Stuart Hamm

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stuart Hamm
Stuart Hamm vuonna 2013
Stuart Hamm vuonna 2013
Henkilötiedot
Syntynyt8. helmikuuta 1960
Ammatti muusikko
Muusikko
Taiteilijanimi Stu
Aktiivisena 1984
Tyylilajit fuusiojazz, progressiivinen rock, blues
Soittimet bassokitara, kosketinsoittimet, laulu
Yhtyeet Joe Satriani, Frank Gambale, Steve Vai, sooloura
Levy-yhtiöt Liberty Records
Aiheesta muualla
stuarthamm.net
Joe Satriani (vas.) soittamassa Stuart Hammin kanssa vuonna 2008.

Stuart ”Stu” Hamm (s. 8. helmikuuta 1960) on yhdysvaltalainen basisti, joka on tullut tunnetuksi sessiomuusikkona yhteistyössä useiden tunnettujen artistien kanssa, ja soolourastaan omaperäisellä slap-bass -soittotyylillään. Hamm on soittanut muun muassa Steve Vain, Joe Satrianin ja Frank Gambalen albumeilla ja esiintymisissä.

Stuart Hamm syntyi New Orleansissa ja vietti lapsuutensa ja nuoruudessa Champaignissa Illinoisissa, missä hän opiskeli basson- ja pianonsoittoa. Valmistuttuaan Hanover High Schoolista New Hampshiressa Hamm haki Berklee College of Musiciin Bostoniin, jossa hän jatkoi opintojaan ja tapasi kitaristi Steve Vain, ja hänen kauttaan kitaristi Joe Satrianin. Hamm on tehnyt yhteistyötä molempien kanssa ja soittanut muun muassa Steve Vain debyyttialbumilla Flex-Ablella, joka julkaistiin vuonna 1984.

Hammin soittaessa lavalla Joe Satrianin kanssa, hänen taitonsa basistina nousi kansainväliseen huomioon ja hänen soittaessaan muiden rock/fuusioartistien kanssa omista soololevyistään puhumattakaan (kosketinsoittaja Tommy Marshin kanssa) vahvistivat hänen mainettaan basistina ja esiintyvänä artistina.

Stuart Hamm käyttää Fenderin valmistamaa Urge Bass -nimikkomalliaan.

Hyvänä esimerkkinä Hammin yhteistyöstä muiden muusikoiden kanssa voidaan pitää esimerkiksi Steve Vain Passion And Warfare -levyn raitaa Erotic Nightmares jossa Hamm soittaa bassoa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]