Suomen Urheilupsykologinen yhdistys

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Suomen urheilupsykologinen yhdistys SUPY järjestää ja koordinoi Suomessa urheilupsykologista toimintaa. SUPY on toiminut vuodesta 1978 lähtien ja sen tehtävänä on järjestää kotimaisia ja kansainvälisiä seminaareja, välittää liikuntapsykologista tietoa ja tehdä aloitteita liikuntapsykologiseen tutkimustoimintaan. Yhdistyksen tehtäviin kuuluu myös asiantuntijarekisterin ylläpitäminen. Yhdistyksellä on noin 100 jäsentä ja sen tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat opetusministeriö, Suomen valmentajat Ry, Suomen Olympiakomitea, Suomen Liikunta ja Urheilu ry (SLU) sekä eri urheilulajien lajiliitot.

SUPY:n toimintaa johtaa johtokunta ja yhdistyksen puheenjohtajana toimii urheilupsykologi Matti Jaakkola. SUPY:n jäseneksi johtokunta voi hyväksyä käyttäytymistieteissä vähintään laudatur arvosanan omaavan henkilön, psykiatrin, urheilupsykologiaan tai psyykkiseen valmennukseen muuten hyvin perehtyneen henkilön.

Yhdistyksen ylläpitämään asiantuntijarekisteriin pääseminen edellyttää soveltuvaa koulutusta ja/tai kokemusta (mm. psykologia, liikuntatiede, lääketiede, hoitoala).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]