Stronghold (vuoden 2001 videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Stronghold
Kehittäjä Firefly Studios
Julkaisija Take 2 Interactive, God Games
Jakelija Steam, GOG.com ja Humble Store
Pelisarja Stronghold
Julkaistu 21. lokakuuta 2001
Lajityyppi strategiapeli
Pelimuoto yksin- ja moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
USK 12
Alusta Microsoft Windows ja Macintosh
Jakelumuoto CD-ROM, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Stronghold on Firefly Studiosin luoma, vuonna 2001 julkaistu strategiapeli. Peli aloitti Stronghold-pelisarjan, johon kuuluu myös neljä myöhempää peliä: Stronghold: Crusader, Stronghold 2, Stronghold: Legends ja Stronghold: Crusader Extreme. Pelissä on kuusi pelityyliä.

Pelityypit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on 6 erilaista pelityyliä: Military Campaign, Economic Campaign, Economic Mission, Siege, Invasion ja Freebuild.

Military Campaign[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Military Campaignissa eli sotilaskampanjassa pelaajan tehtävänä on vallata takaisin Englanti ja Wales neljältä lordilta jotka ovat jakaneet sen omiksi yksityisiksi alueisiin. Kampanjassa on 21 tehtävää.

Economic Campaign[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Economic Campaignissa eli talouskampanjassa pelaajan tehtävänä on luoda valtakunta ja pitää taloutta yllä samalla, kun rosvot yrittävät ryöstää pelaajan. Kampanjassa on viisi tehtävää. Tehtävissä on myös usein aikaraja.

Economic Mission[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Economic Missionissa eli taloustehtävässä juoni on samanlainen kuin talouskampanjassa, mutta siinä on vain yksi tehtävä jonka suoritettuaan pelaaja voittaa.

Siege[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siege eli piiritystyypissä pelaajan on joko puolustettava tai hyökättävä linnaan (vapaavalintainen). Jos pelaaja hyökkää hänen tehtävänään on tappaa siellä asuva lordi ja lisäksi tapetuista joukoista saa lisäpisteitä. Jos pelaaja puolustaa hänen tehtävänään on suojata siellä asuvaa lordia. Pelaaja ei voi korjata muureja tai rakentaa. Porttien vahingot voi kuitenkin mahdollisesti korjata.

Invasion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Invasion eli miehitystyypissä pelaajan tehtävänä on joko puolustaa tai vallata vastapuolen linna. Pelaaja ei itse voi päättää hyökkääkö hän vai puolustaako. Tässä pelimuodossa vihollisia voi tulla useampi aalto toisin kuin piirityksessä, jossa niitä on vain yksi ja pelaaja voi yleensä parannella ja korjailla linnaa ja kouluttaa lisää sotilaita.

Freebuild[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Freebuildissa eli vapaassa rakentamisessa pelaajan kimppuun ei hyökätä ellei hän itse niin halua (vaatii 1.2 patchin). Hän voi rauhassa rakentaa mahtavan linnan.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä pelaaja ottaa lordin aseman kuningaskunnassa. Tavoitteena on rakentaa vakaa talous ja armeija joilla puolustetaan linnaa ja tuhotaan vastustajan linnoja.

Ominaisuuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jotta pelaaja voisi selvitä on hänen rakennettava linna, rakennettava rakennuksia, muureja, torneja ja portteja. Pelissä voi myös kouluttaa sotilaita joilla puolustetaan linnaa tai tuhotaan vihollisia.

Taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taistelut pohjautuvat suoraan voimaan ja iskupisteisiin. Toisin kuin monissa muissa peleissä, sotilaat eivät vie tilaa joten niitä voi kouluttaa lähes rajattomasti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]