Stockmannin Tampereen tavaratalo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tampereen Stockmann Hämeenkadun puolelta

Tampereen Stockmann on Suomen toiseksi vanhin ja myynniltään Helsingin keskustan ja Espoon Tapiolan tavaratalojen jälkeen suurin Stockmann-tavaratalo ja Pirkanmaan suurin tavaratalo. Se on avattu vuonna 1957. Nykyiselle paikalleen Hämeenkadun Rautatieaseman puoleiseen päähän se muutti vuonna 1981. Tavaratalossa on neljä myyntikerrosta. Rakennuksen pinta-ala on 15 000 neliömetriä.

Tavarataloon tehtiin vuonna 2014 laajennus viereisen Tuomiokirkonkadun kävelykadun ylitse kadun toisella puolella olevaan rakennukseen, jonka pohjakerroksessa sijaitsi muun muassa muusta Stockmann-tavaratalosta erillään ollut Akateeminen Kirjakauppa. Peruskorjauksen myötä tämä rakennus yhdistettiin tavaratalon päärakennukseen lisäsiivellä, ja samalla luovuttiin erillisestä OneWayn myymälästä Kyttälänkadulla. Laajennuksessa tavaratalon myyntipinta-ala kasvoi 4 000 neliömetrillä.

Tavaratalolla on oma pysäköintilaitos maanpinnan alapuolella, jonka toiminta on ulkoistettu Q-Parkille. Lisäksi peruskorjauksen yhteydessä laajennuspuolelta on hissiyhteys P-Hämppiin.

Kerroksittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pohjakerroksessa toimivat Stockmann Herkku ja Alko.
  • 1. kerroksessa sijaitsevat kampaamo, kioski, kosmetiikka, lehdet, luontaistuotteet, naisten alusasut ja sukat, naisten asusteet, naisten jalkineet ja Robert's Coffee.
  • 2. kerroksesta löytyvät lapset, Lasten jalkineet, Lelut, Matkalaukut, Miesten asusteet, Miesten jalkineet, Miesten muoti, Muotipalvelu, Naisten muoti.
  • 3. kerroksessa sijaitsevat Akateeminen Kirjakauppa, elektroniikka, Fazer Café, hää- ja lahjapalvelu, kanta-asiakaspalvelu, keittiö, kattaus, tekstiilit, kodinkoneet, kylpyhuonetekstiilit, lemmikit, lipunmyynti, musiikki, pelit ja elokuvat, palvelupiste, puutarha, sisustustekstiilit, toimituspalvelu, urheilu, vuodevaatteet ja Valuutanvaihto Forex.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stockmannin ensimmäinen "paikallistavaratalo" avattiin vuonna 1957 Tampereen Hämeenkadulle, ja sitä laajennettiin merkittävästi vuonna 1965. Tavaratalo muutti vuonna 1981 Hämeenkadun toiseen päähän. Sitä laajennettiin vuosina 1999–2000, ja se sai muun muassa kokonaisen kerroksen lisää tilaa. Tavaratalo vietti 50-vuotisjuhliaan vuonna 2007. Asiakkaat pääsivät maistelemaan jäätelösoodaa ja nauttimaan esityksistä kävelykadulla 1950-luvun teemalla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.