StarCraft II: Heart of the Swarm

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
StarCraft II: Heart of the Swarm
Kehittäjä Blizzard Entertainment
Julkaisija Blizzard Entertainment
Jakelija Battle.net
Suunnittelija Dustin Browder
Käsikirjoittaja Chris Metzen
Taiteilija Samwise Didier
Säveltäjä Russell Brower
Pelisarja StarCraft
Julkaistu 12.03.2013
Lajityyppi reaaliaikainen strategia
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Windows, OS X
Jakelumuoto DVD
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

StarCraft II: Heart of the Swarm on Blizzard Entertainmentin kehittämä lisäosa StarCraft II: Wings of Libertylle. Se on StarCraft II-trilogian toinen osa. Heart of the Swarm julkaistiin maailmanlaajuisesti 12. maaliskuuta 2013. Trilogian kolmas osa Legacy of the Void julkaistiin 10. marraskuuta 2015.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Starcraft II -trilogian jokainen osa keskittyy yhteen kolmesta rodusta. Edeltävän osan Wings of Libertyn yksinpelikampanja seurasi Terraneiden Jim Raynorin taistelua, jonka eräänä lopputuloksena Queen of Blades muuttui jälleen Sarah Kerriganiksi. Heart of the Swarm jatkaa tästä, ja keskittyy Kerriganiin ja hänen hallitsemiinsa Zergeihin. Peli toimii osittain roolipelimaisena.

Ominaisuuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heart of the Swarmin kampanja kulkee samalla tavalla kuin Wings of Libertyn, mutta jotkut mekaniikat muuttuvat. Suurimmassa osassa pelin tehtäviä Sarah Kerrigan on pelattava hahmo, ja pelin edetessä hänen voimansa alkavat kasvaa ja hän kykenee hallitsemaan enemmän zergejä. Peli tarjoaa samanoloisia vain kampanja-yksikköjä, joita ei voi käyttää moninpelissä. Myös moninpeliin on tulossa parannuksia.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heart of the Swarmin tarina alkaa Wings of Libertyn jälkeen. Jim Raynor ja hänen johtamat Terranit onnistuivat lopettamaan Zergien invaasion Koprulu-sektoriin hyökkäämällä Chariin ja käyttämällä muinaista xel'naga-artefaktia tuhoamalla Zergit ja muuttamaan Sarah Kerriganin takaisin ihmiseksi. Näytti siltä, että Zergien uhka olisi lopullisesti ohi. Mutta ilman Kerrigania Zergit ovat ajautuneet keskinäiseen kahakkaan. Samaan aikaan Kerrigan vannoo kostavansa Arcturus Mengskille kaiken, ja alkaa etsimään ja yhdistämään hajautuneita Zergien pesueita.