Stanford Graduate School of Business

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Standfordin kauppakorkeakoulun logo.
Stanfordin yliopiston kauppakorkeakoulun tiloja (2011).

Stanford Graduate School of Business (suom. Stanfordin kauppakorkeakoulu) on eräs Stanfordin yliopistoon kuuluvista oppilaitoksista. Se voidaan luokitella yhdysvaltalaisiseksi perusopintojen jälkeisen opiskeluvaiheen kauppakorkeakouluksi.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stanford Graduate School of Business on suunnattu Bachelor-tutkinnon jo suorittaneille maisteri- ja tohtoritason opintoja varten. Vuonna 1925 perustettu oppilaitos on Harvardin jälkeen maan toiseksi vanhin Graduate-tason kauppakorkeakoulu ja ensimmäinen länsirannikolla, kun muut sijaitsivat Yhdysvaltojen itärannikolla ja keskilännessä: Chicago, Columbia, Cornell, Dartmouth ja Harvard.[1] Sittemmin Kaliforniaan on perustettu muitakin vastaavia kouluja, kuten UCLA:n Anderson School of Management (Los Angeles, per. 1935) ja Paul Merage School of Business (Irvine, 1965), USC:n Marshall School of Business (Los Angeles, 1960), UCSD:n Rady School of Management (2001, San Diego) ja UC Davis Graduate School of Management (Davis, 1981). Stanford on kuitenkin näistä arvostetuin ja opiskelija-ainekseltaan valikoiduin, ja sitä pidetään yhtenä maailman parhaista alan kouluista.[2]

Summer Institute for General Management[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Summer Institute for General Management on Stanford Graduate School of Businessin järjestämä neljän viikon ohjelma juuri valmistuneille tai valmistuville opiskelijoille, joilla ei ole liike-elämä- tai talouselämätaustaa. Joka vuosi ohjelmaan otetaan mukaan noin 120 ihmistä eri puolilta maailmaa. Ohjelmassa käydään intensiivisesti lävitse MBA-ohjelman ydinasioita ja ryhmätyönä ohjelman lopussa valmistellaan ja toteutetaan esitys.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pelkonen, Lasse: Havaintoja korkeakouluopinnoista Yhdysvalloissa. Helsingin Sanomat, 28.4.1955, s. 10. Näköislehden aukeama (tilaajille).
  2. Top 10 MBA Programs in California find-mba.com. Viitattu 25.1.2019. (englanniksi)