Sureños

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sureños (suom. eteläiset) on ryhmä USA:n meksikolaisia jengejä, jotka toimivat meksikolaisen mafian alaisuudessa. Sureñokseen kuuluu satoja jengejä, jotka voivat tunnistaa toisensa sinisestä väristä ja erilaisista tatuoinneista tai käsimerkeistä.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amerikassa 1960-luvun loppupuolella USA:n meksikolaiset alkoivat muodostaa vankiloissa ryhmää, joka myöhemmin tunnettiin nimellä Nuestra Familia. Suurin osa Nuestra Familian jäsenistä oli Pohjois-Kaliforniassa ja valtaosa Meksikon mafian jäsenistä Etelä-Kaliforniassa. Siitä syttyi sota ryhmien välille, jonka jälkeen he alkoivat määritellä itsensä joko nortenoksena eli pohjoislaisena tai surenona eli eteläisenä.

Nykypäivä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyään Sureños on Kalifornian suurin jengi. Vaikka monet tunnustavatkin olevansa Sureños-jengin jäseniä, Sureños on enemmänkin ikään kuin kattojärjestö, jonka alle on keräytynyt monta eri jengiä, joita johtaa meksikolainen mafia. Sureños on pääosin latinojen, erityisesti meksikolaisten syntyperäisten jengi. Se jakautuu monien eri jengien tapaan setteihin, mitkä ovat jengistä polveutuneita pienempiä joukkoja, jotka saattavat käyttää esimerkiksi eri tunnusväriä tai käsimerkkejä sekä saattavat olla sodassa keskenään. Nykyään suurin osa sureñoista vihaa meksikolaista mafiaa, joka ei enää kuulu Sureñokseen ja toimivat erillisinä jengeinä. Jäsenten lukumäärä on arviolta noin satatuhatta henkilöä. Sureños-jengin jäsenen voi tunnistaa numerosta kolmetoista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]