Syberia II

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Syberia II
Syberia 2 logo.svg
Kehittäjä Microïds
Julkaisija XS Games
Suunnittelija Benoît Sokal
Säveltäjä Inon Zur
Pelisarja Syberia
Pelimoottori Virtools
Julkaistu 2004
Lajityyppi seikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 12Virheellinen PEGI-arvo
Alusta Windows, PlayStation 2, Xbox, älypuhelin
Jakelumuoto CD-ROM (en)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Syberia II on Microïdsin kehittämä ja XS Gamesin julkaisema seikkailupeli. Peli julkaistiin vuonna 2004 Windowsille, PlayStation 2:lle, Xboxille ja älypuhelimelle. Peli on jatkoa kaksi vuotta aiemmin julkaistulle Syberialle. Jatko-osa Syberia III on julkaistu 2017.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kate Walkerin, Hans Voralbergin ja Oscar-robotin matka mammuttien löytämiseksi jatkuu. Romansburgin kaupungissa Kate täyttää höyryveturin uusilla hiilillä. Hans kuitenkin sairastuu ja tarvitsee hoitoa. Läheisestä luostarista Kate löytää muistikirjan, jonka avulla hän kehittää yrttiperäisen lääkkeen ja parantaa Hansin. Ennen lähtöä kaupungista Katea pyydetään korjaamaan ravintolassa olevat mekaaniset hevoset. Samalla kaksi Ivan ja Igor -nimiset miehet varastavat junan, kaappaavat Oscarin sekä Hansin ja lähtevät kohti Syberiaa tarkoituksenaan löytää mammutteja ja käyttää niitä taloudellisesti hyödyksi. Kate seuraa varkaita resiinan kaltaisella kulkuneuvolla, jota pitää liikkeessä ”youkiksi” kutsuttu hylkeen ja karhun risteytys.

Kate on saamassa varkaita kiinni, mutta juna ylittää sillan ja sorruttaa sen, jättäen Katen toiselle puolelle. Kate ylittää joen, selviytyy kohtaamisesta karhun kanssa ja kohtaa Komkolzgradissa tapaamansa Boriksen, joka on pakkolaskeutunut lentoaluksellaan. Boris antaa Katen käyttää lentoaluksen heittoistuinta, jotta tämä saavuttaisi Ivanin ja Igorin. Kate pääsee junalle, mutta Ivan ja Igor ottavat Hansin vangiksi ja pakenevat moottorikelkalla. Kate ja Oscar irrottavat junan matkustajavaunun ja takaa-ajavat varkaita. Kate saa varkaat kiinni pienellä kukkulalla ja joutuu näiden kanssa kahakkaan. Jää Katen alla sortuu, ja tämä putoaa pimeyteen.

Kate palaa tajuihinsa jäisessä, maanalaisessa Youkol-ihmisten kylässä. Rasittunut Hans lepää vuoteella ja on kuolemaisillaan, jolloin Oscar romutetaaan ja hänestä muodostetaan Hansille eräänlainen tukiranka. Kate käyttää junaa sulattaakseen jäätyneen veneen, minkä jälkeen hän jatkaa matkaansa Hansin ja Youkin kanssa kohti Syberian saarta. Merimatka keskeytyy salamatkustajaksi päätyneen Ivanin takia, joka käskee Katea jättämään veneen. Kate hämää Ivania ja tönäisee tämän jäälautalle, jossa hän joutuu poikasiaan puolustavien pingviinien surmaamaksi. Kun laiva saapuu Syberiaan, Kate aktivoi Youkol-torven ja soittaa mammutteja kutsuvan äänen. Mammutit saapuvat ja ottavat Hansin mukaansa. Kate tajuaa auttaneensa Hansia saavuttamaan unelmansa, ja jää kyyneleet silmissä katselemaan auringonlaskua kohti vaeltavia mammutteja.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Anuman and Benoit Sokal confirms Syberia 3 26.11.2012. Viitattu 5.2.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.