Super Series

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Super Series oli sarja näytösotteluja Neuvostoliiton, Tšekkoslovakian, WHA:n ja NHL-seurojen välillä. Otteluja pelattiin vuodesta 1975 vuoteen 1991 Pohjois-Amerikassa. Neuvostoliiton ja Tšekkoslovakian joukkueet olivat pääasiassa maiden seurajoukkueita, lukuun ottamatta vuosia 1977 ja 1978, jolloin WHA-liigan seuroja vastaan pelasi Neuvostoliiton maajoukkue. Neuvostoliiton maajoukkue pelasi myös NHL-seuroja vastaan vuonna 1983.

Super Series 1975–1976[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super Series 1976 oli ensimmäinen supersarja, jossa Euroopan huippuseurat ja NHL-joukkueet kohtasivat. Sarja oli vahvasti esillä julkisuudessa ja sitä seurattiin tiiviisti Atlantin molemmin puolin. Neuvostoliitto oli hävinnyt ensimmäisen ammattilaisten kohtaamisen Kanadalle vuoden 1972 Summit Seriesissä, missä sen maajoukkue kohtasi NHL-miehistä koostuvan Kanadan. Kaksi vuotta myöhemmin samat maat olivat kohdanneet uudelleen vuoden 1974 Summit Seriesissä. Tällä kertaa Kanadan joukkueessa pelasivat NHL:n kanssa kilpailevan WHA-liigan miehet. Tuon sarjan vei selvästi Neuvostoliitto, mutta yleisesti Kanadan joukkueen pelaajamateriaalia pidettiin huonompana kuin vuoden 1972 kohtaamisessa. Lisäksi Summit Seriesit pelattiin ennen varsinaisen kauden alkua, minkä vuoksi pelaajat eivät olleet vielä parhaassa vedossaan. Näin ollen Super Series järjestettiin vuoden vaihteen molemmin puolin, jolloin osanottajilla oli jo pelituntumaa omista sarjoistaan. Lisäksi arvioitiin, että NHL-ammattilaiset pelaisivat paremmin seurajoukkueissaan kuin maajoukkueessa: olihan Kanadan maajoukkue ollut jonkin aikaa jo sivussa kansainvälisistä peleistä.[1]

Pohjois-Amerikassa tehtyyn sopimukseen perustuen Moskovan TsSkan joukkueessa saivat pelata Aleksandr Maltsev ja Valeri Vasiljev Moskovan Dynamosta ja Vjatšeslav Soloduhin SKA Leningradista. Krylja Sovjetovin joukkueessa oli neljä pelaajaa Moskovan Spartakista. Sarjan tulokset olivat sensaatiomaiset molemissa leireissä, joissa molemmissa päästiin kokemaan voimakkaita voitontunteita.[1] Neuvostoliiton seurajoukkueet dominoivat kuitenkin sarjassa, joissa neuvostojoukkueet saavuttivat 5 voittoa NHL-joukkueiden jäädessä kahteen, yksi peleistä päättyi tasan.

NHL-seurojen voitot olivat kuitenkin jäädä ainoastaan Buffalo Sabresin voittoon Krylja Sovjetovista lukemilla 12-6, sillä Super Series '76:n viimeinen ottelu TsSka-Philadelphia Flyers oli päättyä jo ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Flyers lähti otteluun hyvin voimakkaalla fyysisellä pelitavalla, missä neuvostoliittolaisia taitureita ei taklauksilla säästelty (kts. Aiheesta muualla). Ottelun ensimmäisessä erässä ajassa 11:21 tapahtui jotain, mikä sai koko TsSkan vaihtoaition varpeilleen. Philadelphian puolustaja Ed Van Impe taklasi Valeri Harlamovin jäänpintaan ja kun tuomari ei antanut jäähyä, tuohtui koko neuvostojoukkue. Protestiksi koko TsSkan joukkue marssi pois vaihtoaitiosta pukusuojaan. TsSkan valmentaja Konstantin Loktev syytti tästä 16 minuutin jälkeen Philadelphia Flyersiä tahallisista yrityksestä vahingoittaa heidän pelaajiaan. Pian tämän jälkeen Flyersien omistaja Ed Snyder varoitti neuvostoliittolaisia, että ellei peli jatku jää heiltä saamatta heille luvattu 200 000 dollarin palkkio. Tästä ei kulunut kuin hetki ja TsSkan joukkue oli takaisin jäällä ja peli oli valmis jatkumaan. Ottelu ei ehtinyt vanhentua tästä kuin 17 sekuntia, kun Philadelphian Reginald Leach vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Vielä ennen ensimmäisen erän loppua Flyers siirtyi 2-0 johtoon. TsSkaa oli onnistuttu horjuttamaan fyysisyydellä ja peli päättyikin lopulta Philadelphian 4-1 voittoon, mikä oli erittäin suuri yksittäinen voitto pohjois-amerikkalaisille.[2]

Tim Burke kirjoitti Montréal Gazette -lehteen Philadelphia pelin jälkeen, että ”Flyers pelasti Kanadan ylpeyden kansallisurheilulajissaan lähes täydellisellä jääkiekon mestariteoksella. Siitä tuli upea päätös Super Series ’76:lle. Se oli yksi merkittävimmistä kappaleista valmistautumisen, kurinalaisuuden ja kovuuden merkityksestä urheilunoppikirjassa ja sen kirjoitti Flyers valmentaja Fred Sheron systemaattisella lähestymisellä pelin peruskysymykseen.” Saman lehden Red Fisher kirjoitti: ”Heidän paras oli voimaton lyömään meidän parasta.”[2]

Moskovan TsSka vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krylja Sovjetov vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super Series 1976–1977[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 1977 Super Seriesissä kohtasivat tällä kertaa Tšekkoslovakialainen seurajoukkue Poldi Kladno ja Neuvostoliiton maajoukkue, sekä WHA -liigan seurajoukkueita. WHA -seurat veivät otteluvoitot Poldi Kladnolta 4-2. Neuvostoliiton maajoukkue teki puolestaan lähes puhdasta jälkeä omassa sarjassaan. Québec Nordiques onnistui kuitenkin voittamaan sarjan viimeisessä ottelussa Neuvostoliiton luvuin 6-1.

Poldi Kladno vs. WHA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

12.12.1976
Poldi Kladno 5–6 Winnipeg Jets
14.12.1976
Poldi Kladno 4–6 Edmonton Oilers
15.12.1976
Poldi Kladno 5–4 Calgary Cowboys
17.12.1976
Poldi Kladno 2–3 Minnesota Fighting Saints
20.12.1976
Poldi Kladno 4–1 New England Whalers
22.12.1976
Poldi Kladno 2–3 Indianapolis Racers

Neuvostoliitto vs. WHA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

27.12.1976
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 2–5 New England Whalers
28.12.1976
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 7–5 Cincinnati Stingers
30.12.1976
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 10–1 Houston Aeros
1.1.1976
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 5–2 Indianapolis Racers
3.1.1977
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 6–3 San Diego Mariners
5.1.1977
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 3–2 Edmonton Oilers
6.1.1977
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 3–2 Winnipeg Jets
8.1.1977
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 1–6 Québec Nordiques

Super Series 1977–1978[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Atlanta Flames vuonna 1978

Super Series 1978:ssa pelattiin useita eri sarjoja eurooppalaisten ja pohjois-amerikkaisten välillä. Neuvostoliiton maajoukkue pelasi kahdella joukkueellaan kolme sarjaa WHA -seuroja vastaan. Neuvostoliiton A maajoukkue jyräsi omassa sarjassaan voimakkaasti ja hävisikin vain yhden yhdeksästä pelistään. Neuvostoliiton B maajoukkueella oli sen sijaan tiukempi ensimmäinen sarja WHA -seuroja vastaan, jonka se voitti otteluvoitoin 5-4. Toinen sarja kääntyi neuvostoliittolaisille jo huomattavasti selvemmin, sillä Neuvostoliiton B maajoukkue otti neljä voittoa kuudesta pelistä, yhden jäädessä tasatulokseen.

Tšekkoslovakialaiset seurajoukkueet Poldi Kladno ja Tesla Pardubice pelasivat molemmat omat sarjansa NHL -ammattilaisseuroja vastaan. Molemmat sarjat olivat tasaisia. Pardubicellä meni omat ottelunsa tasan 2-2, kun puolestaan Kladno onnistui voittamaan sarjansa niukasti 2-1, yhden ottelun mennessä tasan. Myös neuvostoliittolaiset seurajoukkueet Moskovan Spartak ja Moskovan Dynamo osallistuivat Supersarjaan. Moskovan Spartak kohtasi NHL -joukkueita ja voittikin sarjan 3-2. Moskovan Dynamo puolestaan pelasi WHA -seuroja vastaan ja teki selvää jälkeä häviämällä ainoastaan yhden ottelun seitsemästä.

Neuvostoliitto A vs. WHA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otteluja sarjassa Neuvostoliiton A maajoukkueen ja WHA -liigan joukkueiden välillä pelattiin 9. Neuvostoliitto voitti otteluista kahdeksan ja WHA -liigan seura yhden. Maaliero oli Neuvostoliiton hyväksi 56-27.

Neuvostoliitto B vs. WHA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjoja Neuvostoliiton B maajoukkueen ja WHA -liigan joukkuiden välillä pelattiin kaksi. Ensimmäisessä sarjassa oli 10 ottelua, joista Neuvostoliitto voitti 5, WHA -liigan seurat 4 ja yksi päättyi tasan. Maaliero oli niukasta Neuvostoliiton hyväksi 41-38. Toisessa sarjassa pelattiin 6 ottelua, joista WHA -liigan seurat voittivat yhden, yksi päättyi tasan ja loput neljä menivät Neuvostoliiton B maajoukkueen hyväksi. Maaliero tässä sarjassa oli Neuvostoliitolle samoin 41-38

Poldi Kladno vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

16.12.1977
Poldi Kladno 4–4 New York Rangers
31.12.1977
Poldi Kladno 6–4 Chicago Blackhawks
1.2.1978
Poldi Kladno 8–5 Toronto Maple Leafs
1.4.1978
Poldi Kladno 3–4 Cleveland Barons

Tesla Pardubice vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

16.12.1977
Tesla Pardubice 1–6 Philadelphia Flyers
31.12.1977
Tesla Pardubice 4–2 Minnesota North Stars
1.2.1978
Tesla Pardubice 4–5 Detroit Red Wings
1.4.1978
Tesla Pardubice 3–8 New York Islanders

Moskovan Spartak vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vancouver
Vancouver Canucks 2–0 Moskovan Spartak
Denver
Moskovan Spartak 8–3 Colorado Rockies
St. Louis
Moskovan Spartak 2–1 St. Louis Blues
Montréal
Montréal Canadiens 5–2 Moskovan Spartak
Atlanta
Moskovan Spartak 2–1 Atlanta Flames

Moskovan Dynamo vs. WHA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moskovan Dynamo pelasi 7 ottelua WHA seuroja vastaan. Peleistä Dynamo voitti kuusi ja hävisi yhden. Maaliero oli Moskovan Dynamolle 28-20.

Super Series 1979[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super Seiries 1979:ään matkasi toisen kerran kolmen vuoden sisään Krylja Sovjetov kohtaamaan NHL -joukkueita. Tällä kertaa sarja oli tiukempi kuin edellissä supersarjassa, mutta Krylja Sovjetov vei tämänkin sarjan nimiinsä otteluvoiton 2-1. Detroit Red Wings onnistui ottamaan yhden voiton neuvostoliittolaisilta ja Philadelphia Flyers taisteli tälläkin kertaa hyvin, pelaamalla oman ottelunsa tasan.

Krylja Sovjetov vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bloomington, MN
Krylja Sovjetov 8–5 Minnesota North Stars
Philadelphia
Krylja Sovjetov 4–4 Philadelphia Flyers
Detroit
Detroit Red Wings 6–5 Krylja Sovjetov
Boston
Krylja Sovjetov 4–1 Boston Bruins

Super Series 1980[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1980 Super Seriesiin osallistui Neuvostoliitosta moskovalaiset Dynamo ja TsSka. Neuvostoliittolaiset kaatoivat tälläkin kertaa NHL-joukkueet. Molemmat sarjat olivat tiukkoja, mutta otteluvoitot menivät Dynamolle 2-1 ja TsSkalle 3-2.

Moskovan Dynamo vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vancouver
Vancouver Canucks 6–2 Moskovan Dynamo
Winnipeg
Moskovan Dynamo 7–0 Winnipeg Jets
Edmonton
Moskovan Dynamo 4–1 Edmonton Oilers
Washington DC
Moskovan Dynamo 5–5 Washington Capitals

Moskovan TsSka vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

New York
TsSka 5–2 New York Rangers
Uniondale, NY
TsSka 3–2 New York Islanders
Montréal
Montréal Canadiens 4–2 TsSka
Buffalo
Buffalo Sabres 6–1 TsSka
Québec
TsSka 6–4 Québec Nordiques

Super Series 1983[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edmonton oli 80-luvun kestomenestyjä NHL:ssä, se pärjäsi hyvin myös Super Serieseissä

Super Series 1983:ssa ottivat yhteen Neuvostoliiton maajoukkue ja NHL-seurat. Neuvostoliiton maajoukkue oli kohdannut NHL:n All star joukkueen vuonna 1979 Challenge Cupissa. Tuolloin Neuvostoliitto hävisi ensimmäisen kohtaamisen, mutta voitti kaksi seuraavaa. Tuolloin uskottiin, että ottelusarjan käänsi Neuvostoliitolle tiukka pelirytmi, mikä suosi kovempi kuntoisia neuvostoliittolaisia.

Tälläkin kertaa Neuvostoliitto oli NHL vastustajiaan kovempi. Ainoastaan Wayne Gretzkyn tähdittämä Edmonton Oilers, sekä Calgary Flames onnistuivat voittamaan punakoneen, Edmonton Oilers 4-3 ja Calgary Flames 3-2. Muut ottelut olivat selviä voittoja neuvostoliittolaisille.

Neuvostoliitto vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edmonton
Edmonton Oilers 4–3 Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto
Québec
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 3–0 Québec Nordiques
Montréal
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 5–0 Montréal Canadiens
Calgary
Calgary Flames 3–2 Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto
Bloomington, MN
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 6–3 Minnesota North Stars
Philadelphia
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 5–1 Philadelphia Flyers

Super Series 1986[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Super Series 1986 oli moskovalaisten juhlaa. Neuvostoliiton puna-armeijan keskusurheiluseuran TsSka vei NHL vastustajiaan mennen tullen. Québec Nordiques onnistui kuitenkin sarjan keskeltä nappaamaan yhden voiton maalein 5-1. Moskovan Dynamolla oli sen sijaan hieman tiukempaa, mutta otti sarjan omiin nimiisä voitoin 2-1.

Moskovan TsSka vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Los Angeles
TsSka 5–2 Los Angeles Kings
Edmonton
TsSka 6–3 Edmonton Oilers
Québec
Québec Nordiques 5–1 TsSka
Montréal
TsSka 6–1 Montréal Canadiens
St. Louis
TsSka 4–2 St. Louis Blues
Bloomington, MN
TsSka 4–3 Minnesota North Stars

Moskovan Dynamo vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Calgary
Calgary Flames 4–3 Moskovan Dynamo
Pittsburgh
Moskovan Dynamo 3–3 Pittsburgh Penguins
Boston
Moskovan Dynamo 6–4 Boston Bruins
Buffalo
Moskovan Dynamo 7–4 Buffalo Sabres

Super Series 1989[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moskovan TsSka jatkoi Super Series 1989:ssä siitä mihin kolme vuotta aiemmin oli jäänyt. Ottelusarja meni jälleen kerran Neuvostoliittoon. Nyt otteluvoitoin 4-2 TsSkalle. Riian Dynamolla oli sen sijaan vaikeampaa omassa sarjassaan ja se kokikin ensimmäisenä neuvostoliittolaisena seurana tappion NHL -joukkueita kohtaan sarjassa. Sillä NHL -joukkueet veivät sarjan otteluvoiton 4-2. NHL -seurojen voitoista vastasivat Edmonton Oilers, Vancouver Canucks, Chicago Blackhawks ja St. Louis Blues. Ainoastaan Los Angeles Kings ja Minnesota North Stars hävisivät Riian Dynamolle, Calgaryn pelatessa tasan 2-2 sarjan avauspelissä.

Moskovan TsSka vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Québec
TsSka 5–5 Québec Nordiques
Uniondale, NY
TsSka 3–2 New York Islanders
Boston
TsSka 5–4 Boston Bruins
East Rutherford, NJ
TsSka 5–0 New Jersey Devils
Pittsburgh
Pittsburgh Penguins 4–2 TsSka
Hartford
TsSka 6–3 Hartford Whalers
Buffalo
Buffalo Sabres 6–5 TsSka

Dynamo Riika vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Calgary
Dynamo Riika 2–2 Calgary Flames
Edmonton
Edmonton Oilers 2–1 Dynamo Riika
Vancouver
Vancouver Canucks 6–1 Dynamo Riika
Los Angeles
Dynamo Riika 5–3 Los Angeles Kings
Chicago
Chicago Blackhawks 4–1 Dynamo Riika
St. Louis
St. Louis Blues 5–0 Dynamo Riika
Bloomington, MN
Dynamo Riika 2–1 Minnesota North Stars

Super Series 1990[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1990 Pohjois-Amerikkaan Super Seriesiin saapui Neuvostoliitosta neljä seurajoukkuetta: ensimmäistä kertaa sarjaan osallistuva Himik Voskresensk ja jo aiemmin osallistuneet Krylja Sovjetov, TsSka ja Moskovan Dynamo. Dynamo ja TsSka veivät jälleen omat sarjansa. Sen sijaan Krylja Sovjetov hävisi kolme otteluansa ja sarja menikin NHL-joukkueille voitoin 3-1. Ensikertalainen Himik Voskresensk pelasi tasan voittojen suhteen NHL-seurojen kanssa.

Himik Voskresensk vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Los Angeles
Himik Voskresensk 6–3 Los Angeles Kings
Edmonton
Edmonton Oilers 6–2 Himik Voskresensk
Calgary
Calgary Flames 6–3 Himik Voskresensk
Detroit
Himik Voskresensk 4–2 Detroit Red Wings
Washington DC
Washington Capitals 5–2 Himik Voskresensk
St. Louis
Himik Voskresensk 6–3 St. Louis Blues

Krylja Sovjetov vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uniondale, NY
New York Islanders 5–4 Krylja Sovjetov
Hartford
Hartford Whalers 4–3 Krylja Sovjetov
Québec
Krylja Sovjetov 4–4 Québec Nordiques
New York
Krylja Sovjetov 3–1 New York Rangers
Montréal
Montréal Canadiens 2–1 Krylja Sovjetov

Moskovan TsSka vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winnipeg
Winnipeg Jets 4–1 TsSka
Vancouver
TsSka 6–0 Vancouver Canucks
Bloomington, MN
TsSka 4–2 Minnesota North Stars
Chicago
TsSka 6–4 Chicago Blackhawks
Philadelphia
TsSka 5–4 Philadelphia Flyers

Moskovan Dynamo vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pittsburgh
Moskovan Dynamo 5–2 Pittsburgh Penguins
Toronto
Moskovan Dynamo 7–4 Toronto Maple Leafs
Buffalo
Buffalo Sabres 4–2 Moskovan Dynamo
East Rutherford, NJ
New Jersey Devils 7–1 Moskovan Dynamo
Boston
Moskovan Dynamo 3–1 Boston Bruins

Super Series 1991[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moskovan TsSka voitti kaikki kuusi pelaamaansa sarjaa

1991 Pelattiin viimeisen kerran Super Series eurooppalaisten ja pohjois-amerikkalaisten ammattilaisseurojen välillä. Neuvostoliittolaiset päättivät 10 vuotena pelattujen Super Seriesit voittoihin TsSkan ja Moskovan Dynamon pelaamissa sarjoissa NHL-seuroja vastaan. Himik Voskresenskillä voitot menivät tasan 3-3 pohjois-amerikkalaisten kanssa.

Himik Voskresensk vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Los Angeles
Los Angeles Kings 5–1 Himik Voskresensk
St. Louis
St. Louis Blues 4–2 Himik Voskresensk
Uniondale, NY
Himik Voskresensk 2–2 New York Islanders
Montréal
Himik Voskresensk 6–3 Montréal Canadiens
Buffalo
Himik Voskresensk 5–4 Buffalo Sabres
Boston
Himik Voskresensk 5–2 Boston Bruins
Bloomington, MN
Minnesota North Stars 6–4 Himik Voskresensk

TsSka vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Detroit
TsSka 5–2 Detroit Red Wings
New York
TsSka 6–1 New York Rangers
Chicago
TsSka 4–2 Chicago Blackhawks
Calgary
TsSka 6–4 Calgary Flames
Edmonton
Edmonton Oilers 4–2 TsSka
Winnipeg
TsSka 6–4 Winnipeg Jets
Vancouver
TsSka 4–3 Vancouver Canucks

Moskovan Dynamo vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toronto
Toronto Maple Leafs 7–4 Moskovan Dynamo
Hartford
Moskovan Dynamo 0–0 Hartford Whalers
East Rutherford, NJ
Moskovan Dynamo 2–2 New Jersey Devils
Washington DC
Washington Capitals 3–2 Moskovan Dynamo
Philadelphia
Moskovan Dynamo 4–1 Philadelphia Flyers
Pittsburgh
Moskovan Dynamo 4–3 Pittsburgh Penguins
Québec
Moskovan Dynamo 4–1 Québec Nordiques

Tilastot Super Series 1976–1991[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neuvostojoukkue vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neuvosto- joukkue Sarjojen lkm vs. NHL Sarjan voittaja Neuvosto- joukkue Sarjan voittaja NHL -joukkue Sarja mennyt tasan Sarjan voitto- prosentti Neuvosto- joukkueelle Ottelut Otteluvoittaja Neuvosto- joukkue Otteluvoittaja NHL -joukkue Ottelu mennyt tasan Ottelujen voitto- prosentti Neuvosto- joukkueelle
TsSka 6 6 0 0 1.000 34 24 8 2 0.735
Moskovan Dynamo 4 4 0 0 1.000 20 10 6 4 0.600
Krylja Sovjetov 3 2 1 0 0.667 13 6 5 2 0.538
Moskovan Spartak 1 1 0 0 1.000 5 3 2 0 0.600
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 1 1 0 0 1.000 6 4 2 0 0.667
Himik Voskresensk 2 0 0 2 0.500 13 6 6 1 0.500
Dynamo Riika 1 0 1 0 0.000 7 2 4 1 0.357
Yhteensä 18 14 2 2 0.833 98 55 33 10 0.612

Tshekkijoukkue vs. NHL[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tšekki- joukkue Sarjojen lkm vs. NHL Sarjan voittaja Tšekki- joukkue Sarjan voittaja NHL -joukkue Sarja mennyt tasan Sarjan voitto- prosentti Tšekki- joukkueelle Ottelut Otteluvoittaja Tšekki- joukkue Otteluvoittaja NHL -joukkue Ottelu mennyt tasan Ottelujen voitto- prosentti Tšekki- joukkueelle
Poldi Kladno 1 1 0 0 1.000 4 3 1 0 0.750
Tesla Pardubice 1 0 0 1 0.500 4 2 2 0 0.500
Yhteensä 2 1 0 1 0.750 8 5 3 10 0.625

Eurooppa vs. WHA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eurooppalais- joukkue Sarjojen lkm vs. WHA Sarjan voittaja Eurooppalais- joukkue Sarjan voittaja WHA -joukkue Sarja mennyt tasan Sarjan voitto- prosentti Eurooppalais- joukkueelle Ottelut Otteluvoittaja Eurooppalais- joukkue Otteluvoittaja WHA -joukkue Ottelu mennyt tasan Ottelujen voitto- prosentti Eurooppalais- joukkueelle
Poldi Kladno 1 0 1 0 0 6 2 4 0 0.333
Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto 4 4 0 0 1.000 33 23 8 2 0.727
Moskovan Dynamo 1 1 0 0 1.000 7 6 1 0 0.674
Yhteensä 6 5 1 0 0.833 46 31 13 2 0.612

Yksittäisten NHL- ja Neuvostojoukkueiden väliset tulokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NHL -joukkue Neuvostojoukkue Yhteensä
TsSka Moskovan Dynamo Krylja Sovjetov Moskovan Spartak Neuvostoliiton lippu Neuvostoliitto Himik Voskresensk Dynamo Riika
Ottelut Voitto-
prosentti *
Ottelut Voitto-
prosentti
Ottelut Voitto-
prosentti
Ottelut Voitto-
prosentti
Ottelut Voitto-
prosentti
Ottelut Voitto-
prosentti
Ottelut Voitto-
prosentti
Ottelut Voitto-
prosentti
New York Rangers 3 0.000 1 0.000 4 0.000
Montréal Canadiens 3 0.500 1 1.000 1 1.000 1 0.000 1 0.000 7 0.500
Boston Bruins 2 0.000 2 0.000 1 0.000 1 0.000 6 0.000
Philadelphia Flyers 2 0.500 1 0.000 1 0.500 1 0.000 5 0.300
Pittsburgh Penguins 1 1.000 3 0.167 1 0.000 5 0.300
Buffalo Sabres 2 1.000 2 0.500 1 1.000 1 0.000 6 0.667
Chicago Blackhawks 2 0.000 1 0.000 1 1.000 4 0.250
New York Islanders 2 0.000 2 0.500 1 0.500 5 0.300
Vancouver Canucks 2 0.000 1 1.000 1 1.000 1 1.000 5 0.600
Colorado Rockies /
New Jersey Devils
1 0.000 2 0.750 1 0.000 4 0.375
St. Louis Blues 1 0.000 1 0.000 2 0.500 1 1.000 5 0.400
Atlanta Flames /
Calgary Flames
1 0.000 1 1.000 1 0.000 1 1.000 1 1.000 1 0.500 6 0.583
Minnesota North Stars 2 0.000 1 0.000 1 0.000 1 1.000 1 0.000 6 0.167
Detroit Red Wings 1 0.000 1 1.000 1 0.000 3 0.333
Winnipeg Jets 2 0.500 1 0.000 3 0.333
Edmonton Oilers 2 0.500 1 0.000 1 1.000 1 1.000 1 1.000 6 0.667
Washington Capitals 2 0.750 1 1.000 3 0.833
Québec Nordiques 3 0.500 1 0.000 1 0.500 1 0.000 6 0.333
Los Angeles Kings 1 0.000 2 0.500 1 0.000 4 0.250
Hartford Whalers 1 0.000 1 0.500 1 1.000 3 0.500
Toronto Maple Leafs 2 0.500 2 0.500
Yhteensä 34 0.265 20 0.400 13 0.462 5 0.400 6 0.333 13 0.500 7 0.643 98 0.388

(* Voittoprosentti = NHL -seuran voitot suhteessa Neuvostojoukkueeseen)

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b http://www.chidlovski.com/personal/1974/world/ss75.htm
  2. a b sass-a-thon

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Philadelphia vs. TsSka