Supernatural (6. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Supernatural (6. tuotantokausi)
Kuudennen kauden alkutunnus
Kuudennen kauden alkutunnus
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 16
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat The CW
Ensimmäinen esitys Yhdysvallat 2010-09-2424. syyskuuta 2010
Viimeinen esitys Yhdysvallat 2011-05-2020. toukokuuta 2011
Esitysten määrä 22
DVD- ja Blu-ray-julkaisu
 Yhdysvallat 2011-09-1313. syyskuuta 2011
 Eurooppa 2011-11-077. marraskuuta 2011
Kaudet
← Edellinen
5. tuotantokausi
Seuraava →
7. tuotantokausi
Luettelo televisiosarjan Supernatural jaksoista

Yhdysvaltalaisen televisiosarjan Supernaturalin kuudes tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa 24. syyskuuta 2010. Kausi oli sarjan viides The CW -verkossa näytetty tuotantokausi. Sarjan luoja Eric Kripke antoi Sera Gamblelle show'n pyörittäjän roolin ja siirtyi itse vain vastaavan tuottajan rooliin. Kripke kuitenkin käsikirjoitti kauden viimeisen jakson. Sub alkoi näyttää kuudetta kautta 20. marraskuuta 2012.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Dean (Jensen Ackles) elää Lisan (Cindy Sampson) ja Benin (Nicholas Elia) kanssa normaalia elämää veljensä Samin (Jared Padalecki) jouduttua Luciferin ja Mikaelin kanssa Helvettiin.[1] Dean joutuu kuitenkin takaisin yliluonnollisen pariin djinnien hyökätessä. Sam ilmestyy ja paljastaa, että on ollut koko vuoden poissa Helvetistä. Hän esittelee Deanille heidän sukulaisensa Campbellit, joita johtaa isoisä Samuel Campbell (Mitch Pileggi). Castiel (Misha Collins) taistelee Taivaassa sisällissotaa ja vastaa harvoin veljesten rukouksiin.[2] Kun Dean huomaa Samin olevan erilainen kuin ennen, hän pyytää Castielin apua. Castiel kertoo, että Samin sielu on poissa.[3] Sam saa sielunsa takaisin, kun Kuolema (Julian Richings) nostaa sen pois Helvetistä. Kuolema laittaa kuitenkin myös esteen, jottei Sam muistaisi Helvettiä.[4] Castielin paljastetaan työskentelevän Crowleyn (Mark Sheppard) kanssa saadakseen itselleen kiirastulen sielut, joita hän tarvitsee voittaakseen sisällissodan.[5] Samin este murtuu ja sen seurauksena hän muistaa Helvetin. Kauden lopussa Castiel onnistuu saamaan kiirastulen sielut itselleen ja näin hänestä tulee Jumalan kaltainen olento.[6]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät ja hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijä Rooli Jaksot Huomioita
Padalecki, JaredJared Padalecki Winchester, SamSam Winchester 22
Ackles, JensenJensen Ackles Winchester, DeanDean Winchester 22 ohjasi kauden 4. jakson
Collins, MishaMisha Collins Castiel 13
Beaver, JimJim Beaver Singer, BobbyBobby Singer 12
Sampson, CindyCindy Sampson Braeden, LisaLisa Braeden 7
Pileggi, MitchMitch Pileggi Campbell, SamSamuel Campbell 7
Sheppard, MarkMark Sheppard Crowley 6

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Paratiisi romahtaa (Exile on Main St.)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 1
Tuotantokoodi 3X6052
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2010-09-2424. syyskuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 2012-11-2020. marraskuuta 2012
Vierailevat näyttelijät Jim Beaver
Cindy Sampson
Mitch Pileggi
Fredric Lehne
Nicholas Elia
Corin Nemec
Jessica Heafey
David Paetkau
Russell Porter

Dean elää Lisan ja Benin kanssa ja on jättänyt metsästämisen vuotta aiemmin Samin lähdettyä. Salaperäisiä ilmiöitä alkaa tapahtua Deanin naapurustossa ja hän joutuu palaamaan takaisin yliluonnolliseen maailmaan. Sam pelastaa Deanin ja paljastaa paenneensa Helvetistä Deanin alettua elää Lisan kanssa ja esittelee Deanin peheenjäsenille joiden hän ei edes tiennyt olevan; Campbellin perheelle; äitinsä serkuille joita johtaa veljesten isoisä Samuel Campbell. Dean jättää Lisan ja Benin Bobbyn luo lähtiessään Samin kanssa metsästämään djinnia, joka aiheuttaa tuhoa Deanin läheisissä. Lopussa Dean päättää jatkaa eloaan Lisan ja Benin kanssa ja käskee Samia pitämään yhteyttä.

Miehen puolikkaat (Two and a Half Men)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 2
Tuotantokoodi 3X6053
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2010-10-011. lokakuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 2012-11-2727. marraskuuta 2012
Vierailevat näyttelijät Cindy Sampson
Mitch Pileggi
Nicholas Elia
Corin Nemec
Jessica Heafey
David Paetkau

Sam tutkii tapausta kadonneista vauvoista, joiden vanhemmat joutuvat salaperäisesti murhatuiksi. Eräältä rikospaikalta Sam löytää vauvan, joka jätettiin jälkeen ja päättää soittaa Deanin apuun. Jättäessään vastentahtoisesti Lisan ja Benin, Dean lopulta suostuu tapaamaan Samin ja yllättää veljensä siinä, miten isälliseksi on tullut. Veljekset vievät muodonmuuttajaksi paljastuneen vauvan Samuelin luo, joka päättää kasvattaa tämän metsästäjäksi, mikä raivostuttaa Deania. Ennen kuin he pääsevät yhteisymmärrykseen vauvan tulevaisuudesta, muodonmuuttaja murtautuu sisään ja kidnappaa vauvan. Muodonmuuttaja oli ilmeisesti kaikkien muodonmuuttajien isä ja siten paljon vahvempi kuin muut. Samuel puhuu salaa jollekkin puhelimessa luvaten saavansa kyseisen Alfan kiinni. Kadotettuaan vauvan, Dean palaa Lisan luo, joka käskee tätä menemään Samin luo.

Kolmas mies (The Third Man)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 3
Tuotantokoodi 3X6054
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2010-10-088. lokakuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 2012-12-044. joulukuuta 2012
Vierailevat näyttelijät Cindy Sampson
Demore Barnes
Sebastian Roché
Adom Osei

Sam ja Dean kutsuvat Castielin apuun tutkiessaan useiden kuolleiden poliisien tapausta, jotka kaikki vaikuttavat kuolleen muinaisen Egyptin vitsauksiin. Castiel vahvistaa Mooseksen sauvan tappaneen poliisit ja kertoo Samille ja Deanille Taivaan olevan kaaoksen ja sisällisodan vallassa ja että Jumalan aseita on varastettu. Castielilla ei myöskään ole vastausta Samille, siitä kuka hänet olisi voinut vapauttaa Luciferin vankilasta. Kolmikko saa tietää kaikkien poliisien olleen osallisina rikoksesta epäillyn Christopher Burchin ampumisessa, ja vierailevat tämän isän luona. He saavat tietää uhrin pikkuveljen, Aaronin, olevan sekaantunut asiaa. Hän selittää rukoilleensa rangaistusta veljensä tappaneille ja enkeli vastasi antaen tälle tarvittavat välineet vaihdoksi sielustaan. Castiel arvelee vastuussa olevan enkelin jakaneen välineet osiin antaakseen niitä ihmisille saaden vastineeksi sieluja. Castiel saa tietää Balthazarin (Sebastian Roché) olevan asialla. Arkkienkeli Rafael yrittää kuitenkin myös löytää Balthazaria. Castielin kohdatessa Balthazarin tämän teoista, tämä selittää jättäneensä Taivaan, kiitos Castielin luoman nykyisen tilanteen. Rafael saapuu ja Balthazar jättää Castielin siivoamaan sotkun. Ennen kuin Rafael ehtii tappaa Castielin, Bathazar palaa ja käyttää valkoisen kristallin näköistä esinettä riisuakseen Rafaelin tämän ihmisvastineesta. Dean käyttää pyhää tulta saadakseen Balthazarin ansaan ja pakottaa palauttamaan Aaronin sielun. Castiel vapauttaa Balthazarin kiitokseksi pelastuksestaan ja molemmat enkelit poistuvat paikalta. Myöhemmin Dean kyseenalaistaa Samin tämän viimeaikaisista teoista arvellen jonkin olevan hänessä vialla. Sam vakuuttaa kaiken olevan kunnossa, mutta Dean pysyy epäluuloisena.

Viikonloppu Bobbyn tapaan (Weekend at Bobby's)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 4
Tuotantokoodi 3X6051
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2010-10-1515. lokakuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 2012-12-1111. joulukuuta 2012
Vierailevat näyttelijät Jim Beaver
Steven Williams
Mark A. Sheppard
Kim Rhodes
Jennifer Aspen
Sharon Taylor

Bobby kutsuu Crowleyn palauttamaan sielunsa kuten oli sovittu. Crowley kuitenkin pettää sanansa sopimusta koskien ja päättää pitää sielua hallussaan 10 vuoden ajan. Bobby alkaa tutkia Crowleyn alkuperää ja kiduttaa demonia saadakseen selville tämän oikean nimen ja miten tästä tuli demoni. Viikonlopun aikana Bobby tukee Winchesterin veljeksiä lamiajahdissa neuvoo tuttuja metsästäjiä, auttaa Rufusta hautaamaan japanilaisen okami-hirviön ja joutuu kohtaamaan FBI-agentin. Bobby lähtee metsästämään karannutta okamia ja onnistuu tappamaan sen, mutta pilaa samalla mahdollisuutensa suhteeseen naapurinsa Marcyn kanssa. Dean kertoo Bobbylle Samin muutoksesta ja ongelmistaan, mutta Bobby ei pysty muiden puheluiden vuoksi keskittymään. Deanin kutsuessa Bobbya itsekkääksi ja kylmäksi, Bobby antaa kurinpalautusta ja toteaa omaavansa myös omia ongelmia ja etteivät veljekset voi aina olettaa saavansa apua hänestä. Bobby saa selville, että Crowleyn oikea nimi on Ferguson McLeod ja että tämä on nyt Helvetin kuningas. Sitten Bobby kutsuu paikalle Crowleyn kauan sitten kuolleen pojan, Gavinin, uhaten tätä jotta Crowley palauttaisi hänen sielunsa. Crowley kieltäytyy kunnes Gavin paljastaa isälleen paljastaneensa kaiken mitä tästä tietää Bobbylle. Crowley on järkyttynyt, muttei aio palauttaa sielua, kunnes Dean ja Sam soittavat tälle paljastaen olevansa Skotlannissa tämän haudalla valmiina polttamaan Crowleyn jäännökset. Crowley antaa lopulta vastentahtoisesti Bobbyn sielun takaisin ja tuhoaa sopimuksen ja lähtee Skotlantiin noutamaan luunsa. Myöhemmin Bobby kiittää veljeksiä avusta ja kaikki palaavat jälleen tavallisiin töihinsä.

Tosielämän Twilight (Live Free or TwiHard)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 5
Tuotantokoodi 3X6056
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2010-10-2222. lokakuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 2012-12-1818. joulukuuta 2012
Vierailevat näyttelijät Cindy Sampson
Mitch Pileggi
Nicholas Elia
Joseph D. Reitman
Elise Gatien
Charlie Garrick

Sam ja Dean tutkivat sarjaa nuorten tyttöjen katoamisia, joissa kaikissa ilmenee yksi yhtäläisyys: kaikki olivat suuria Twilightin kaltaisen vampyyrisarjan faneja. Veljekset tajuavat tyttöjen joutuneen vampyyrien saaliiksi, jotka metsästävät saaliinsa läheisistä yökerhoista. Dean muuttuu vampyyriksi, mutta Sam tietää, että Samuelilla on siihen parannuskeino. Dean soluttautuu vampyyrien yhteisöön ja saa muiden vampyyrien ohella viestin Alfavampyyriltä heidän suunnitelmistaan. Dean onnistuu tappamaan kaikki vampyyrit, mutta pahin on vasta edessä tämän joutuessa käymään läpi kivuliaan muutoksen takaisin ihmiseksi.

Karvas totuus (You Can't Handle the Truth)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 6
Tuotantokoodi 3X6055
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2010-10-2929. lokakuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 2012-12-2525. joulukuuta 2012
Vierailevat näyttelijät Jim Beaver
Cindy Sampson
Serinda Swan

Dean ja Sam tutkivat kuolemia, joissa uhrit joutuivat kuulemaan kaikilta julman totuuden itsestään, johtaen heidän itsemurhiinsa. Dean on varuillaan veljensä kanssa vampyyrivälikohtauksesta takia. Uhreihin vaikuttanut loitsu alkaa vaikuttaa myös Deaniin, ja hän ottaakin tilanteesta kaiken hyödyn irti kyselemällä Samilta asioilta. Sam kuitenkin kieltää antaneensa vampyyrin hyökätä tämän kimppuun. Samin vaikuttaessa rehelliseltä, he jatkavat ajojahtiaan ja saavat tietää totuuden jumalattaren, Veritaksen, olevan vastuussa loitsusta. Asiat eivät kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan, veljekset joutuvat Veritasin vangeiksi ja jumatar on järkyttynyt huomatessaan, ettei hänen loitsunsa vaikuta Samiin ja että tämä on valehdellut Deanille koko ajan.

Perheongelmia (Family Matters)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 7
Tuotantokoodi 3X6057
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2010-11-055. marraskuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 2013-01-011. tammikuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Mitch Pileggi
Corin Nemec
Jessica Heafay
Rick Worthy

Dean pyytää Castielin apua saadakseen selville, mikä Samissa on vialla. Castiel saa selville Samin sielun puuttuvan ja lähtee muualle tutkimaan tapausta veljesten saadessa tietää Samuelin jahtaavan Alfavampyyria. Kidutettuaan Alfavampyyria, Crowley saapuu paikalle ja paljastaa Samuelin työskentelevän hänelle kerätäkseen kaikkien lajien Alfat ja että hän toi Samin takaisin Helvetistä.

Koiranelämää (All Dogs Go to Heaven)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 8
Tuotantokoodi 3X6058
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2010-11-055. marraskuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 2013-01-099. tammikuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Mark A. Sheppard
Janet Kidder
Andrew Rotherberg
John Mann

Crowley muistuttaa Samia ja Deania, että niin kauan kuin panoksena on Samin sielu, veljekset työskentelevät hänelle. Veljekset alkavat tutkia tapausta jossa liikemies löydetään murhattuna, rintakehä avattuna ja sydän puuttuen. Sam saa selville, että useiden samankaltaisten murhien ainut yhteinen lenkki on Cal Carrigan. Veljekset kuulustelevat Calia ja tapaavat myös tämän tyttöystävän Mandyn, tämän pojan Aidenin ja perheen koiran Luckyn. Pian myös Cal löydetään murhattuna. Samin pitäessä vahtia Mandyn ja Aidenin kodin ulkopuolella, hän näkee Luckyn muuttuvan ihmiseksi ja seuraa tätä tämän poistuessa talosta. Selviää, etteivät Sam ja Dean jahtaakaan ihmissusia vaan eräänlaisia muodonmuuttajia. Lucky kertoo, että lauman suunnitelma on sijoittua perheisiin ja merkin saatuaan muuttaa perheet kaltaisikseen. Dean päättää, että turvallisinta perheiden kannalta on yrittää murhata lauman Alfa.

Totuus on siellä jossain (Clap Your Hands If You Believe...)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 9
Tuotantokoodi 3X6059
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2010-11-1919. marraskuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 2013-01-1616. tammikuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Robert Picardo
Linden Banks

Samin ja Deanin tutkiessa UFO-tapausta, Dean joutuu kaapatuksi. Pian hän kuitenkin herää ja huomaa, ettei joutunutkaan alienien vaan keijujen kaappaamaksi. Valitettavasti Dean on ainut joka pystyy näkemään keijun, joka yrittää hyökätä hänen kimppuunsa. Veljekset hämmentyvät entisestään Samin tutkimusten johtaessa heidät keijujen, menninkäisten ja leprechaunien maailmaan.

Jakso parodioi Salaisia kansioita ja sitä varten tehtiin muun muassa oma aloitustunnus Salaisten kansioiden mukaisesti.

Häkissä (Caged Heat)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 10
Tuotantokoodi 3X6060
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2010-12-033. joulukuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 2013-01-2323. tammikuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Mark A. Sheppard
Mitch Pileggi
Corin Nemec
Rachel Miner

Meg kidnappaa Samin ja Deanin ja yrittää saada heidät paljastamaan Crowleyn olinpaikan. Sam tekee sopimuksen auttaakseen Megia löytämään Crowleyn, jos tämä suostuu kiduttamaan Crowleyta saadakseen selville, miten Sam saisi sielunsa takaisin. Myös Castiel liittyy tappeluun.

Kuoleman kaupat (Appointment in Samarra)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 11
Tuotantokoodi 3X6061
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2010-12-1010. joulukuuta 2010
Ensiesitys Suomessa 2013-01-2929. tammikuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Robert Englund (special guest)
Jim Beaver
Julian Richings
Lindsey McKeon
Sebastian Roché

Dean etsii käsiinsä Kuoleman auttaakseen Samia saamaan sielunsa takaisin. Kuolema sanoo auttavansa, jos Dean suostuu toimimaan Kuolemana vuorokauden ajan. Samaan aikaan Sam päättää ettei haluakkaan sieluaan takaisin ja pyytää Baltazarilta suojelevaa loitsua pitääkseen sielunsa poissa ruumiistaan. Balthazar kertoo, että Sam tarvitsee loitsua varten isänsä verta. Koska John Winchester on kuollut, Sam päättää käyttää Bobbyä.

Lohikäärmeen luolassa (Like a Virgin)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 12
Tuotantokoodi 3X6062
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2011-02-044. helmikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 2013-02-066. helmikuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Jim Beaver
Ilia Volok
Kim Johnston Ulrich

Dean ja Bobby odottavat Samin heräämistä saadakseen selville, saiko Kuolema siirrettyä sielun takaisin Samiin ilman että tämä muuttui hulluksi. Samaan aikaan Dean ja Bobby tutkivat nuorten tyttöjen katoamista ja saavat selville lohikäärmeiden olevan kidnappausten takana. Bobby lähettää Deanin hakemaan ainoan aseen, joka voi tuhota lohikäärmeen, mutta Deanin täytyy ensin todistaa olevansa sen arvoinen.

Armoton menneisyys (Unforgiven)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 13
Tuotantokoodi 3X6063
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2011-02-1111. helmikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 2013-02-1313. helmikuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Mitch Pileggi
Miranda Frigon
Joe Holt

Sam alkaa nähdä takaumia tapauksista joissa hän työskenteli Samuelin kanssa ennen kuin Dean liittyi heidän joukkoonsa. Sam saa salaperäisen viestin jossa on koordinaatit pieneen kaupunkiin, joten veljekset lähtevät tutkimaan. Dean yllättyy kyläläisten kertoessa Samin teoista kaupungissa asuessaan.

Mannekiinimysteeri (Mannequin 3: The Reckoning)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 14
Tuotantokoodi 3X6064
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2011-02-1818. helmikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 2013-02-1919. helmikuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Cindy Sampson
Nicholas Elia
Rosalie Ward
Jake Richardson

Ben soittaa Deanille ja kertoo Lisan olevan pulassa. Dean jättää Samin tutkimaan tapausta ja kiirehtii kotiin pelastamaan Lisan. Samaan aikaan Sam saa tietää miesten murhanneen naisen osana ilkeää pilaa.

Linssin toisella puolen (The French Mistake)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 15
Tuotantokoodi 3X6065
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2011-02-2525. helmikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 2013-02-2626. helmikuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Brian Doyle-Murray (special guest)
Genevieve Padalecki
Sebastian Roché
Carlos Sanz
Micah Hauptman
Jason Bryden
Garwin Sanford

Rafael alkaa hyökätä Castielin ja tämän puolella olevien kimppuun lähettäen tappajan muun muassa Balthazarin, Samin ja Deanin perään... Suojellakseen veljeksiä, Balthazar lähettää veljekset vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa he näyttelevät Supernatural -nimisessä televisiosarjassa ja ovat näyttelijöitä nimeltä “Jensen Ackles” ja “Jared Padalecki”. Veljekset ovat hämmentyneitä Castielin paljastuessa lapsenmieliseksi näyttelijäksi nimeltä Misha Collins ja Samin paljastuessa Rubyn aviomieheksi.

Jakso parodioi sarjan tekijöitä ja sen näyttelijöitä.

Eikä yksikään pelastunut (...And Then There Were None)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 16
Tuotantokoodi 3X6066
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2011-04-044. huhtikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 2013-03-055. maaliskuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Jim Beaver
Steven Williams
Mitch Pileggi
Jessica Heafay

Sam, Dean ja Bobby lähtevät etsimään Kaikkien Äidin viimeisimpiä hirviöitä. Tutkiessaan, he törmäävät Samueliin ja Gweniin jotka ovat myös metsästämässä olentoa. Samuel ja Bobby ajautuvat riitaan tavasta hoitaa tapaus.

Tuntematon Titanic (My Heart Will Go On)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 17
Tuotantokoodi 3X6068
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2011-04-1515. huhtikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 2013-03-1212. maaliskuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Jim Beaver
Samantha Ferris
Sebastian Roché
Katie Walder

Balthazarin estäessä Titanicia uppoamasta (tarkoituksena nostaa Castielille 50 000 uutta sielua Taivaan sisällissotaa varten), Kohtalo astuu esiin ja alkaa tappaa sen matkustajien jälkeläisiä. Castiel kertoo Samille ja Deanille, että Kohtalo on erittäin vihainen kaksikolle ja ainut keino pysyä elossa on tappaa Kohtalo.

Villin lännen veto (Frontierland)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 18
Tuotantokoodi 3X6067
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2011-04-2222. huhtikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 2013-03-1919. maaliskuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Jim Beaver
Sam Hennings
Matthew John Armstrong
Scott Hylands
Dean Wray
Sonya Salomaa

Etsiessään tapaa päihittää Eve, Dean löytää Samuel Coltin päiväkirjan Campbellien kirjastosta. Tajutessaan, että Samuelilla saattaa olla vastaus heidän ongelmiinsa, Sam ja Dean pyytävät Castielia lähettämään heidät ajassa taaksepäin, jotta he voivat tavata kyseisen miehen. Samin ollessa vastentahtoinen ajassa matkustamisesta, Dean on innoissaan päästessään vierailemaan Villiin länteen.

Äiti kulta (Mommy Dearest)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 19
Tuotantokoodi 3X6069
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2011-04-2929. huhtikuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 2013-03-2727. maaliskuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Jim Beaver
Samantha Smith
Amber Benson

Sam, Dean, Bobby ja Castiel jäljittävät Even pieneen kaupunkiin Oregoniin. Ryhmä saa pian tietää kaikkien kaupungin asukkaisen joutuneen demonien hallitsemiksi, mutta huomaavat yllättäen kaikkien tekevän kuolemaa. Tavatessaan lopulta Even, tämä päättää kiduttaa veljeksiä omaksuen heidän äitinsä Mary Winchesterin ulkonäön.

Castielin tarina (The Man Who Would Be King)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 20
Tuotantokoodi 3X6070
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2011-05-066. toukokuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 2013-04-033. huhtikuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Jim Beaver
Mark A. Sheppard
Demore Barnes
Sonya Salomaa

Castiel kertoo Samille, Deanille ja Bobbylle Taivaan sodasta ja siitä kuinka hänestä ja Raphaelista tuli vihollisia. Raphaelin halutessa nostaa Lucifer ja Mikael ylös häkistä ja jatkaa maailmanloppua, mitä taas Castiel ei voinut hyväksyä. Bobby uskoo Castielin piilottelevan jotakin muuta, mutta Dean kieltäytyy uskomasta.

Lovecraft (Let It Bleed)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 21
Tuotantokoodi 3X6071
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2011-05-2020. toukokuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 2013-04-1010. huhtikuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Jim Beaver
Mark A. Sheppard
Sebastian Roché
Kim Johnston Ulrich
Cindy Sampson
Nicholas Elia

Demoni kidnappaa Benin ja Lisan päästäkseen käsiksi Deaniin. Sam ja Dean joutuvat turvautumaan Balthazariin vapauttaakseen heidät.

Mies joka tiesi liikaa (The Man Who Knew Too Much)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 22
Tuotantokoodi 3X6072
Ensiesitys Yhdysvalloissa 2011-05-2020. toukokuuta 2011
Ensiesitys Suomessa 2013-04-1717. huhtikuuta 2013
Vierailevat näyttelijät Jim Beaver
Mark A. Sheppard
Sebastian Roché
Kim Johnston Ulrich
Erica Gerra

Dean ja Bobby ovat tuoneet Samin Bobbyn paniikkihuoneeseen toipumaan. Sam kamppailee itseään vastaan oman päänsä sisällä. Dean ja Bobby lähtevät estämään Crowleyta ja Castielia avaamasta Kiirastulta. Sam pääsee lopulta ulos päänsä sisältä ja lähtee Deanin ja Bobbyn luokse. Samaan aikaan Cas muuttaa ehtoja Crowleyn ja tämän sopimuksessa ja sanoo ottavansa itse kaikki sielut Kiirastulesta. Niinpä Crowley lähtee, mutta palaa ison demoniarmeijan ja Rafaelin kanssa. Cas luovuttaa veren, jota tarvitaan kiirastulen avaamiseen, mutta oikeasti hän antaa väärän purkin huijatakseen Crowleyta ja Rafaelia. Hän suorittaa rituaalin muualla ja ottaa miljoonia sieluja itsensä sisälle. Samaan aikaan Dean ja Bobby ovat murtautuneet Crowleyn olinpaikkaan ja tappaneet muut demonit paitsi Crowleyn. Crowley heittää molemmat alas portaista ja jatkaa rituaalin suorittamista. Hän huomaa, että rituaali ei toiminut ja samalla Cas ilmestyy paikalle. Cas kertoo huijanneensa heitä ja kertoo heidän veripurkissa olleen veren olevan koiranverta. Crowley lähtee pakoon ja Cas tappaa Rafaelin. Sam puukottaa Casia enkeliveitsellä, mutta turhaan. Cas kertoo, että ei ole enää enkeli vaan uusi Jumala ja sanoo, että ihmisten täytyy tästedes kumartaa häntä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Supernatural: 6. tuotantokausi, 1. jakso: ”Exile on Main St.”. Phil Sgriccia (ohjaus), Sera Gamble (käsikirjoitus). The CW. Viitattu 18.11.2011. (englanniksi)
  2. Supernatural: 6. tuotantokausi, 3. jakso: ”The Third Man”. Robert Singer (ohjaus), Ben Edlund (käsikirjoitus). The CW. Viitattu 18.11.2011. (englanniksi)
  3. Supernatural: 6. tuotantokausi, 7. jakso: ”Family Matters”. Guy Bee (ohjaus), Andrew Dabb & Daniel Loflin (käsikirjoitus). The CW. Viitattu 18.11.2011. (englanniksi)
  4. Supernatural: 6. tuotantokausi, 11. jakso: ”Appointment in Samarra”. Mike Rohl (ohjaus), Sera Gamble & Robert Singer (käsikirjoitus). The CW. Viitattu 18.11.2011. (englanniksi)
  5. Supernatural: 6. tuotantokausi, 20. jakso: ”The Man Who Would Be King”. Ben Edlund (ohjaus), Ben Edlund (käsikirjoitus). The CW. Viitattu 18.11.2011. (englanniksi)
  6. Supernatural: 6. tuotantokausi, 22. jakso: ”The Man Who Knew Too Much”. Robert Singer (ohjaus), Eric Kripke (käsikirjoitus). The CW. Viitattu 18.11.2011. (englanniksi)