Stefan Molyneux

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stefan Molyneux 2014-02-10.jpg

Stefan Molyneux on kanadalainen nettiradiojuontaja, joka tunnetaan parhaiten blogistaan Freedomain Radio, jonka videot löytyvät myös Youtubesta. Hänen yhteiskunta- ja talousnäkemyksensä ovat lähinnä anarkokapitalistisia.lähde?

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oman kuvauksensa mukaan Molyneux on perustanut ohjelmistoyrityksen ja toiminut useita vuosia teknisenä johtajana.lähde? Hän on opiskellut ensin Yorkin yliopistossa kirjallisuutta, historiaa, taloustiedettä ja filosofiaa sekä suorittanut sitten McGillin yliopistossa alemman korkeakoulututkinnon ja valmistunut maisteriksi Toronton yliopistosta pääaineenaan historia.lähde?

Nykyään Molyneux toimii päätoimisesti bloggaajana. Freedomain Radio on katsojarahoitteinen. Suurin osa podcastin materiaalista on jakelussa ilmaiseksi, osa taas ainoastaan sellaisten seuraajien saatavilla, jotka ovat lahjoittaneet Molyneux'lle vähintään 500 dollaria viimeisen 365 päivän aikana.[1][2] Videoblogin aiheina ovat olleet muun muassa valtion rooliin taloudessa kohdistuva kritiikki, länsimaiden harjoittama maahanmuuttopolitiikan kritiikki, progressiivisten pyrkimysten (etenkin modernin feminismin) kritiikki sekä lastenkasvatus ja ihmissuhteet.lähde?

Molyneux on kirjoitanut useita kirjoja. Kaikki teokset on julkaistu omakustanteina ja niistä suurin osa on ilmaisjakelussa Molyneux'n verkkosivulla.[3]

Kritiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Molyneux on neuvonut kuulijoitaan, että aikuisten väliset ihmissuhteet ovat vapaaehtoisia, ja että joidenkin henkilöiden kannattaa kokonaan katkaista suhteensa vanhempiinsa. Toimintaa on kritisoitu ja kuvailtu kulttimaiseksi.[4][5] Ontarion psykologeja valvova taho (College of Psychologists of Ontario) totesi käsittelyssään miehensä näkemyksiä tukeneen Molyneux'n psykoterapeuttina työskentelevän vaimon toimineen ammatillisesti väärin. Tämän seurauksena vaimo suostui lopettamaan epäammattimaisen, hyväksyttävästä terapeutti-potilas -suhteesta poikkeavat podcastauksensa nettiradioon ja toimintansa ohjaamisen ammatillisen vertaisarvioinnin avulla.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Freedomain Radion verkkosivu
  2. Freedomain radion verkkosivu
  3. Free Books. Freedomain Radio. Viitattu 9.2.2012. Saatavana: http://freedomainradio.com/FreeBooks.aspx
  4. Hilpern, Kate: 'You'll never see me again' The Guardian. 15.11.2008. Viitattu 30.12.2016. (englanniksi)
  5. a b Tu Thanh Ha: How a cyberphilosopher convinced followers to cut off family The Globe and Mail. 12.12.2008. Viitattu 30.12.2016. (englanniksi)

Linkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Stefan Molyneux.