Stunts

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stunts
Kehittäjä Distinctive Software, Inc.
Julkaisija Brøderbund
Mindscape
Suunnittelija Don Mattrick
Kevin Pickell
Brad Gour
Rob Martyn
Stan Chow
Säveltäjä Jeff van Dyck
Pelisarja 4D Sports series
Julkaistu lokakuu 1990
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta MS-DOS, Amiga, FM Towns, NEC PC-9801
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Stunts (tunnettu myös nimellä 4D Sports Driving) on Distinctive Softwaren kehittämä vuonna 1990 julkaistu kolmiulotteista grafiikkaa käyttävä ajopeli, jossa ajetaan stunttiradoilla. Pelissä on myös rataeditori.

Stuntsin on kehittänyt Distinctive Software, Inc. ja julkaissut Brøderbund. Peli tehtiin ensin PC:lle, ja myöhemmin myös Amigalle (nimellä 4D Sports Driving) , FM Townsille ja NEC PC-9801-koneelle.

Moderneja pelejä, jotka muistuttavat Stuntsia, ovat muun muassa Trackmania, Crashday sekä Gripshift.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stuntsissa on tavoitteena kiertää rata mahdollisimman nopeasti autoa hajottamatta. Radoille on ripoteltu sinne tänne kuitenkin erikoisuuksia kuten hyppyreitä, korkkiruuveja, puita ja taloja. Nämä tuovat peliin haastetta ja alussa saakin harjoitella vähän aikaa, ennen kuin osaa ajaa oikeaa vauhtia esimerkiksi korkkiruuviin niin, että saa auton pysymään ehjänä vastapelurin hiillostaessa. Pelissä voi valita kilpakumppaniksi yhden kuudesta tietokonevastustajasta, jotka kukin ovat eritasoisia. Peliä ei voi pelata kaveria vastaan. Stuntsissa on 11 eri ajettavaa autoa, maasturista formulaan, ja vaihteistoksi voi valita joko manuaalin tai automaatin. Omia ajosuorituksiaan voi katsoa uudelleen, ja ne voidaan tallentaa. Kamerakulmia on neljä erilaista, ja ne voidaan vaihtaa lennossa myös ajaessa.

Pelissä on neljä erilaista pintaa jotka vaikuttavat auton pitoon. Asfaltti, sora, jää ja ruoho. Pelissä on suhteellisen hyvin mallinnettu fysiikkamoottori, joka simuloi yli- ja aliohjautuvuutta, ja auton pidon ja sen menettämisen tuntua. Grafiikka on yhdistelmä 3D-polygoneja ja spritejä. Resoluutio pelissä on 320 × 200 ja värejä on käytössä 256.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]