen, joka on pakkolaskeutunut lentoaluksellaan keskelle erämaata. Boris antaa Katen käyttää lentoaluksen heittoistuinta, jotta tämä saavuttaisi Ivanin ja Igorin. Kate pääsee junalle, mutta miehet ottavat Hansin vangiksi ja pakenevat moottorikelkalla. Kate ja Oscar irrottavat junan matkustajavaunun ja takaa-ajavat varkaita. Kate saa varkaat kiinni pienellä kukkulalla ja joutuu näiden kanssa kahakkaan. Jää Katen alla sortuu, ja tämä putoaa pimeyteen.

Kate palaa tajuihinsa jäisessä, maanalaisessa Youkol-ihmisten kylässä. Rasittunut Hans lepää vuoteella ja on kuolemaisillaan, jolloin Oscar romutetaan ja hänestä muodostetaan Hansille eräänlainen tukiranka. Kate käyttää junaa sulattaakseen jäätyneen veneen, minkä jälkeen hän jatkaa matkaansa Hansin ja Youkin kanssa kohti Syberian saarta. Salamatkustaja Ivan keskeyttää merimatkan ja käskee Katea jättämään veneen. Kate kuitenkin hämää Ivania ja tönäisee miehen jäälautalle, jossa tämä joutuu poikasiaan puolustavien pingviinien surmaamaksi. Kun laiva saapuu Syberiaan, Kate aktivoi Youkol-torven ja soittaa mammutteja kutsuvan äänen. Mammutit saapuvat ja ottavat Hansin mukaansa. Kate tajuaa auttaneensa Hansia saavuttamaan unelmansa ja jää katselemaan kohti auringonlaskua vaeltavia mammutteja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Anuman and Benoit Sokal confirms Syberia 3 gamasutra.com. 26.11.2012. Viitattu 5.2.2013.
  2. Syberia: The World Before Metacritic. Viitattu 29.7.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.