Suomen Pörssisäätiö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Suomen Pörssisäätiö
Porssisaation logo.gif
Perustettu 1985
Kotipaikka Helsinki
Johtaja Sari Lounasmeri
Säätiön sivut

Suomen Pörssisäätiö on vuonna 1985 perustettu puolueeton, riippumaton ja voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tehtävänä on arvopaperisäästämisen ja arvopaperimarkkinoiden edistäminen. Säätiön toimintaa johtaa hallitus, jonka jäsenet valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Pörssisäätiö rahoittaa toimintansa omistamansa Pörssitalon vuokratuloilla. Säätiön toimitusjohtaja on Sari Lounasmeri.[1]

Tavoitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pörssisäätiö pyrkii siihen, että yrityksillä on mahdollisuus hankkia rahoitusta luotettavilla, valvotuilla ja tehokkailla markkinoilla, joilla vallitsevat mahdollisimman hyvät kaupankäynnin edellytykset ja joilla on tarjolla monipuolisia ja kiinnostavia sijoituskohteita.[1]

Säätiö työskentelee sijoittajainformaation tason kohottamiseksi. Säätiö pyrkii myös vaikuttamaan siihen, että sijoitustoiminnan verotukselliset ja lainsäädännölliset edellytykset säilyvät kohtuullisina.

Säätiön toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pörssisäätiö tekee arvopaperimarkkinoita tunnetuksi omien julkaisujensa, tutkimuksen, koulutustoiminnan ja arvopaperimarkkinoita käsittelevien tilaisuuksien ja tapahtumien avulla.

Säätiö on käynnisti vuonna 2018 Pörssilähettiläsohjelman, jonka tarkoituksena on edistää nuorten talousosaamista. Säätiö kouluttaa 15-18-vuotiaita nuoria Pörssilähettiläiksi, jotka kiertävät kertomassa talousasioista yhdeksäsluokkalaisille.

Säätiö julkaisee suurelle yleisölle tarkoitettuja oppaita, joissa esitellään sijoittamisen peruskäsitteitä, eri arvopaperilajeja sekä sijoitusten verotusta. Oppilaitosten käyttöön säätiö tuottaa opettajille tarkoitettua aineistoa.

Säätiö järjestää keväisin ja syksyisin Pörssi-iltoja eli yksityissijoittajille tarkoitettuja tilaisuuksia. Arvopaperimarkkinoiden ammattilaisille, tiedotusvälineille ja julkisesti noteeratuille yhtiöille Pörssisäätiö järjestää koulutustilaisuuksia ja toimittaa julkaisuja.

Suomen Pörssisäätiö myöntää vuosittain apurahoja ensisijaisesti maisterin tutkinnon jälkeisiin, pörssialaa koskeviin tutkimuksiin.[2]

Hallitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pörssisäätiön toimintaa ohjaa sen hallitus. Säätiön hallituksessa on 7 jäsentä, mukaan lukien puheenjohtaja. Hallituksen jäsenet ja heidän edustamansa tahot vuonna 2021[3]:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Pörssisäätiö Suomen Pörssisäätiö. Viitattu 30.7.2020.
  2. Apuarahat Suomen Pörssisäätiö. Viitattu 30.7.2020.
  3. Pörssisäätiön hallitus Pörssisäätiö. Viitattu 6.8.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]