Stolberg (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sarjan nimiplanssi. Kuvassa rikos­yli­komisario Martin Stolberg (Rudolf Kowalski).

Stolberg (saks. Kommissar Stolberg) on ZDF:n vuosina 20062013 tuottama saksalainen poliisisarja.

Düsseldorfiin sijoittuvan sarjan pääroolissa nähdään rikosylikomisario Martin Stolberg (Rudolf Kowalski) apunaan rikoskomisario Nico Scheiber (Wanja Mues) sekä rikoskomisario Catharina Brandt (Annett Renneberg). Oikeuslääkärinä toimii Hannah Vorskot (Eva Scheurer). Sarjan ohjaajina toimivat mm. Matti Geschonneck, Peter Keglevic ja Michael Schneider.

Stolberg on luottamusta herättävä ihminen, johon sekä rikoksen uhrit että tekijät tukeutuvat synninpäästöä hakiessaan. Hän on konstailematon ja suoraviivainen mies jolla on apunaan kaksi nuorta uskollista työtoveria. Sarjassa esiintyivät myös rikoskomisario Sofia Lechner (Victoria Mayer) jaksoissa 1–22 ja rikoskomisario Florian Glade (Aurel Manthei) jaksoissa 1–30. Jaksosta 23 eteenpäin jaoksessa työskentelee rikoskomisario Catharina Brandt, jaksossa 31 sarjaan tulee uusi henkilö rikoskomisario Nico Scheiber.

Stolbergia on kuvattu kaikkiaan kahdeksan kautta ja 50 jaksoa. Sarjan viimeinen jakso esitettiin Saksassa 2.3.2013. Suomessa sarjaa ovat esittäneet Yle TV2 ja 1.2.2015 lähtien Yle TV1. Viimeinen jakso esitettiin 6.9.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.