Svenska Barnträdgården i Uleåborg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Svenska Barnträdgården i Uleåborg on yksityinen lastentarha Oulun kaupungissa Vanhatullin kaupunginosassa. Svenska Barnträdgården i Uleåborg on perustettu 1.3.1966 Sepänkadun ja Torikadun kulmaukseen Svenska Privatskolan i Uleåborgin yhteyteen. Päiväkoti perustettiin koulun rehtori Greta Wetterstrandin ja rouva Kathy Klärichin aloitteesta. Tavoittena oli saada aikaan puolipäivätarha ruotsinkielisessä koulussa (Svenska Privatskolan i Uleåborg) olevien lasten sisaruksille.

Lastentarhan ensimmäinen johtaja oli Maj-Britt Granholm ja tarhan johtajana toimiii tällä hetkellä Jaana Lehtiniemi. Molemmat ovat valmistuneet Pietarsaaren ruotsinkielisestä lastentarhaopettajakoulusta (Barnträdgårdsutbildningen i Jakobstad).

Lastentarhassa oli vuonna 2020 noin 60 lasta ja tarha toimii historiallisessa Snellmanin talo:ssa keskellä Oulua. Tarhan opetuskieli on ruotsi ja monien lapsien kohdalla koulutie käy ruotsinkielisen koulun puolelle.

Tarhan omistaa Skolgarantiföreningen r.f, joka ylläpitää myös Svenska Privatskolan i Uleåborg nimistä koulua samassa korttelissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]