Steve Priest

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Stephen Norman ”Steve” Priest (s. 23. helmikuuta 1948 Hayes, Middlesex, Britannia)[1] on englantilainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten Sweet-yhtyeen basistina.

1960-luvun puolivälissä Priest vaikutti yhtyeissä Countdown ja The Army, kunnes 1968 hän perusti Sweetshop-yhtyeen yhdessä Brian Connollyn, Mick Tuckerin ja kitaristi Frank Torpeyn kanssa. Nimi lyheni pian Sweetiksi, ja vuonna 1970 kitaristiksi liittyi Andy Scott. Tällä kokoonpanolla Sweet nousi 1970-luvun alkupuoliskolla suosion huipulle. Steve Priestillä oli myös hyvä lauluääni, ja hän laulaakin monilla yhtyeen kappaleilla. Myös hänen visuaalinen imagonsa oli hyvin vahva meikkeineen ja kimaltavine vaatteineen. Priestin tavaramerkki oli myös Rickenbacker-basso. Kun vokalisti Brian Connolly vuonna 1979 lähti yhtyeestä, Priestistä tuli yhtyeen päälaulaja.

Sweetin hajottua 1982 Priest muutti Britannian suuren verotuksen vuoksi Yhdysvaltoihin ja on asunut sen jälkeen Los Angelesissa. 1990-luvulla hän julkaisi kirjan Are You Ready Steve, jossa hän kertoo Sweet-ajastaan. Hän on julkaissut myös sooloalbumin Priest's Precious Poems ja on mukana Sweetin livealbumilla Live in Denmark 1976.

Vuonna 2008 Priest perusti Sweetin uudelleen Amerikan-kiertuetta varten, vaikkakin Andy Scottin johtama virallinen Sweet oli edelleen toiminnassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Steve Priest Sweetlife.dk. Viitattu 11.7.2013. (englanniksi)