Stunts

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stunts
Kehittäjä Distinctive Software, Inc.
Julkaisija Brøderbund
Mindscape
Suunnittelija Don Mattrick
Kevin Pickell
Brad Gour
Rob Martyn
Stan Chow
Säveltäjä Jeff van Dyck
Pelisarja 4D Sports series
Julkaistu lokakuu 1990
Lajityyppi ajopeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta MS-DOS, Amiga, FM Towns, NEC PC-9801
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Stunts (tunnettu myös nimellä 4D Sports Driving) on Distinctive Softwaren kehittämä vuonna 1990 julkaistu kolmiulotteista grafiikkaa käyttävä ajopeli, jossa ajetaan stunttiradoilla. Pelissä on myös rataeditori.

Stuntsin on kehittänyt Distinctive Software, Inc. ja julkaissut Brøderbund. Peli tehtiin ensin PC:lle, ja myöhemmin myös Amigalle (nimellä 4D Sports Driving) , FM Townsille ja NEC PC-9801-koneelle.

Moderneja pelejä, jotka muistuttavat Stuntsia, ovat muun muassa Trackmania, Crashday sekä Gripshift.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stuntsissa on tavoitteena kiertää rata mahdollisimman nopeasti autoa hajottamatta. Radoille on ripoteltu sinne tänne kuitenkin erikoisuuksia kuten hyppyreitä, korkkiruuveja, puita ja taloja. Nämä tuovat peliin haastetta ja alussa saakin harjoitella vähän aikaa, ennen kuin osaa ajaa oikeaa vauhtia esimerkiksi korkkiruuviin niin, että saa auton pysymään ehjänä vastustajan hiillostaessa.

Stuntsissa voi valita kilpakumppaniksi yhden kuudesta eritasoisesta tietokone­vastustajasta. Kaveria vastaan ei voi pelata. Pelissä on 11 eri ajettavaa autoa, maastoautosta kilpa-autoihin, ja vaihteistoksi voi valita joko manuaalin tai automaatin. Omia ajosuorituksiaan voi tallentaa ja katsoa uudelleen. Kamerakulmia on neljä erilaista, ja niiden välillä voidaan vaihtaa myös ajaessa.

Pelissä on neljä erilaista pintaa, jotka vaikuttavat auton pitoon: asfaltti, sora, jää ja ruoho. Pelissä on suhteellisen hyvin mallinnettu fysiikkamoottori, joka simuloi yli- ja aliohjautuvuutta, ja auton pidon ja sen menettämisen tuntua. Grafiikka on yhdistelmä 3D-polygoneja ja spritejä. Resoluutio pelissä on 320 × 200 ja värejä on käytössä 256.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikrobitin Petri Teittinen antoi pelin Amiga-versiolle 86 pistettä sadasta.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mikrobitti 4/1992, sivut 66–67

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]