Steve Priest

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Steve Priest
Henkilötiedot
Koko nimi Stephen Norman Priest
Syntynyt23. helmikuuta 1948
Hayes, Middlesex, Iso-Britannia
Kuollut4. kesäkuuta 2020 (72 vuotta)
Kansalaisuus  Yhdistynyt kuningaskunta
Ammatti muusikko, lauluntekijä
Puoliso Maureen Priest
Lapset Lisa, Danielle & Maggie
Muusikko
Aktiivisena 1962–2020
Tyylilajit Hard rock
Glam rock
Soittimet basso, kosketinsoittimet, huuliharppu
Yhtyeet The Sweet
Levy-yhtiöt Fontana, Parlophone, RCA Records ja Polydor RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
Kotisivut

Stephen Norman ”Steve” Priest (23. helmikuuta 1948 Hayes, Middlesex, Britannia4. kesäkuuta 2020[1]) oli englantilainen muusikko, joka tunnettiin parhaiten Sweet-yhtyeen basistina.

1960-luvun puolivälissä Priest vaikutti yhtyeissä Countdown ja The Army, kunnes 1968 hän perusti Sweetshop-yhtyeen yhdessä Brian Connollyn, Mick Tuckerin ja kitaristi Frank Torpeyn kanssa. Nimi lyheni pian Sweetiksi, ja vuonna 1970 kitaristiksi liittyi Andy Scott. Tällä kokoonpanolla Sweet nousi 1970-luvun alkupuoliskolla suosion huipulle. Steve Priestillä oli myös hyvä lauluääni, ja hän laulaakin monilla yhtyeen kappaleilla. Myös hänen visuaalinen imagonsa oli hyvin vahva meikkeineen ja kimaltavine vaatteineen. Priestin tavaramerkki oli myös Rickenbacker-basso. Kun vokalisti Brian Connolly vuonna 1979 lähti yhtyeestä, Priestistä tuli yhtyeen päälaulaja.

Sweetin hajottua 1982 Priest muutti Britannian suuren verotuksen vuoksi Yhdysvaltoihin ja asui sen jälkeen Los Angelesissa. 1990-luvulla hän julkaisi kirjan Are You Ready Steve, jossa hän kertoo Sweet-ajastaan. Hän on julkaissut myös sooloalbumin Priest's Precious Poems ja on mukana Sweetin livealbumilla Live in Denmark 1976.

Vuonna 2008 Priest perusti Sweetin uudelleen Amerikan-kiertuetta varten, vaikkakin Andy Scottin johtama virallinen Sweet oli edelleen toiminnassa.

Priest kuoli kesäkuussa 2020.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Muusikko Steve Priest, 72, on kuollut Iltalehti. Viitattu 4.6.2020.