Summertime Blues

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Summertime Blues on Eddie Cochranin ja Jerry Capehartin tekemä rock'n'rollin klassikkokappale, josta tuli Cochranin ainoa Top 10 –hitti Yhdysvalloissa. Single ilmestyi Liberty-levymerkillä ja nousi syyskuussa sijalle kahdeksan.

Minnesotassa syntynyt laulaja, lauluntekijä ja kitaristi Cochran oli erityisen suosittu Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Siellä kappale nousi uudelleen Top 40 –listalle vuonna 1968. Samana vuonna varhainen heavy metal –yhtye Blue Cheer sai oman versionsa Yhdysvaltain Top 20 –listalle.

Suomenkielisen coverin ovat tehneet mm. Jussi & The Boys nimellä ”Kesäduuni blues” ja Turo’s Hevi Gee nimellä ”Kesä-Lada blues”.Jussi Raittisen suomennoksessa ”Kesäduuni blues” teinipoika harmittelee ”kun on pakko mennä duuniin / joka päivä koko kesän ajan tonne Suomen Uuniin”. Usein on luultu, että firmannimi on keksitty sanoitukseen vain hyvän loppusoinnun takia, mutta laulussa viitataan todelliseen, Helsingin Malmilla sijainneeseen tehtaaseen nimeltä Suomen Uuni.[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • McAleer, Dave: Encyclopedia of Hits. The 1950s. Lontoo: Blandford, 1997. ISBN 0-7137-2659-8.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Erkkilä, Jorma: Suomen Uuni teki uuneja Malmilla. Helsingin Sanomat, 21.1.2006. Artikkelin maksullinen verkkoversio. Viitattu 22.12.2022.
  2. Hatakka, Heimo: Kesähitti, osa 7: Kesäduuni blues. ET-lehti, 16.6.2016. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 22.12.2022.
Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.