Stanford Graduate School of Business

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Stanford Graduate School of Business (suom. Stanfordin kauppakorkeakoulu) on eräs Stanfordin yliopiston koulu.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stanford Graduate School of Business on tarkoitettu Bachelor-tutkinnon jo suorittaneille Master- ja PhD-opintoja varten. Vuonna 1925 perustettu oppilaitos on Harvardin jälkeen maan toiseksi vanhin Graduate-tason kauppakorkeakoulu ja ensimmäinen länsirannikolla, kun muut sijaitsivat Yhdysvaltojen itärannikolla ja keskilännessä: Chicago, Columbia, Cornell, Dartmouth ja Harvard.[1] Sittemmin Kaliforniaan on perustettu muitakin vastaavia kouluja, kuten UCLA:n Anderson School of Management (Los Angeles, per. 1935) ja Paul Merage School of Business (Irvine, 1965), USC:n Marshall School of Business (Los Angeles, 1960), UCSD:n Rady School of Management (2001, San Diego) ja UC Davis Graduate School of Management (Davis, 1981). Stanford on kuitenkin näistä arvostetuin ja opiskelija-ainekseltaan valikoiduin, ja sitä pidetään yhtenä maailman parhaista alan kouluista.[2]

Summer Institute for General Management[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Summer Institute for General Management on Stanford Graduate School of Businessin järjestämä neljän viikon ohjelma juuri valmistuneille tai valmistuville opiskelijoille, joilla ei ole liike-elämä- tai talouselämätaustaa. Joka vuosi ohjelmaan otetaan mukaan noin 120 ihmistä eri puolilta maailmaa. Ohjelmassa käydään intensiivisesti lävitse MBA-ohjelman ydinasioita ja ryhmätyönä ohjelman lopussa valmistellaan ja toteutetaan esitys.

Suomalaisia tiettävästi ohjelmaan on osallistunut kaksi. Vuonna 2008 Ville Lähdesmäki ja vuonna 2009 Turo Mattila.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pelkonen, Lasse: Havaintoja korkeakouluopinnoista Yhdysvalloissa. Helsingin Sanomat, 28.4.1955, s. 10. Näköislehden aukeama (tilaajille).
  2. Top 10 MBA Programs in California find-mba.com. Viitattu 25.1.2019. (englanniksi)