Subnautica

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Subnautica
Subnautica logo.png
Kehittäjä Unknown Worlds Entertainment
Julkaisija Unknown Worlds Entertainment
Pelimoottori Unity
Julkaistu
  • 16. joulukuuta 2014
Lajityyppi Seikkailu, selviytymispeli
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta Microsoft Windows
Hinnoittelutapa Kertamaksu
Jakelumuoto Steam, Microsoft Store
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Subnautica on avoimen pelimaailman seikkailu- ja selviytymispeli, jossa pelaaja voi tutkia meriplaneettaa, jonne hän on haaksirikkoutunut avaruusaluksella. Pelissä ollaan lähes koko ajan veden alla, paitsi silloin kun pelaaja käy pinnalla hengittämässä tai käy saarilla.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvankaappaus Subnautica -videopelistä

Pelissä on tarkoituksena tutkia planeettaa, kerätä rakennusmateriaaleja ja rakentaa vedenalaisia tukikohtia ja sukellusveneitä. Pelaajan täytyy myös syödä ja juoda selviytyäkseen. Pelissä on erilaisia kuvitteellisia merieläinlajeja joista osa ovat vaarallisia pelaajalle[1] tai vaihtoehtoisesti niistä on hyötyä.selvennä

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelaaja haaksirikkoutuu Aurora nimisellä aluksella tuntemattomasta syystä kartoittamattomalle valtameriplaneetalle. Aurora oli rahtialus, jonka oli tehtävä paitsi kuljettaa rahtia, myös suorittaa salainen pelastustehtävä; Pelastaa kauppa-alus Degasin miehistö, heidän kadottuaan planeetan lähistöllä 10 vuotta aikaisemmin.

Planeettaa tutkiessaan, pelaajalle selviää, että alus ammuttiin alas vierasperäisen lajin kauan sitten rakentaman tykin vuoksi. Planeetta on saastunut Carar-bakteerista ja on karanteenissa. Muukalaiset loivat tykin, estääkseen planeetalta pois pääsyn. Pelaajan tehtävä on tutkia planeettaa ja löytää parannuskeino bakteeriin, joka on planeetalla tarttunut myös pelaajaan. Muukalaiset ovat vanginneet syvyyksiin Meren Keisariksi kutsutun olennon, joka on immuuni sairaudelle, mutta eivät kyenneet valmistamaan parannuskeinoa ajoissa ennen tuhoaan. Pelaajan tulee löytää vangittu Meren Keisari -olento.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]