Suursaari Race

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suursaari Race (ent. Volvo Suursaari, ent. Espoo Suursaari Race) on Suomenlahdella vuosittain järjestettävä avomeripurjehduskilpailu.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suursaari Race -kilpailun järjesti ensimmäisen kerran vuonna 1991 Kivenlahden Venekerho yhdessä Espoon Merenkävijöiden kanssa. Lähtö oli Haukilahdessa ja maali Kivenlahden venesataman edustalla. Vuonna 2006 kilpailun maali siirtyi Haukilahteen. Vuonna 2009 Venäjän viranomaiset eivät antaneet lupaa Suursaaren kiertämiseen, jolloin käytössä oli ensimmäistä kertaa ns. vararata. Kilpailun pääyhteistyökumppanina oli vuosina 2005–2012 Volvo jonka mukaan kilpailu nimettiin.

Nykyisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kilpailun on vakiinnuttanut asemansa yhtenä Suomen tärkeimpänä avomerikilpailuna. Vuonna 2006 kilpailuun osallistui 139 venekuntaa seitsemässä eri luokassa ja osallistujia oli Suomesta, Virosta ja Venäjältä. Pienimmät muttei hitaimmat tähän pitkään purjehduskilpailuun osallistuneet veneet ovat olleet urheiluveneiksi luokiteltavat Minitransat 6,50 ja Melges 24.

Reitti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Purjehduskilpailun pituus on noin 155 (pienet) / 165 (keskisuuret) / 190 (isot) meripeninkulmaa.

Reitti on yksinkertaisuudessaan: lähtö Miessaaren selältä Haukilahden eteläpuolelta, kierretään Suursaari myötäpäivään ja maali Miessaaren selällä Haukilahden eteläpuolella.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]