Starbound

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Starbound
Starbound Logo.png
Kehittäjä Chucklefish Games
Julkaisija Chucklefish Games
Jakelija Steam, GOG.com ja Humble Store
Ohjaaja Finn Brice
Tuottaja Rosie Ball, Harriet Jones
Suunnittelija Stephen Alexander
Käsikirjoittaja Ashton Raze, Damon Reece
Taiteilija George Wyman, Doris Carrascosa, Lili Ibrahim, Adam Riches, Ricky Johnsonn, Jay Baylis
Säveltäjä Curtis Schweitzer
Ohjelmoija Catherine West, Michael Reilly, Bart van der Werf, Tom Coxon, Alex Lawson, William Lundstedt
Julkaistu
  • 4. joulukuuta 2013
Lajityyppi seikkailupeli, selviytymispeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Linux, OS X, Windows
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Starbound on Chucklefish Gamesin kehittämä ja julkaisema seikkailupeli. Starbound julkaistiin alpha-testausvaiheeseen 4. joulukuuta 2013 Microsoft Windowsille, OS X:lle ja Linuxille.[1] Starbound poistui Steam Early Accesista ja koko versio julkaistiin 22. heinäkuuta 2016.[2]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä ollaan kaksiulotteisessa, satunnaisesti tuotetussa universumissa, jota pelaaja tutkii saadakseen uusia aseita, esineitä ja niin edelleen.

Myrkkymeri ja saari Starboundissa

Pelissä on seitsemän eri avaruusolentolajia, joista voi valita millä haluaa pelata. Oman hahmon voi pelin alussa muokata haluamansa näköiseksi ja pukeutua pelissä löytämiinsä tai ostamiinsa vaatteisiin. Pelaaja on avaruusaluksen kapteeni, jonka tehtävänä on hankkia miehistöä, perustaa tukikohtia ja halutessaan suorittaa erilaisia tehtäviä.

Starboundin pelimaailma koostuu lähes äärettömästä universumista jossa on tähtiä joita kiertää planeetat ja kuut. Planeetat ovat pelin satunnaisesti tuottamia, jokaisella planeetalla on ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten omanlainen kasvillisuus, materiaalit, sää, päivän pituus, painovoiman voimakkuus, planeetan koko ja eläimet. Pelissä on myös miljoonia satunnaisesti tuotettuja esineitä, sekä tuhansia muita tavaroita, joita pelaaja voi kerätä.

Pelissä voi lentää avaruusaluksella eri tähdille ja laskeutua planeetoille tutkimaan. Planeettoihin voi tehdä kaivoksia ja etsiä arvokkaita aineita ja tutkia monipuolisia luolaverkostoja. Pelissä voi myös rakentaa mitä vain neliöistä joista pelimaailma koostuu. Jotkin planeetat ovat ystävällisten tai vihamielisten avaruusolioden asuttamia. Planeetoilta voi löytää muun muassa kyliä, tukikohtia, laboratorioita, temppeleitä, joita asuttavat eri rotuiset avaruusolennot. Muiden avaruusolentojen kanssa voi käydä kauppaa. Pelissä valuuttana toimivat pikselit (engl. pixels), joita saa esim. metsästämällä hirviöitä ja tutkimalla planeettoja ja tekemällä saatuja tehtäviä.[3]

Peliä voi pelata moninpelissä muiden pelaajien kanssa. Palvelimen tekeminen on yksinkertaista Steam-palvelintuen ansiosta. Pelissä on myös monipuolinen tuki "modeille" eli yhteisön tuottamalle sisällölle, joka voi lisätä uusia esineitä, avaruusolentorotuja, planeettoja jne.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Molly Carroll ★ GDC on Twitter Twitter. Viitattu 14.3.2016.
  2. Starbound - Starbound 1.0 is out now! playstarbound.com. Viitattu 2.3.2017. (englanniksi)
  3. Starbound Steamissä store.steampowered.com. Viitattu 2.3.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]