Suomi-Kroatia Seura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Seuran virallinen logo.

Suomi-Kroatia Seura ry on Suomen ja Kroatian tasavaltojen kansalaisten keskinäisen kanssakäymisen edistämiseksi Hyvinkäällä vuonna 1991 perustettu ystävyysseura. Se rekisteröitiin 1992 ja aktiivisia jäseniä seurassa on noin 50.

Seuran toiminnassa on korostunut humanitäärinen toiminta. Alkuvaiheessa seura toteutti avustusprojekteja yhteistyössä muiden humanitääristen järjestöjen kanssa. Vuosina 1993-1998 seura toimi yhteistyössä Kroatian ja Suomen SOS-lapsikyläjärjestöjen kanssa Lekenikin, Ladimirevcin ja SOS-lastentarhan Vukovarin hyväksi. Seura on ollut myös kummitoiminnassa mukana.

Matkailun edistämistä seura on pyrkinyt toteuttamaan tiedottamalla Kroatiasta ja sen matkailusta, toimittamalla esitteitä sekä osallistumalla Helsingin kansainvälisille matkamessuille.

Kroatian kulttuuria seura on tehnyt tunnetuksi järjestämällä Kroatia-iltoja, opintokerhoja, kroatian kielen peruskursseja ja pienimuotoisia näyttelyitä. Seura on välittänyt jäsenilleen ajankohtaista tietoa Kroatiasta jäsentiedotteessaan. Seuralla on oma kirjasto, josta voi lainatta kirjoja.

Aloitteen seuran perustamiseksi teki Marijan Basic, joka perustamisvaiheessa toimi Hyvinkäällä. Seuran perustajajäseniä olivat Julius Hiidenmies, Marijan Basic, Kurt Carlander, Tapani Heikkilä, Anni Kovanen, Marjatta Carlander, Marjut Kröger, Armi Kyynäräinen, Merja Carlander, Zeljko Bosnjak, Tiina Bosnjak, Kirsti Spehar, Soile Pejak, Ismo Suikkanen, Anna-Mari Spehar ja Ulla Ristikko.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]