Steve Smith (jääkiekkoilija, s. 1962)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Steve Smith
Henkilötiedot
Syntynyt1962
Peterborough, Ontario, Kanada
Kansalaisuus  Kanada
 Italia
Jääkiekkoilija
Pelipaikka hyökkääjä
Pituus 174 cm
Paino 74 kg
Pelaajaura
Pääsarjaura 1984–1988
Seurat Colgate University (NCAA)
HC Varese (Serie A)
SaiPa (SM-liiga)
SV Ritten-Renon (Serie A)
Valmennusura
Vuodet 1997–2004
Seurat Peterborough Petes (OHL)
Windsor Spitfires (OHL)

Steve Smith (s. 1962 Peterborough, Ontario) on uransa päättänyt kanadanitalialainen jääkiekkoilija, jääkiekkovalmentaja ja kykyjenetsijä.

Pelaajaura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Smith aloitti uransa kaudella 1979–1980 kotikaupunkinsa Peterboroughin Peterborough Oilers -juniorijoukkuessa, joka tuolloin pelasi Manitoban provinssin MJBHL-sarjassa. Syksyllä 1980 Smith pääsi opiskelemaan ja pelaamaan Yhdysvaltain puolelle Colgate Universityyn. Nelivuotisen yliopistouran kahtena viimeisenä kautena Smith oli myös joukkueensa kapteeni. Yliopistokiekkoilun jälkeen Smith löysi pelipaikan Italiasta HC Varesen joukkueesta. Yhden kauden Varesessa pelattuaan Smith tuli Suomeen ja Lappeenrantaan. Smith pelasi SaiPassa yhden kauden ennen paluutaan Italiaan SV Ritten-Renonin joukkueeseen, jossa pelasi vielä kaksi kautta ennen lopettamistaan. Smith sai Italiassa pelatessaan myös maan kansalaisuuden, mutta ei pelannut peliäkään maajoukkueessa.

Valmennusura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodesta 1997 alkaen Smith toimi apuvalmentajana synnyinkaupunkinsa Peterborough Petes juniorijoukkuessa viiden kauden ajan. Kaudelle 2003–2004 Smith pääsi niin ikään OHL-liigassa pelaavan Windsor Spitfiresin päävalmentajaksi. Smith lopetti valmennusuransa kevääseen 2004 siirryttyään NHL-joukkue New Jersey Devilsin palvelukseen. Hän on toiminut yhtäjaksoisesti Devilsin amatööri-scouttina kauden 2005–2006 alusta lähtien.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]