Supernatural (5. tuotantokausi)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Supernatural (5. tuotantokausi)
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 16
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat The CW
Ensimmäinen esitys Yhdysvallat 2009-09-1010. syyskuuta 2009
Suomi 2012-03-066. maaliskuuta 2012
Viimeinen esitys Yhdysvallat 2010-05-1313. toukokuuta 2010
Esitysten määrä 22
DVD- ja Blu-ray-julkaisu
 Yhdysvallat 2011-09-077. syyskuuta 2011
 Eurooppa 2011-10-1818. lokakuuta 2011
 Australia 2011-11-1818. marraskuuta 2011
Kaudet
← Edellinen
4. tuotantokausi
Seuraava →
6. tuotantokausi
Luettelo televisiosarjan Supernatural jaksoista

Yhdysvaltalaisen televisiosarjan Supernaturalin viides tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa 10. syyskuuta 2009. Se oli sarjan neljäs The CW -verkossa näytetty tuotantokausi. Kausi käsittelee Luciferin vapautumista Helvetistä ja Zachariahin yritystä saada Dean ja Sam taipumaan tahtoonsa toimimaan Mikaelin ja Luciferin ihmisvastineina.

Suomessa Sub alkoi esittää viidettä tuotantokautta maaliskuussa 2012.[1]

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

No. # Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Ohjaaja Käsikirjoittaja Alkuperäinen esityspäivämäärä Katsojia (USA; milj.)
83 1 Sympathy for the Devil Paholaisen paluu Robert Singer Eric Kripke 10. syyskuuta 2009 3.40
Helvetin porttien auetessa, tuntematon voima pelastaa Samin ja Deanin teleportaamalla heidät lentokoneeseen katsoen kauhuissaan Maailmanlopun alkua. Profeetta Chuckiin törmättyään, tämä kertoo arkkienkeleiden tuhonneen Castielin. Yrittäessään selvittää seuraavaa liikettään Meg ja demonin vallassa oleva Bobby hyökkää veljesten kimppuun. Veljekset saavat selville, että vain arkkienkeli Mikaelin miekka voi tappaa Pahan, ja suuntaavatkin saman tien etsimään asetta, mutta törmäävätkin Zachariahiin, joka paljastaa Deanin olevan Mikaelin miekka, arkkienkeli Mikaelin ihmisvastine. Dean kuitenkin kieltäytyy luovuttamasta mieltään ja kehoaa enkelien suunnitelmiin vaikka Zachariah uhkaa tappaa sekä Samin että Bobbyn. Zachariahin alkaessa kiduttaa Samia ja Deania, jälleen elossa oleva Castiel saapuu poikien pelastukseksi. Samaan aikaan Lucifer yrittää vakuutta perheensä menettänyttä miestä ihmisvastineekseen.
84 2 Good God, Y'All! Sota Phil Sgriccia Sera Gamble 17. syyskuuta 2009 2.80
Bobby on yhä sairaalassa ja katkeroitunut jouduttuaan pyörätuoliin. Castielin saapuessa, Bobby pyytää tätä parantamaan hänet, mutta Castiel on poistettu Taivaan listoilta eikä täten voi käyttää voimiaan. Hän kertoo Deanille haluavansa tavata Jumalan, ainoan joka voi päihittää Luciferin. Castiel lainaa Deanin riipusta, joka pystyy havaitsemaan Jumalan läsnäolon. Bobbyn saadessa soiton ystävältään Rufukselta jonka kotikylä kuhisee demoneita, Sam ja Dean lähtevät kohti kaupunkia etsimään Rufusta, mutta törmäävätkin Ellen Harvelleen. Hän ja Jo ovat olleet metsästämässä ja Jo on kadonnut Rufuksen lailla. Löytäessään Rufuksen ja Jon, he vaikuttavat demonien hallitsemilta -ja ajattelevat Samin, Deanin ja muiden olevan yhtä lailla demonien hallussa. Oikeasti kaupungissa ei ole ainuttakaan demonia, vaan Sodan, yhden Maailmanlopun neljän hevosmiehen aiheuttamia hallusinaatioita. Sam ja Dean jäljittävät tämän ja leikkaavat sormuksen irti. Lopussa Sam kertoo Deanille olevansa sitä mieltä, että kaksikon kannattaa kulkea tästä lähtien eri teitä.
85 3 Free To Be You And Me Oikeus olla oma itsensä J. Miller Tobin Jeremy Carver 24. syyskuuta 2009 2.66
Sam päättää lopettaa metsästyksen ja alkaa elää normaalia elämää. Samana iltana hänen kuollut tyttöystävänsä, Jessica vierailee ja kertoo ettei ihmiset voi koskaan muuttua yrityksestä huolimatta. Maailmanloppua estäessään, Dean jatkaa metsästystä omillaan yrittää Castielin avulla löytää arkkienkeli Rafaelin, Castielin uskoessa tämän tietävän Jumalan olinpaikan. Kaksikko löytää Rafaelin ihmisvastineen ja houkuttelevat tämän luokseen, mutteivat lopulta olee yhtään lähempänän Jumalan sijainnin paikantamista. Rafael jopa väittää Jumalan olevan kuollut. Tapeltuaan muiden metsästäjien kanssa, Sam vastaanottaa uuden vierailun jessicalta, joka osoittautuukin valeasuiseksi Luciferiksi. Lucifer kertoo Nickin kehon olevan vain varasuunnitelma ja että oikean ihmisvastineen kuuluisi olla Sam itse. Lucifer myös on vakuuttunut, että ilman mitään temppuja tai valheita, lopulta Sam itse suostuisi vastineeksi vaikka Sam onkin tällä haavaa asiasta erimieltä.
86 4 The End Loppu Steve Boyum Ben Edlund 1. lokakuuta 2009 2.62
Sam soittaa Deanille kertoen haluavansa liittyä tämän taisteluun Maailmanloppua vastaan, mutta Dean toteaa veljesten olevan voimakkaampia erossa toisistaan. Myöhemmin Dean herää viiden vuoden päästä, tulevaisuuden hylätyssä kaupungissa ja joutuu Croatoan-virukselle altistuneiden ihmisten hyökkäyksen kohteeksi. Deanin paettua, Zachariah ilmestyy ja selittää tämän olevan tulos maailmasta, jos Dean sanoo ei Michaelille. Tämän jälkeen Dean tapaa joukon ihmisiä, joita johtaa tulevaisuuden Dean. Hiivittyään ryhmän leiriin, hän joutuu itsensä vangitsemaksi, joka kertoo viruksen olevan Luciferin keino tuhota ihmiset. Oletettavasti Sam ei selvinnyt tähän asti. Myöhemmin selviää, ettei Sam kuollut, vaan sanoi kyllä Luciferille, suostuen tämän ihmisvastineeksi. Saatuan Coltin, tulevaisuuden Dean suunnittelee tappavansa Luciferin ja täten lopettaen Maailmanlopun. Kävellen suoraan ansaan, tulevaisuuden Dean joutuu Luciferin tappamaksi. Lucifer paljastaa, että minkä tahansa päätöksen Dean tekeekin, hän aina joutuu samaan tilanteeseen. Lucifer poistuu ja Zachariah ilmestyy paikalle, kuljettaen Deanin takaisin vuoteen 2009. Deanin kieltäytyessä uudelleen olemasta Michaelin ihmisvastine, vaikka näkikin mitä päätös saattaa aiheuttaa, Zachariah yrittää suostutella tämän voimakeinoin. Castiel pelastaa Deanin Zachariahin kidutukselta juuri ajoissa. Lopulta Sam ja Dean yhdistävät jälleen voimansa ja jatkavat yhdessä metsästystä.
87 5 Fallen Idols Sankarinpalvontaa James L. Conway Julie Siege 8. lokakuuta 2009 2.47
Sam ja Dean tutkivat pikkukaupungissa outojen murhien sarjaa: James Deanin auton, "Pikku paskiaisen", löytänyt mies löydetään kuolleena autosta autotallistaan, kuin onnettomuuteen jouduttua. Toinen mies joutuu aivan Abraham Lincolnin näköisen miehen murhaamaksi. Epäillessään murhien olevan kuuluisien aaveiden tekosia, pojat alkavat tutkia paikallista vahakabinettia, jossa Samin kimppuun hyökkää Mahatma Ghandin näköinen aave. Pian kaksi tyttöä kertovat poliisielle ystävänsä joutuneen Paris Hiltonin kidnappaamaksi, joka jättääkin veljekset sanattomiksi. Löytäessään kuitenkin outoja siemeniä uhrien vatsoista, he murtautuvat rakennusalueen museoon, josta he löytävät Paris Hiltonin - joka paljastuu Leshiiksi, pakanajumalaksi, joka yrittää asettua aloilleen vanhan kotinsa Itä-Euroopassa, tuhouduttua. Koskemalla ihmisten omaisuutta, jumala voi muuttua kuuluisaksi ihmiseksi ja tappaa heidän ihalijansa ruokkien itsensä verellä. Lopulta Sam saa tapettua Leshiin rautakirveellä. Ennen lähtöään kaupungista Dean kertoo Samille, ettei maailmanlopun alku ollut ainoastaan tämän vika, Deanin rikottua ensimmäisen sinetin ja ettei veljesten pitäisi miettiä ihmisvastine-asiaa vaan keskittyä taistelemaan yhdessä.
88 6 I Believe The Children Are Our Future Lapsissa on tulevaisuus Charles Beeson Andrew Dabb & Daniel Loflin 15. lokakuuta 2009 2.59
Alliancessa, Nebraskassa ihmiset kuolevat pilan kohteeksi jouduttuaan. Kaiken huippuna, erittäin oudon näköinen hammaskeiju poistaa eräältä mieheltä kaikki hampaat. Paljastuu, että 11-vuotias poika, Jesse on syy kaikkeen. Kaikki mihin poika uskoo, tulee toteen. Etsittyään pojan syntymätodistusta, Sam ja Dean saavat selville pojan olevan adoptoitu, joten he vierailevat tämän biologisen äidin luona. Jessen äiti kertoo veljeksille tulleensa raskaaksi ollessaan demonin vallassa ja antaneensa lapsen adoptioon. Castiel kertoo Winchestereille Jessen olevan antikrisuts, puoliksi ihminen ja puoliksi demoni. Antikristus olisi täydellinen ase Luciferille sodassa Taivasta vastaan ja se täytyykin eliminoida. Sam ja Dean uskovat kuitenkin, ettei Jesse muuttuisi pahaksi jos tämä vietäisiin turvalliseen paikkaan. Vakuutellessaan Jessea lähtemään mukaansa, demoni keskeyttää heidät. Kuunneltuaan demonia, Jesse haluaa kuulla myös mitä Samilla on sanottavaa. Sam kertoo, että Jessellä on mahdollisuus valita ja että tehdessään väärän valinnan, se vainoaisi tätä ikuisesti. Tämän jälkeen Jesse manaa demonin pois biologisesta äidistään. Teeskennellen haluavansa sanoa hyvästit vanhemmilleen, Jesse menee yläkertaan ja katoaa.
89 7 The Curious Case of Dean Winchester Dean Winchesterin ihmeellinen elämä Robert Singer Sera Gamble 29. lokakuuta 2009 2.90
Oudot selittämättömän vanhenemisen aiheuttamat kuolemat johdattavat Samin, Deanin ja Bobbyn Patrick-nimisen velhon luo, joka pelaa uhkapelejä erittäin korkeilla panoksilla. Hän haastaa ihmisiä pokeripeliin jossa ei pelata rahasta, vaan elinvuosista. Bobby näkee pelin tilaisuutena paeta pyörätuolista ja hyväksyy Patrickin haasteen. Hävitessään pelin, Bobby alkaa ikääntyä nopeasti. Dean haluaa pelastaa Bobbyn ja haastaa velhon voittaakseen Bobbyn menetetyt vuodet takaisin ja estäen tätä kuolemasta. Dean nostaa panokset 50 vuoteen, joista 25 hän aikoo käyttää Bobbyyn. Dean ei kuitenkaan pysy velhon pelitaitojen perässä ja häviää, alkaen myös itse ikääntyä. Yhdessä Winchesterit ja Bobby yrittävät löytää keinon pelastaa Dean. He saavat apua Patrickin avustajalta, jonka mielestä ikuinen nuoruus ei ole normaalia ja aiheuttaa tälle liikaa tuskaa. Hän antaa heille loitsun, jonka avulla kaikki Patrickin loitsut saadaan kumottua. Sam haastaa velhon peliin Bobbyn ja Deanin suorittaessa rituaalia. Yksi aineksista on kuitenkin Patrickin DNA, joten he käyttävät hammastikkua joka luultavasti on tämän käyttämä. Loitsu ei kuitenkaan toimi, koska Patrick ei koskaan kyseistä hammastikkua käyttänyt. Yrittäessään epätoivoisesti Patrickin DNA:ta, Dean saa sydänkohtauksen, mutta Sam voittaa pelin juuri ajoissa pelastaakseen Deanin.
90 8 Changing Channels Kanavasurffausta Charles Beeson Jeremy Carver 5. marraskuuta 2009 2.65
Tutkiessaan murhaa, jonka ilmeisesti suoritti Hulk, Sam ja Dean joutuvat loukkuun TV-maahan. He epäilevät Huiputtajan olevan jälleen asialla ja yrittävätkin jäljittää tämän. Sam ehdottaa, että he pyytävät Huiputtajalta apua Maailmanlopun taisteluun. Kaksikko tapaa Huiputtajan useaan otteeseen, mutteivat saa tätä ansaan, kunnes Dean muistaa Castielin kertoman varoituksen, jonka avulla veljekset uskovat Huiputtajan olevan paljon voimakkaampi olento kuin vain yksinkertainen puolijumala. Sam ja Dean saavatkin houkuteltua tämän ansaan pyhän öljyn muodostamaan rinkiin. Koska huiputtaja ei pysty pakenemaan, veljesten epäilyt osoittautuvat oikeiksi; huiputtaja onkin enkeli. Tämä myöntää olevansa arkkienkeli Gabriel, joka hylkäsi enkelillisen muotonsa useita vuosia aiemmin kyllästyttyään veljiensä ainaiseen tappeluun. Gabriel paljastaa kiusanneensa Samia ja Deania, koska haluaa heidän suostuvat Luciferin ja Mikaelin ihmisvatineiksi, lopettaakseen Maailmanlopun. Gabriel myös toteaa Samin ja Deanin elämän olevan kuin peilikuva Luciferista ja Mikaelista, Samin kapinoidessa isäänsä kohtaan Deanin pysyessä uskollisena. Dean kieltäytyy yhä olemasta kenenkään vastine, mutta ennen lähtöä hän kuitenkin vapauttaa Gabrielin ja syyttää tämän olleen vain liian pelokas nousemaan omaa perhettään vastaan.
91 9 The Real Ghostbusters Oikea Haamujengi Jim Conway Nancy Weiner & Eric Kripke 12. marraskuuta 2009 2.69
Chuckin tekstiviestiä seuraten, Sam ja Dean saapuvat hotellille, jossa on meneillään Supernatural-fanitapaaminen. He saavat selville viestin olleen peräisin heidän yli-innokkaan fanin, Beckyn lähettämä ja että heidän täytyy sopeutua useaan Samia ja Deania esittäviin henkilöihin, jotka osallistuvat fiktiiviseen aavejahtiin. Erään osallistujan loukkaannuttua oikean aaveen vuoksi, Winchesterit aloittavat tutkinnat ja saavat selville hotellissa olevan myös oikean aaveen, arpokodin työntekijä Leticia Goren, joka oletettavasti tappoi neljä lasta skalpeeraamalla. Yhdessä kahden Winchester-wannaben kanssa oikeat Winchesterit alkavat etsiä Letician luita, suolaavat ja polttavat ne. Suoritettuaan haasteen, he vapauttavatkin poikien aaveet vapaiksi ja saavat selville kolmen pojan tappaneen Letcian pojan ja vain tämä pystyi pitämään heidät kurissa. Letician ollessa poissa, kostonjanoiset henget lukitsevat kaikki osallistujat hotelliin ja alkavat aiheuttaa sekasortoa. Sam ja Dean käskevät Chuckia pitämään kaikki auditoriassa, heidän lähtiessä etsimään aaveita käyttäen näyttelijä/Hooters-tarjoilijaa näyttelemään Leticia Gorea saadakseen lasten haamut rauhoittumaan. Suunnitelma kuitenkin epäonnistuu tarjoilijan puhelimen soidessa, paljastaen tämän ihmiseksi. Aaveet hyökkäävät Samin ja Deanin kimppuun, mutta vale-Winchesterit tuhoavat heidät ehdittyään polttaa lasten luut juuru ajallaan. Lähdettyään hotellilta, Becky paljastaa Samille ja Deanille, ettei Bela antanut Coltia Lilithille vaan tämän alaiselle, Crowleylle.
92 10 Abandon All Hope... Kuoleman kutsu Phil Sgriccia Ben Edlund 19. marraskuuta 2009 2.51
Castiel löytää Crowleyn ja Jon avulla Sam ja Dean pääsevät sisälle tämän taloon. Yllätyksekseen Crowley ampuu kätyrinsä ja antaa heille Coltin, todeten haluavansa Luciferin kuolleeksi uskoessaan tämän tappavan lopulta kaikki demonit tuhottuaan ensin ihmisyyden. Bobbyn luona, tämä kuvaa itsensä, Samin, Deanin, Ellenin, Jon ja Castielin ryhmäkuvaan uskoen tämän olevan heidän viimeinen iltansa Maan päällä. Ryhmän saapuessa Missouriin, Castiel näkee Kuoleman kätyreitä kaikkialla. Hän yrittää saada selville miksi he ovat paikalla ja joutuu lopulta Luciferin kiinni saamaksi, joka yrittää vakuttaa tämän liittymään puolelleen. Meg saapuu paikalle ja lähettää helvetinkoirat Winchesterien ja Harvelleiden perään. Yrittäessään auttaa Deania, Jo loukkaantuu vakavasti. Päästessää tuvaan rautakauppaan, Dean soittaa Bobbylle, joka kertoo Kuoleman kätyreiden olevan kaupungissa koska he odottavat pomonsa ilmestyvän paikalle: Kuoleman, yhden neljästä hevosmiehestä. Tajutessaan kuolevansa vammoihinsa, jo ehdottaa heidän rakentavan pommin tappaakseen helvetinkoirat ja käyttäen tätä syöttinä houkutellakseen koirat sisään. Ellen päättää jäädä tyttärensä luo ja räjäyttävänsä pommin Deanin ja Samin paetessa. Hyvästien jälkeen Jo kuolee Ellenin käsivarsille, joka räjäyttää rakennuksen tappaen itsensä ja helvetinkoirat. Veljekset löytävät Luciferin tämän kutsuessa Kuolemaa paikalle. Dean ampuu Luciferia Coltilla, mutta tämä kuitenkin paranee vammasta välittömästi ja paljastaa että Coltilla ei voi tappaa viittä olentoa - ja että hän on yksi niistä. Lucifer uhraa tusinoittain demoneita kutsuakseen Kuoleman, todeten heidän olevan vain demoneita. Samaan aikaan Castiel vapauttaa itsensä ja kuljettaa veljekset Bobbyn luo, jossa Bobby heittää aikaisemmin otetun valokuvan tuleen.
93 11 Sam, Interrupted Hulluuden syövereissä James L. Conway Andrew Dabb & Daniel Loflin 21. tammikuuta 2010 2.79
Entinen metsästäjä Martin, joka on joutunut mielisairaalaan, soittaa Samin ja Deanin auttamaan tapauksessa. Veljekset saavat toimiteettua itsensä mielisairaalaan salaperäisen olennon tappaessa potilaita ja lavastaen murhat itsemurhiksi. Sam ja Dean saavat tietää joutuneensa tekemisiin Wraith-nimisen olennon kanssa, joka ruokkii itsensä ihmisaivoilla ja naamioituu ihmiseksi. Ainut keino tunnistaa Wraith, on peili, joka paljastaa sen todellisen olomuodon. Päivien vieriessä Winchesterit alkavat hallusinoida. Yritettyään tappaan sairaalaan päällikön, jota he epäilivät hirviöksi, Sam lukitaan huoneeseensa ja tälle annetaan suuri annos rauhoittavia lääkkeitä. Dean tajuaa Wraithin naamioituneen sairaanhoitajaksi, jonka veljekset tapasivat tullessaan sairaalaan, myrkyttäen heidän mielensä kosketuksella. Dean löytää tämän juuri tämän yrittäessä imeä Samin aivot kuiviksi. Taettuaan tämän ja poistettua myös kirouksen, veljekset pakenevat mielisairaalasta.
94 12 Swap Meat Vaihtokaupat Robert Singer Julie Siege 28. tammikuuta 2010 2.65
Teininörtti, Gary tapaa Samin ja Deanin ja suorittaa ruumiinvaihdosloitsun, vaihtaen kehoja Samin kanssa. Innoisaan uudesta ulkonäöstään, Gary ottaa kaiken ilon irti uudesta ulkomuodostaan iskien naisia ja juoden alkoholijuonia. Hän tapaa Deanin, joka ei aluksi tajua ettei Sam ole oikea Sam. Kaksikko alkaa tutkia erästä tapausta ja tappavat yhdessä aaveen, vaikka "Sam" yrittääkin tappaan Deanin, tämän tietämättä. Samaan aikaan oikea Sam on jumissa Garyn kehossa ja joutuu kohtaamaan tämän tiukat vanhemmat sekä high school piirit. Sam saa tietää Garyn omistavan satanistisia symboleja täynnä olevan kirjan ja löytääkin sen tämän lokerikosta. Saatuaan kirjan käsiinsä, Sam joutuu Garyn ystävän, Trevorin kiinni ottamaksi. Trevor ja toinen Garyn ystävä, Nora vievät Samin kellariin ja paljastavat tehneensä sopimuksen demonin kanssa, joka tarjosi heille mitä tahansa he haluavat vaihdoksi Samista ja Deanista. Trevor kutsuu paikalle demonille, joka ottaa Noran valtaansa ja tappaa Trevorin, jonka vaatimukset ärsyttävät demonia. Yhä Noran muodossa olevan demoni lähtee Garyn perään ja yrittää yllyttää tämän tapaamaan Luciferin ja "vastaamaan yhteen pikkukysymykseen" myöntävästi, jonka avulla Lucifer pääsisi oikeaan ihmisvastineeseensa. Gary kieltäytyy ja Deanin avulla manaa demonin. Lopussa Gary kumoaa loitsun ja veljekset vievät tämän kotiin. Ennen lähtevät Sam kertoo Garylle, että tämän kuuluisi olla onnellinen normaalista elämästään ja perheestään, mutta sanoo kuitenkin autossa Deanille Garyn elämän "olleen pe****stä".
95 13 The Song Remains The Same Sama vanha virsi Steve Boyum Sera Gamble & Nancy Weiner 4. helmikuuta 2010 2.79
Langennut enkeli, Anna on paennut vankilastaan Taivaasta ja suunnittelee tappavansa Samin estääkseen Maailmanlopun. Anna soittaa Samille ja Deanille ja pyytää heitä tapaamaan hänet, mutta veljesten sijaan Anna tapaakin Castielin, joka ei usko tämän paenneen ja uskoo ettei tämä kerro kaikkea. Anna tuntuu välttelevältä ja katoaa paljastamatta suunnitelmiaan. Myöhemmin Castiel tapaa Winchesterit ja kertoo heille Annan matkustaneen ajassa taaksepäin estääkseen Marya ja Johnia saamasta Samia. Myös kolmikko matkustaa ajassa taaksepäin, joka heikentää Castielia huomattavasti. Koputtaessaan vanhempiensa ovelle, Mary tunnistaa Deanin tämän aikaisemmalta vierailultaan ja käskee tätä poistumaan arvellen jotakin pahaa olevan tapahtumaisillaa. John on kuitenkin innoissaan tavatessaan Maryn "sukulaisia" ja kutsuu heidät sisään. Anna esittää Johnin työnantajaa ja soittaa tälle, käskien tulemaan töihin. Saapuessaan paikalle, Anna hyökkää Johnin kimppuun. Veljekset ja Mary kuitenkin pelastavat tämän ja Sam ajaa Annan ulos rakennuksesta käyttämällä taikasymbolia. Ryhmä pakenee suojaan ja Dean kertoo Marylle heidän olevan hänen poikiaan ja että Maryn on jätettävä John, jottei Dean ja Sam koskaan syntyisi. Pian Anna ja nuori Uriel saapuvat taloon hyökäten Winchestereiden kimppuun, tappaen Samin. Juuri kun Anna on aikeissa tappaa Maryn, arkkienkeli Mikael saapuu huoneeseen Johnin muodossa ja polttaa Annan kuoliaaksi. Hän paljastaa Cainin ja Abelin olevan veljesten esi-isiä ja että heidän kohtalonsa Mikaelin ja Luciferin vastineina on määrätty jo muinaisina aikoina. Mikael herättää Samin henkiin, poistaa Maryn ja Johnin muistot illasta ja lähettää veljekset takaisin oikeaan aikaansa.
96 14 My Bloody Valentine Veriset himot Mike Rohl Ben Edlund 11. helmikuuta 2010 2.51
Kun parit alkavat syödä toisiaan elävältä tappaen toisensa, veljekset tutkivat ja löytävät enkelillisiä merkkejä uhrien sydämistä. Sam ja Dean ottavat yheyttä Castieliin, joka uskoo Amorin olevan asialla. Castiel kutsuu Amorin ja kysyy tältä oudoista kuolemista, mutta rakkauden enkeli toteaa toimivansa vain korkeamman käden käskyistä ja etteivät tapot olleet hänen työtään. Tutkittuaan toisen uhrin ruumista, Sam seuraa epäilyttävää miestä ja lopulta iskee tätä Rubyn miekalla paljastaen tämän olevan demoni. Demoni pakenee, mutta jättää salkkunsa Samin huomatessa himonsa demonivereen palanneen. Pian ihmiset alkavat kuolla ylensyöntiin tai alkoholimyrkytykseen ja Castiel kehittää oudon himon punaiseen lihaan, jonka vuoksi kolmikko uskoo yhden neljästä hevosmiehestä, Nälänhädän, aiheuttavat ihmisten himot. Löytäessään demonin jättämästä salkusta sielun, Castiel toteaa Nälänhädän korjaavan sieluja. Myöhemmin Dean ja Castiel lähtevät kohtaamaan Nälänhädän ja lukitsevat Samin hotelliin ehkäistäkseen tämän halun demonivereen kasvavan. Deanin ja Castielin seuratessa demoneita, kaksi demonia saapuu hotellille. Sam vapauttaa itsensä ja tyydyttää janonsa. Deanin ja Castielin ollessa pulassa Nälänhädän olinpaikassa, Sam saapuu paikalle ja manaa paikalla olevat demonit ja yrittää käyttää voimiaan myös hevosmieheen, mutta Nälänhätä toteaa ettei Samin kyvyt toimi häneen. Hevosmieheen keskittymisen sijaan, Sam käyttää voimiaan tuhotakseen Nälänhädän juuri nielemät demonit, tappaen lopulta Nälänhädän. Lopussa Dean ja Castiel lukitsevat Samin Bobbyn turvahuoneeseen saadakseen demoniveren pois tämän ruumiista.
97 15 Dead Men Don't Wear Plaid Kuollut mies ei palttoota kaipaa John Showalter Jeremy Carver 25. maaliskuuta 2010 2.95
Sam ja Dean tutkivat Bobbyn kotikaupunkia, jossa kuolleet alkavat nousta haudoistaan, mutta ihmisten kimppuun hyökkäämisen sijaan he palaavat iloisesti tavalliseen arkeen. Veljekset kääntyvät Bobbyn puoleen, mutta tämä toteaa ettei poikien tarvitse huolehtia asiasta ja käskee heitä lähtemään kaupungista. Epäillen jonkin olevan vinossa, Dean tutkii lisää ja joutuu kasvokkain Bobbyn kuolleen vaimon kanssa, jolla ei näy olevan minkäänlaista muistoa mitä hänelle tapahtui. Pian zombit alkavat muuttua vihamielisiksi, tappaen ja syöden rakkaitaan, Veljekset yllyttävät Bobbya tappamaan "vaimonsa" ennen kuin tämä muuttuu samanlaiseksi. Bobby kieltäytyy halutessaan viettää vielä muutaman onnellisen tunnin vaimonsa kanssa ja toteaa huolehtivansa asiasta tämän muuttuessa pahaksi. Pian Bobbyn vaimo kuitenkin alkaa näyttää merkkejä muuttumisesta lihaa syöväksi zombiksi. Taudin uuvuttavana hän menee makuulle ja kertoo Bobbylle muistavansa joutuneensa demonin hallitsemaksi ja lopulta miehensä tappamaksi. Hän toimittaa myös viestin Kuolemalta. Tapettuaan vaimonsa uudelleen, Bobby auttaa veljeksia taistelemaan zombeja vastaan. Lopussa Bobby paljastaa veljeksille kuolleiden ylösnousemuksen tapahtuneen kotikaupungissaan, koska Kuolema halusi rikkoa hänen henkensä tämän seisoessa Luciferin suunnitelmien edessä.
98 16 Dark Side of the Moon Kuun pimeä puoli Jeff Woolnough Andrew Dabb & Daniel Loflin 1. huhtikuuta 2010 2.40
Vihaisten metsästäjien väijytykseen jouduttuaan, Sam ja Dean tapetaan ja lähetetään Taivaaseen. Castiel, joka puhuu heille radioiden ja TV:n kautta, selittää veljeksille Zachariahin etsivän heitä. Winchesterien täytyy löytää Joshua-niminen enkeli, jonka huhutaan pystyvän puhumaan Jumalalle. Yrittäessään paeta Zachariahilta, Sam ja Dean elävät uudelleen elämiensä kohokohdat. Matkansa varrella he tapaavat Ashin, joka elää kuvitteellisessä Majatalossa. Ash kertoo Taivaaseen lähetetyt ihmiset palkitaan hyvistä teoistaan onnellisimpien hetkiensä jäljitelmillä. Veljekset tapaavat myös Pamelan, joka toteaa ettei kuolleena ja Taivaassa oleminen olekaan niin paha. Lopulta Zachariach löytää veljekset ja alkaa kiduttaa Deania, todeten olevansa täynnä muiden enkelien kiusaamista siitä, ettei hän pysty hoitamaan edes "yhtä pientä ihmistä". Joshua kuitenkin keskeyttää tämän väittäen toimivansa Jumalan käskystä. Joshua kertoo Deanille, että Jumala ei auta heitä ja paljastuu että Jumala laittoi heidät lentokoneeseen Luciferin vankilan avauduttua, toi Castielin takaisin ja nyt takasi heille pelastuksen Taivaassa. Joshua palauttaa veljekset Maahan muistojensa kera, jossa he tapaavat Castielin ja kertovat tälle kaiken. Castiel kiroaa Jumalan ja antaa Deanille tämän amuletin takaisin, todeten sen olevan hyödytön. Veljesten poistuessa hotellista, Sam yrittää vakuuttaa Deanin siitä, että he voivat yhä lopettaa Maailmanlopun. Astuessaan ulos ovesta, Dean heittää amuletin roskakoriin ja poistuu.
99 17 99 Problems TBA Charles Beeson Julie Siege 8. huhtikuuta 2010 2.78
Sam ja Dean joutuvat demonian väijytykseen, mutta viime hetkellä Maailmanlopusta tietoiset Rob ja tämän kaupungin väki pelastaa heidät. Pikku kaupungista on tullut erittäin uskonnollinen ja veljekset tapaavat pastori Gideonin, joka esittelee heidät tyttärelleen Leahillee. Leah on saanut näkyjä enkeleiltä ja ohjaa kaupunkilaisia demonien tapossa, jotka he aina näyttävät päihittävän. Lopulta Leah alkaa kertoe kyläläisille heidän olevan "Valittuja" voittamaan Maailmanloppu ja näkemään kuolleet rakkaansa uudelleen Maanpäällisessä Paratiisissa, mutta ensin heidän täytyy päästä eroon joukossaan olevista "synnintekijöistä" joiden nimet hän on enkeleiltä saanut. Veljekset saavat selville, että Leah onkin oikeasti Suuri Bablylon, hahmo Helvetistä, joka nousee Maan päälle Maailmanlopun aikana ja yrittää tuomita mahdollisimaan monta ihmistä iankaikkiseen rankaisuun Helvetissä huijaamalla heidät toteuttamaan Kuoleman syntejä. Suuri Babylon lähetti kyläläisiä demonin metsästys matkoille vain ansaitakseen heidän luottamuksensa ja manausloitsut olivat huijausta. Sam ja Dean saavat selville, että tämän voi tappaa vain Babylonian sypressipuusta tehdyllä seipäällä ja vain Taivaan käskyläisen käsin. Pastori on alkanut huolestua Leahista tämän armottoman käytöksen vuoksi ja Sam ja Dean paljastavatkin tälle totuuden. Kamppaillessaan Suurta Babylonia vastaan pastori joutuu tajuttomaksi ja Dean iskee seipään Babyloniin paljastuen Taivaan todelliseksi palvelijaksi, Samin yllätykseksi. Lopussa Dean jättää Samin vieraillakseen Lisan luona ja kertoo tälle että he tulevat näkemään seuraavien päivien aikana kauheita tapahtumia TV:sta, mutta tämän ei tarvitse pelätä koska hän aikoo tehdäjärjestelyjä suojellakseen Lisaa ja Beniä. Dean myös kertoo, että unelmoidessaan onnelisesta elämästä, hän näkee itsensä aina elämässä Lisan ja Benin kanssa. Lisa on kauhuissaan ja pyytää Deania jäämään, mutta Dean kieltäytyy ja lähtee.
100 18 Point of No Return TBA Phil Sgriccia Jeremy Carver 15. huhtikuuta 2010 2.45
Dean alkaa ajatella, että ainut keino pysäyttää Lucifer on sanoa "kyllä" Mikaelille, mutta enkelit päättävät etteivät tarvitse tätä enää. Sen sijaan Zachariah käyttää Deanin ja Samin velipuolta, Adamia Mikaelin ihmisvastineena tämän ollessa sukua Winchestereille. Castiel pelastaa henkiin herätetyn Adamin ja tuo tämän Bobbyn luo. Mutta Adam ei näe mitään ongelmaa Mikaelin ihmisvastineena olemisesta enkelien luvattua herättää myös tämän äiti henkiin. Koska Dean aikoo yhä sanoa kyllä Mikaelille, Castiel ja Sam lukitsevat tämän paniikkihuoneseen, mutta Dean huijaa Castielin vapauttamaan tämän ja pakenee. Zachariah vakuuttaa Adamin osaansa ja tämä lähtee omasta tahdostaan. Lähdettyään Zachariahin matkaan, Adam saa tietää enkelien huijanneen häntä, saadakseen Deanin suostumaan Mikaelin vastineeksi. Sam luottaa ettei Dean luovuta itseään enkeleille ja vapauttaa tämän pelastaakseen Adamin. Castiel menee varaston sisään ja kohtaa ryhmän enkeleitä ja karkottaa itsensä sekä muut enkelit Samin ja Deanin astuessa sisään. He aikovat saada Adamin takaisin, mutta joutuvat kohtaamaan Zachariahin. Enkeli kiduttaa sekä Samia, että Adamia saadakseen Deanin suostumaan. Dean suostuu ja käskee Zachariahia kutsumaan Mikaelin. Dean kuitenkin paljastaa suostuvansa vain muutamalla ehdolla, joista ensimmäiseksi hän haluaa Mikaelin tappavan Zachariahin. Ollakseen varma, Dean tekee yllättävän liikkeen ja tappaa Zachariahin itse. Mikaelin saapuessa paikalle, veljekset pakenevat mutta Adam on loukussa sisällä. Dean ei pysty palaamaan heti takaisin kuumuuden ja valon vuoksi, mutta hetkeä myöhemmin astuessaan sisälle, Adam on poissa.
101 19 Hammer of the Gods TBA Rick Bota David Reed, Andrew Dabb & Daniel Loflin 22. huhtikuuta 2010 2.82
Sam ja Dean päätyvät tienlaidalla sijaitsevaan motelliin, joka kuitenkin paljastuu hienoksi viiden tähden hotelliksi, jossa on epäilyttävän ystävällinen henkilökunta. Veljekset huomaavatkin pian omituisten asioiden tapahtuvan ja hotellin asukkaiden katoavan yksi kerrallaan. Pian heidät lukitseekin hotelliin henkilökunta, joka paljastuu ryhmäksi pakanajumalia: Kali, Ganesha, Mercurius, Zao Jun, Baron Samedi, Odin sekä Balder, jotka haluavat käyttää Samia ja Deania pelinappuloina pysäyttääkseen Maailmanlopun. Pian Gabriel ottaa yhteyttä Samiin ja Deaniin Loki-jumalan muodossa, halutessaan auttaa heitä. Tämän harhauttaessa Kalia, Dean ja Sam yrittävät vapauttaa muita vangittuja vieraita, Kali kuitenkin varastaa Gabrielin miekan ja tappaa tämän. Vejekset tekevät sopimuksen; jos jumalat vapauttavat vieraat, he auttavat jumalia tappamaan Luciferin. Jumalat suostuvat vastentahtoaan ja Dean johdattaa panttivangit ulos ja törmää erittäin elävään Gabrieliin, joka selittää ettei miekka ollut oikea. Hän myös kertoo Deanille, ettei voi tappaa Luciferia koska tämä on hänen veljensä ja Dean palaa hotelliin. Mercurius kutsuu Luciferin paikalla, joka saapuessaa tappaa tämän ja muut jumalat Kalia lukuun ottamatta. Gabriel saapuu paikalle auttaakseen veljeksiä ja lähettää heidät pois. Kohdatessaan Luciferin ensi kertaa vuosisataan, Gabriel kertoo ettei ole lojaali hänelle eikä Mikaelille, vaan ihmisille, jotka vioistaan huolimatta ovat valmiita yrittämään kovemmin ja antamaan anteeksi. Gabrielin tehdessä siirtonsa, Lucifer tappaa tämän. Ulkopuolella Dean ja Sam katsovat Gabrielin heille antavan videon, jossa arkkienkeli selittää heille, etteivät he voi tappaa Luciferia, mutta he voivat lukita tämän takaisin Helvettiin. He tarvitsevat vain kaikkien neljän ilmestyskirjan ratsastajien sormukset. Deanin ja Samin lähtiessä etsimään sormuksia paljastuu, että ensimmäinen ratsastaja, Rutto, on jo Maan päällä.
102 20 The Devil You Know TBA Robert Singer Ben Edlund 29. huhtikuuta 2010 2.38
Dean ja Sam kohtaavat Crowleyn jäljittäessään ensimmäistä ratsastajaa. Molemmat veljekset ovat vihoissaan Crowleylle, joka antoi heille Coltin joka ei kuitenkaan toiminut Luciferia vastaan. Crowley mainitsee, että häntäkin jahdataan ja kertoo veljeksille tietävänsä mistä viimeiset kaksi sormusta voi löytää. Hän ohjaa Samin ja Deanin Bradyn luo, joka on ilmestyskirjan ratsastajien ajuri. Crowley kuitenkin näyttää tietä vain jos Sam ei lähde heidän mukaansa. Myöhemmin Sam ja Bobby riitelevät Samin aikomuksesta huijata Lucifer takaisin Helvettiin antamalla Luciferin hallita häntä. Dean tapaa Bradyn, demonin hallitseman farmaseuttisen yhdistyksen johtajan, joka on ensimmäisen ratsastajan käskynalainen. Dean yrittää huijata Bradya, mutta tämä ei lankea ansaan vaan aikoo tappaa Deanin. Crowley kuitenkin lyö Bradyn tajuttomaksi. Crowley varoittaa Deania, että Samilla ja Bradylla on yhteinen historia; Brady on Samin luokkatoveri collegesta. Ajuri on hallinnut Bradya kaksikon toisesta opiskeluvuodesta lähtien ja hienovaraisesti esitteli Jessican Samille saadakseen Azazelin suunnitelmat vauhtiin. Sam on hirmuissaan ja haluaa tappaa Bradyn, mutta Dean estää tätä. Crowleyn ollessa poissa, Sam lukitsee Deanin kylpyhuoneeseen ja aikoo tappaa Bradyn. Brady yllyttää Samia tappoon, mutta Sam onnistuu rauhoittamaan itsensä ja lähtee. Helvetinkoirien saapuessa paikalle Crowley pakenee jättäen Deanin, Samin ja Bradyn ansaan. Deanin yrittäessä taistella Helvetinkoiria vastaan, Crowley palaa oman koiransa kanssa. Nelikon paetessa, Brady kertoo heille ensimmäisen ratsastajan olinpaikan, jonka jälkeen Dean antaa Samin tappaa tämän. Myöhemmin Crowley saapuu Bobbyn luuo ja kertoo tälle paljastavansa Kuoleman olinpaikan vastineeksi tämän sielusta.
103 21 Two Minutes to Midnight TBA Phil Sgriccia Sera Gamble 6. toukokuuta 2010 2.53
Dean ja Sam kuulevat jällee Castielista, joka ei kuitenkaan ole ennallaan hänen "patteriensa" kuluessa kohti loppua eikä hänellä ole enää voimiaan; hän on lähes ihminen. Dean ja Sam jatkavat ensimmäisen ratsastajan jäljitystä ja melkein kuolevat sairauksien ristitulessa. Castiel ilmestyy paikalle ja leikkaa ratsumiehen sormen käyttäen viimeisiä voimiensa rippeitä vastustaakseen ratsumiehen vitsaukset. Hän ottaa sormuksen, mutta ratsumies kertoo, että on jo liian myöhä. Palattuaan Bobbyn luo, veljekset saavat tietää Bobbyn vaihtaneen sielunsa Kuoleman sijaintiin. Crowley selittää Bobbyn sielun olevan vakuutus ja ettei anna sitä takaisin ennen kuin tilanne on rauhoittunut. Selviää myös, että diiliin kuului bonus; Bobby pystyy taas kävelemään. Ryhmä jakautuu kahtia; Sam yhdessä Castielin ja Bobbyn kanssa suuntaa etsimään Croatoan-virusta sisältävät rokotteet. Matkalla Castiel kuulee Samin suunnitelmasta ja yllättäen tukee tätä suunnitelmassaan. Hän kuitenkin myös varoittaa Samia siitä, että Michael on jo löytänyt ihmisvastineen; Adamin. Taistelu Michaelin ja Luciferin välillä ratkeaa, jollein Sam pysty vastustamaan hallintaa. Varastolla, kolmikko ampuu viruksen saaneet ja pysäyttää kuljetuksen. Samaan aikaan Dean lähtee Crowleyn kanssa etsimään Kuolemaa ja viimeistä sormusta. He paikantavat Kuoleman Chicagoon, joka Bobbyn mukaan joutuu pian vuosisadan myrskyn kouriin. Sateen alkaessa Kuolema ja Dean tapaavat pizzaravintolassa. Kuolema selittää olevansa sidottu Luciferin loitsuun. Tämä on ainut syy miksei hän yrittänyt löytää Deania, vaan joutui odottamaan tätä. Kuolema tarjoaa Deanille sormustaan, mutta yhdellä ehdolla; Samin täytyy sano kyllä Luciferille. Kuolema suostuu myös säästämään Chicagon. Dean suostuu ja saa sormuksen sekä ohjeet miten käyttää kaikkia neljää Luciferin ansaan saamiseen. Palattuaan, hän kertoo Bobbylle valehdelleensa Kuolemalle, mutta Bobby toteaa Kuoleman olevan Kuolema ja kysyy Deanilta pelkääkö tämä enemmän häviämistä vai veljensä menettämistä.
104 22 Swan Song TBA Steve Boyum Eric Gewitz & Eric Kripke 13. toukokuuta 2010 2.84
Chuck alkaa kertoa Impalan elämää ja veljesten aikaa siinä matkustaen. Chuck paljastaa heidän Impalassa vietetyt aikansa ja kuinka he tekivät siitä kotinsa vuosien aikana. Muistaen Luciferin aikoinaan sanotun kommentin, Dean tajuaa langenneen enkelin olevan Detroitissa. Sam ja Dean kohtaavat Luciferin, joka tietää heidän suunnitelmansa neljästä sormuksesta. Siitä huolimatta Sam tarjoaa itseään vastineeksi, toivoen voivansa yhä päihittää Luciferin ja syöstä tämän vankilaan. Lucifer on kuitenkin liian vahva ja Sam uppoaakin tämän ruumiiseen. Luciferin yrittäessä saada Sam onneliseksi tappamalla Azazelin Samin lapsuutta manipuloimaan lähettämän demonit, Dean saa tietää Chuckilta missä Michaelin ja Luciferin viimeinen taisteluu ottaa paikkansa. Seuraavana päivänä Stullin hautausmaalla Lawrencessa, Kansasissa, Lucifer yrittää puhua Michaelin ulos taistelusta, mutta tämä kieltäytyy. Castiel kuitenkin keskeyttää heidät karkottamalla Michaelin pyhällä tulella. Vihainen Lucifer tappaa Castielin ja katkaisee Bobbyn niskan tämän ampuessa Luciferia. Sitten Lucifer alkaa raa'asti hakata Deania, mutta lopettaa huomatessaan Samin vanhan tinasotilaan Impalan sisällä. Sam muistaa elämänsä kasvaen Deanin kanssa ja onnistuu saamaan kontrollin kehostaan. Hän käyttää sormuksia avatakseen häkin oven ja valmistautuu hyppäämään sen sisään. Michael palaa ja yrittää estää tätä, mutta joutuu itsekin vedetyksi Helvettiin. Henkiin herännyt Castiel, joka on jälleen enkeli parantaa Deanin ja tuo Bobbyn takaisin henkiin. Castiel palaa Taivaaseen, toivoen voivansa tuoda sinne järjestyksen Michaelin ollessa poissa. Deanin yrittäessä liikkua elämässään eteenpäin, hän kääntää selkänsä metsästykselle ja palaa Lisan luo. Chuck hymyilee päätettyään tarinan kertomisen ja katoaa ilmaan. Myöhemmin samana iltana, katulamppu sammuu ja Samin paljastetaan katselevan Deanin, Lisan ja Benin syövän Lisan kotona.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sub: Sub vastaa vko 45/11 sub.fi. Viitattu 18. marraskuuta 2011.