Subnautica

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Subnautica
Subnautica logo.png
Kehittäjä Unknown Worlds Entertainment
Julkaisija Unknown Worlds Entertainment
Ohjaaja Charlie Cleveland
Säveltäjä Simon Chylinski
Pelisarja Subnautica
Pelimoottori Unity
Julkaistu
  • 16. joulukuuta 2014, Täysijulkaisu 23. tammikuuta 2018
Lajityyppi seikkailupeli, selviytymispeli
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus 7
Alusta OS X, Microsoft Windows, Xbox one, Playstation 4
Hinnoittelutapa Kertamaksu
Jakelumuoto Steam, Microsoft Store, PlayStation 4, Epic Games Launcher
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Subnautica on Unknown Worlds Entertainmentin kehittämä ja julkaisema avoimen pelimaailman seikkailu- ja selviytymispeli. Peli on esijulkaistu vuonna 2014 OS X:lle ja Windowsille ja pelin täysiversio on julkaistu vuonna 2018. Subnauticasta on versio PS4:lle ja Xbox One:lle, joiden julkaisuajankohta oli 4. joulukuuta 2018 kaikkialla muualla paitsi Euroopassa, jossa julkaisuajankohta oli 7. joulukuuta 2018. [1]

Pelissä pelaaja voi tutkia meriplaneettaa, jonne hän on haaksirikkoutunut avaruusaluksella. Pelissä ollaan lähes koko ajan veden alla, paitsi silloin kun pelaaja käy pinnalla hengittämässä tai käy saarilla.

Pelille on kehitteillä irrallinen jatko-osa Subnautica Below Zero.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvankaappaus Subnautica -videopelistä

Pelissä on tarkoituksena tutkia planeettaa, kerätä rakennusmateriaaleja ja rakentaa vedenalaisia tukikohtia ja sukellusveneitä. Pelaajan täytyy myös syödä ja juoda selviytyäkseen. Pelissä on erilaisia kuvitteellisia merieläinlajeja, joista osa ovat vaarallisia pelaajalle[2] tai vaihtoehtoisesti niistä on hyötyä. Esimerkiksi Rakkokala ja Linssisilli (engl. Bladderfish & Peeper) tomivat aloittelijoiden veden- ja ruoanlähteinä. Pelissä on neljä pelimuotoa: Selviytyminen (Survival), Hardcore, Vapaa (Freedom) ja Luova (Creative). Selviytymistila on pelaajan normaali vaikeusaste, jolla nälkä, jano ja happi ovat käytössä. Hardcore on selviytymistilan kaltainen, mutta pelaajan täytyy aloittaa täysin alusta kuollessaan. Vapaassa pelimuodossa pelaajan ei tarvitse välittää ruuasta tai vedestä ja luovassa tilassa pelaaja ei voi kuolla ja hänellä on vapaat kädet kaikkeen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelaaja haaksirikkoutuu Aurora-nimisellä aluksella tuntemattomasta syystä kartoittamattomalle valtameriplaneetalle. Aurora oli rahtialus, jonka oli tehtävä paitsi kuljettaa rahtia, myös suorittaa salainen pelastustehtävä; pelastaa kauppa-alus Degasin miehistö, heidän kadottuaan planeetan lähistöllä 10 vuotta aikaisemmin.

Planeettaa tutkiessaan, pelaajalle selviää, että alus ammuttiin alas vierasperäisen lajin kauan sitten rakentaman tykin vuoksi. Planeetta on saastunut Kharaa-bakteerista ja on karanteenissa. Muukalaiset loivat tykin, estääkseen planeetalta pois pääsyn. Pelaajan tehtävä on tutkia planeettaa ja löytää parannuskeino bakteeriin, joka on planeetalla tarttunut myös pelaajaan. Muukalaiset ovat vanginneet syvyyksiin Merenkeisariksi kutsutun olennon, joka on immuuni sairaudelle, mutta eivät kyenneet valmistamaan parannuskeinoa ajoissa ennen katoamistaan planeetalta. Pelaajan tulee löytää vangittu Merenkeisari -olento, jolloin hän voi hautoa Merenkeisarin munat. Kun munat kuoriutuvat Merenkeisarin jälkeläiset alkavat levittämään parantavaa ainetta Kharaa-bakteeria vastaan. Tämän jälkeen pelaajan pitää rakentaa raketti, jolla hän voi paeta planeetalta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]