Suomen Yrittäjänaiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suomen Yrittäjänaiset on valtakunnallinen järjestö, joka tekee vaikuttamistyötä yrittäjänaisten hyväksi. Järjestön kärkitavoitteena on yrittämiseen kannustavan toimintaympäristön luominen esimerkiksi vaikuttamalla vanhemmuudenvapaakulujen tasaamiseen, yrittäjän sosiaaliturvan parantamiseen ja veropolitiikkaan.

Yrittäjänaiset on naisyrittäjyyden asiantuntemusta edustava kattojärjestö, johon kuuluu noin 60 paikallisyhdistystä ja noin 5000 jäsentä eri puolilla Suomea. Suomen Yrittäjänaiset on Euroopan suurin naisyrittäjien järjestö. Liitto on perustettu 4.10.1947.

Yrittäjänaiset tarjoaa jäsenilleen yhteistyöfoorumin, vertaistukea, erilaisia jäsenetuja, kuten juridista neuvontapalvelua, kuntoutus ja virkistysmahdollisuuksia sekä ajankohtaistiedotusta. Lisäksi jäsenet löytävät paikallisyhdistystensä kautta arvokasta vertaistukea, virkistymistä, kulttuuririentoja sekä koulutusta ja tietoiskuja. Liiton tapahtumia ovat syksyn liittokokouspäivät sekä kevään vaihtuvilla teemoilla toteutetut seminaarit.

Suomen Yrittäjänaisten toimisto sijaitsee Helsingissä Vuorikadulla. Liiton puheenjohtaja on Tiina Koski (2019-). Edellinen puheenjohtaja oli Seija Estlander (2014–2018).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]