Stefan Lindfors

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stefan Lindfors elokuussa 2012.

Erik Stefan Lindfors (s. 3. toukokuuta 1962 Maarianhamina)[1] on suomalainen graafinen suunnittelija, kuvanveistäjämuotoilija ja sisustusarkkitehti. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Åbo Katedralskolanista vuonna 1982 ja sen jälkeen taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 1988.[2] Lisäksi Lindfors on tehnyt opetustyötä taidealan korkeakouluissa. Lindfors on saanut useita kotimaisia ja ulkomaisia muotoilualan palkintoja.

Lindfors on suunnitellut muun muassa astioita, huonekaluja, valaisimia, vaatteita ja kankaita sellaisille suomalaisille vaate- ja tekstiilialan yrityksille Arabia ja Iittala (yritys). Sekä myös vaate-alan yrityksille kuten Marimekolle ja Martelalle. Hän on työskennellyt myös elokuva- ja televisio-ohjaajana. Televisiossa hänen ohjaamiaan televisiomainoksia on nähty esimerkiksi telealan yristen DNA ja Nokia-mainoksissa. Hän on ohjannut myös joitakin musiikkivideoita muun muassa suomalaiselle HIM-yhtyeelle ”Funeral of Hearts”, "Tears On Tape" sekä "Into The Night" kappaleille. [3] Hänet on myös julkistettu voittajaksi Into the Night-musiikkivideosta vuonna 2014 amerikkalaisen musiikki-alaan internet-sivuston järjestemässä äänestyksessä[4]

Lindforsin suunnittelemasta Plup-pullovesipullon kokonaisympäristövaikutuksista syntyi kohu lokakuussa 2008.[5] Vesipullon markkinoinnissa on luvattu luovuttaa 10% pullon kokonaishinnasta Itämeren pelastamiseen. Tästä huolimatta Plup-vesipulloa ei voi kierrättää normaaleissa pullonpalautusautomaateissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kuka kukin on 2007, Otava 2006
  2. Halminen, Laura: Chief Executive Artist Stefan Lindfors Ylioppilaslehti. 30.3.2001. Viitattu 21.2.2010.
  3. Angel Films Oy: Into The Night ja Tears on Tape kuvaukset Facebook. Viitattu 15.3.2013.
  4. Rita Tainola: Lindforsin ohjaama musiikkivideo palkittiin. Iltalehti, 13.6.2014, s. 34.
  5. Airola, Heikki: S-ryhmä haukkuu Lindforsin ympäristöpullon, Lindfors haukkuu S-ryhmän Helsingin Sanomat. 3.10.2008. Viitattu 21.2.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taiteilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.