Supreme Commander: Forged Alliance

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Supreme Commander: Forged Alliance
Kehittäjä Gas Powered Games, Chris Taylor
Julkaisija THQ
Suunnittelija Mike Marr (en)
Säveltäjä Jeremy Soule
Julkaistu

6. marraskuuta 2007 (US)

23. marraskuuta 2007 (Eurooppa)
Lajityyppi Reaaliaikastrategia
Pelimuoto Yksinpeli, Moninpeli
Alusta Windows XP, Windows Vista
Jakelumuoto DVD-levy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Supreme Commander: Forged Alliance on Gas Powered Gamesin ja Chris Taylorin kehittämä, THQ:n julkaisema stand-alone-lisäosa aikaisemmin julkaistuun Supreme Commanderiin. Se lisää peliin 110 uutta yksikköä ja uuden osapuolen, rodun nimeltään Seraphim. Siinä on myös korjattu peruspelissä esiin tulleita ongelmia, kuten tiettyjen yksiköiden epätasapainoa. Moninpelissä voi pelata kaikilla osapuolilla jos omistaa sekä alkuperäisen pelin että Forged Alliancen. Jos omistaa vain FA:n, voi internetissä pelata vain Seraphimilla.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Supreme Commanderin ja myös Forged Alliancen keskeisin yksikkö on ACU, Armored Command Unit eli panssaroitu komentoyksikkö. Ne liikkuvat planeettojen välillä kvanttiporttien avulla. Kaikki yksiköt paitsi ACUt ja SCUt (Support Command Unit, avustava komentoyksikkö) ovat robotteja.

Forged Alliance käyttää samaa pelimekaniikkaa kuin alkuperäinen SupComkin. Resursseina ovat massa ja energia, tukikohdat rakennetaan ACUn avulla ja tehtaista tuotetaan taisteluyksikköjä. FA lisää materiaalia kuten uudet yksiköt, Seraphim-rodun ja uusia karttoja. Yksikköjen tasapainoa on hiottu, käyttöliittymää on muunnettu ja tekoälyä on parannettu.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Supreme Commander sijoittuu kauas tulevaisuuteen. Tähtienvälisiä matkoja tehdään hetkessä kvanttiporttiteknologian avulla. Ihmiskunta kansoitti monia planeettoja Maan Imperiumin aikana. Imperiumi murtui eräiden tapahtumien johdosta osiin ja Cybranit ja Aeonit syntyivät. Imperiumin jäänteistä nousi UEF.

Kaikkien kampanjoiden lopussa loputon sota päättyy. Jokaisen lopussa on myös Forged Allianceen viittaava pätkä. UEF:n lopussa Black Sun - planeetantuhoajan lähistölle ilmestyy tunnistamattomia kohteita, jotka nähdään tutkassa. Cybranien lopussa päätietokone QAI ilmoittaa tuntemattomien vihollisten tulosta. Aeonien lopussa prinsessa Rhianne avaa silmänsä ja sanoo ”Ei!”.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]