Suomen klassillisen arkeologian seura

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen klassillisen arkeologian seura
Perustettu 1992
Jäsenmäärä noin 70
Jäsenlehti Fossa
Aiheesta muualla
[1]

Suomen klassillisen arkeologian seura (ruots. Sällskapet för klassisk arkeologi i Finland, Lat. Societas classicae archaeologiae Fennica) on vuonna 1992 perustettu suomalainen (rek. 1995) aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää klassillisen arkeologian tutkimusta ja tuntemusta Suomessa.

Suomen Klassillisen Arkeologian Seuran tarkoituksena on tuoda eri tieteenaloilta tulevat antiikin materiaalisesta kulttuurista kiinnostuneet tutkijat ja opiskelijat yhteen ja kohottaa heissä piilevää klassillisen arkeologian identiteettiä.

Seura järjestää esitelmätilaisuuksia verkossa sekä kaupungeissa, joissa opetetaan klassillista arkeologiaa yliopistossa (Helsinki, Oulu, Turku).

Esitelmätilaisuuksien lisäksi seura on järjestänyt seminaareja, joissa tähän mennessä teemoina on ollut muun muassa suomalaisen klassillisen arkeologian tutkumuksen retrospektiivi, tutkimusaiheita itäiseltä ja läntiseltä Välimereltä sekä esinetutkimus ja sen metodologia.

Jäsenlehti Fossa ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se sisältää paitsi tietoja seuran toiminnasta myös uutisia klassillisen arkeologian alalta Suomesta ja ulkomailta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.